Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ο Χριστοβασίλης τώρα μίλησε με διευθύνσεις και ονόματα!


Ο Γιώργος Χριστοβασίλης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο (αριστερά) και τον υπεύθυνο επικοινωνίας Μπάμπη Καρβέλη (δεξιά)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σημαντικές ειδήσεις βγήκαν από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα Γιάννινα ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης όπως: Θα αποκτηθούν πέντε με έξι παίκτες για να αναπληρωθούν τα κενά των Κούτρη, Λίλα, Ακόστα που αποχώρησαν και να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε κάποιες θέσεις που υπήρχε πρόβλημα. Στη συμφωνία της μεταγραφής του Κούτρη στον Ολυμπιακό, υπάρχει και όρος για παραχώρηση παίκτη των ερυθρόλευκων στον ΠΑΣ ως ελεύθερου και όχι ως δανεικού. Δεν είπε όνομα αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ο Τσιμίκας. 

Οι Λίλα, Ακόστα αφού δεν δέχθηκαν την πρόταση της ομάδας αποτελούν παρελθόν. Ο Πασχαλάκης θα παραχωρηθεί μόνο αν υπάρξει ικανοποιητική πρόταση, διαφορετικά θα παραμείνει. Ο ΠΑΣ διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης του Χαρίση από τον ΠΑΟΚ, ενώ δεν υπήρξε απάντηση του Δικέφαλου στην πρόταση του ΠΑΣ για δανεισμό των Ζάιρο και Χαρίση. Τα έργα ανακατασκευής του γηπέδου θα ξεκινήσουν από αύριο με κόστος 180.000 και θα καλυφθούν από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Το έργο κατασκευής ιδιόκτητου γηπέδου σκάλωσε γιατί δεν βρέθηκαν τα χρήματα, ενώ υπάρχει διάθεση από την Πολιτεία και τον Δήμο να παραχωρηθούν οι απαιτούμενες εκτάσεις. Η ΠΑΕ κατέβαλε στο Δημόσιο 4 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια, ότι χρέη υπάρχουν είναι σε ρύθμιση, δεν υπάρχου  οφειλές σε παίκτες και είναι σε καλό δρόμο η οικονομική εξυγίανση της ομάδας. Εντός των ημερών θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας με τιμές 180 ευρώ για τη μεγάλη σκεπαστή και 130 ευρώ για τη μικρή σκεπαστή. 

Αναλυτικότερα σε κάθε ενότητα οι τοποθετήσεις του Γιώργου Χριστοβασίλης είναι:


Για τη συμμετοχή του ΠΑΣ στο Γιουρόπα Λιγκ: «Το ξεκίνημα πέρσι μας βρήκε απροετοίμαστους και μαζέψαμε τους παίκτες από τις παραλίες. Ήταν μια χρονιά ορόσημο για τα Γιάννινα και την Ήπειρο με την έξοδο στην Ευρώπη. Αν μας βοηθούσε περισσότερο η ΕΠΟ θα μπορούσαμε να παίξουμε με την Άλκμααρ στα Γιάννινα. Υπάρχουν στην Ευρώπη χειρότερα γήπεδα από το δικό μας».

Για τη σεζόν που έφυγε: «Η ομάδα ξεκίνησε καλά, αλλά μετά από τα Χριστούγεννα βγήκε η κούραση. Ίσως να μη ήταν και το ρόστερ κατάλληλο, ενώ ανασταλτικός παράγοντας ήταν και ο κακός αγωνιστικός χώρος. Στο τέλος μας ευνοούσε το πρόγραμμα για να φέρουμε την ομάδα πάλι στα όρια της Ευρώπης. Δεν βοήθησαν τα αποτελέσματα. Γράφτηκε ότι έκανα δήλωση ότι ο ΠΑΣ παράτησε το πρωτάθλημα. Κάτι ειπώθηκε σε κλειστό χώρο αλλά ποτέ δεν έγινε τέτοια δήλωση. Η χρονιά ήταν πετυχημένη. Για έκτη σεζόν στη σειρά που ο ΠΑΣ αγωνίσθηκε στη Σούπερ Λίγκα».

Για την επόμενη μέρα: «Ο κόσμος είναι απαιτητικός και θέλει πάντα το καλύτερο. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε τη νέα χρονιά. Θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις, μεταγραφές, ενώ θα βοηθήσει και η κατασκευή του γηπέδου. Τη νέα σεζόν τα πράγματα θα είναι δύσκολα, στα πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή και για τις θέσεις στην Ευρώπη θα συμμετάσχει και η έκτη ομάδα, ενώ θα υποβιβαστούν τέσσερις. Εμείς βασικά θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε χωρίς άγχος την παραμονή στην κατηγορία και στη συνέχεια θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό».

Για την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου στο στάδιο: «Οι εργασίες θα ξεκινήσουν πάλι την Πέμπτη και αρχές Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Καθυστέρησαν λίγο οι εργασίες γιατί την Κυριακή έληξε η θητεία της διοίκησης του σταδίου και αναμένεται να ορισθεί διοίκηση για να υπογράψει τη σύμβαση. Το κόστος του έργου είναι 180.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Θα αλλαχτεί το χώμα, γιατί εκεί ήταν το πρόβλημα απορρόφησης των υδάτων από τις βροχές, θα γίνουν κανάλι να φεύγουν τα νερά και ότι χρειάζεται. Τα χρήματα θα καταβληθούν εξ’ ολοκλήρου από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, με την εγγύηση της Σούπερ Λίγκα. Πληρώνουμε και ενοίκιο ως ενοικιαστές του χώρου αλλά και τις δαπάνες.  Όμως θα μας δοθεί νέο παραχωρητήριο για πέντε χρόνια, όπου κανείς δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον αγωνιστικό χώρο ενώ θα έχουμε και το δικαίωμα να προπονείται η ομάδα μία φορά στα εντός και δύο φορές στα εκτός έδρας παιχνίδια. Γι’ αυτό μπορεί να υπάρξουν τριβές με τη διοίκηση του σταδίου, αλλά θα φροντίσουμε να είναι το γήπεδο σε καλή κατάσταση για να έχει και η ομάδα ποιότητα στο παιχνίδι της».

Για τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις: «Πουλήσαμε τον Κούτρη στον Ολυμπιακό. Στη συμφωνία υπάρχει όρος να μας δώσει έναν παίκτη ο Ολυμπιακός ως ελεύθερο και όχι δανεικό. Κάναμε πρόταση στους Ακόστα και Λίλα να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους. Δεν την δέχτηκαν και για τον ΠΑΣ αποτελούν πλέον παρελθόν. Θα γίνουν πέντε με έξι μεταγραφές, για να καλυφθούν τα κενά των παικτών που έφυγαν και για να έχει μεγαλύτερο βάθος το ρόστερ. Δεν χρειάζονται και πολλοί παίκτες, γιατί μετά αρχίζουν άλλα προβλήματα. Οι υπόλοιποι παίκτες θα μείνουν, ενώ περιμένουμε και περισσότερα πράγματα από παίκτες που έχουμε όπως είναι οι Νικολιάς, Μαυροπάνος, Ντόλοβατς και άλλοι. Ζητήσαμε δανεικούς από τον ΠΑΟΚ τους Ζάιρο, Χαρίση, αλλά δεν πήραμε απάντηση καθώς άλλαξε ο προπονητής. Για τον Χαρίση έχουμε και εμείς ποσοστό σε περίπτωση μεταπώλησής του από τον ΠΑΟΚ. Για τον Πασχαλάκη, αν έρθει πρόταση που να ικανοποιεί την ομάδα, θα παραχωρηθεί. Διαφορετικά θα μείνει και τη νέα χρονιά. Ακόμα και να μείνει ο Πασχαλάκης, εμείς θα πάρουμε και άλλον τερματοφύλακα. Ο Μαμπουλού έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο. Αν φέρει πρόταση θα φύγει, διαφορετικά θα μείνει στην ομάδα. Οι περισσότερες από τις μεταγραφές θα ανακοινωθούν περίπου στις 20 Ιουνίου».

Για το πλάνο οικονομικής εξυγίανσης της ΠΑΕ: «Σε παίκτες δεν υπάρχει ουδεμία οφειλή. Και αυτό εν είναι τωρινό, αλλά από την περσινή αδειοδότηση. Τα χρέη στην εφορία είναι ρυθμισμένα με 100 δόσεις. Δυστυχώς η Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων δεν έκανε καταλογισμό των χρεών στο τι αναλογούσε στην κάθε διοίκηση του ΠΑΣ και ότι χρέη υπήρχαν από τα μέσα του 2006 που έγινε η εταιρία φορτώθηκαν στην ΠΑΕ. Έχουμε καταβάλει μέχρι τώρα στην εφορία 4 εκατομμύρια ευρώ για προηγούμενες οφειλές αλλά και τρέχουσες υποχρεώσεις. Η ομάδα είναι σε πάρα πολλή κατάσταση όσον αφορά την οικονομική της εξυγίανση. Το πρόβλημα είναι που θα υπάρξει μείωση παροχών από τη NOVA προς τις ΠΑΕ. Μας ζητήθηκε μείωση 20% του τηλεοπτικού συμβολαίου. Εμάς σαν ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα μας οφείλει από τη φετινή χρήση περίπου 500.000 ευρώ και άλλες 180.000 ευρώ από πέρσι».

Για την οργάνωση των υποδομών: «Για την Κ20 θα φέρουμε 4-5 παιδιά από την ακαδημία των Αθηνών και παιδιά από άλλες περιοχές. Η Κ17 θα στελεχωθεί με παιδιά από τις γύρω περιοχές. Υπεύθυνος των υποδομών αλλά και για το σκάουτιγκ για τις ομάδες νέων και για την πρώτη ομάδα είναι ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος. Είναι σε συνεργασία με τον γιό μου Παναγιώτη Χριστοβασίλη. Για την  πρώτη ομάδα οι τελικές επιλογές γίνονται μόνο από τον κύριο Πετράκη από τη λίστα των παικτών που θα προταθούν».

Για την παρουσία του κόσμου στους αγώνες: «Η τηλεόραση έχει τις κάμερες στη μεγάλη εξέδρα που είναι ο πολύς κόσμος και φαίνεται σαν να παίζουμε σε άδειο γήπεδο. Έχουμε κόσμο αλλά θέλουμε περισσότερο. Ίσως να κουράζουν τα πολλά χρόνια παρουσίας στη Σούπερ Λίγκα, καθώς βλέπουμε ομάδες που παλεύουν για την άνοδο να έχουν γεμάτα γήπεδα. Τα εισιτήρια διαρκείας θα είναι φθηνότερα από πέρυσι και με περισσότερους αγώνες, με στόχο να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο. Αυτό θα το εκτιμήσουν περισσότερο και οι ποδοσφαιριστές. Τις επόμενες μέρες θα τεθούν σε κυκλοφορία τα διαρκείας. Οι τιμές για τη μεγάλη σκεπαστή θα είναι 180 ευρώ σε αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου και 130 ευρώ στη μικρή σκεπαστή».

Για την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου στο χώρο του ΠΕΑΚΙ και για τη συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού: «Ο κ. Βασιλειάδης προσπαθεί να βοηθήσει όλες τις ομάδες όπως και τον ΠΑΣ. Πολύ γρήγορα βρήκαμε τη λύση για τα έργα στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Για το νέο γήπεδο του ΠΑΣ σε χώρους από το ΠΕΑΚΙ αλλά και παρακείμενους δημοτικούς, το βλέπουν θετικά και ο κ. Βασιλειάδης αλλά και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών. Εμείς έχουμε καταθέσει οικονομικοτεχνική μελέτη. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι δεν έχουμε βρει τους πόρους χρηματοδότησης. Μιλάμε για ένα έργο που θα φτάσει στα 50 με 60 εκατομμύρια ευρώ. Θα είναι γήπεδο, βοηθητικοί αθλητικοί χώροι, ξενοδοχείο, κέντρο αποκατάστασης αθλητών και άλλα έργα. Αν δεν βρούμε τους οικονομικούς πόρους, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Θα είναι ανώφελο να μας παραχωρηθούν οι χώροι στο ΠΕΑΚΙ και εμείς να μη έχουμε τα χρήματα για να κάνουμε το έργο». Σε ερώτηση στο σημείο αυτό αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές ανέφερε: «Κάτι υπάρχει αλλά όχι ανακοινώσιμο».

 Για τη βοήθεια των τοπικών φορέων: «Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς, θα κάνουμε μία εκδήλωση γι’ αυτούς στις 27 Ιουνίου. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που είναι θετικός να μας παραχωρήσει την έκταση δίπλα από το ΠΕΑΚΙ, ο κ. Καχριμάνης πάντα μας βοηθάει κι αυτός. Του ζητήσαμε να αναλάβει να φτιάξει το στέγαστρο της μεγάλης σκεπαστής για να μη παγώνει η μία πλευρά του γηπέδου. Μας υποσχέθηκε, ότι αν βρει τα κονδύλια, θα το κάνει, αν όχι τώρα, τότε σύντομα. Απευθύνω πρόσκληση στους φιλάθλους να μας βοηθήσουν να πάρουν φέτος διαρκείας και να ανεβάσουν την ομάδα ένα ακόμα επίπεδο».