Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Από τον Παπαχρήστου μέχρι τον Κούτρη, το μεταγραφικό αλισβερίσι με Ολυμπιακό

Ο Βασίλης Παπαχρήστου πανηγυρίζει επιτυχία του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ σε ματς της δεκαετίας του '80

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Λεονάρντο Κούτρης είναι ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΣ που μεταγράφεται απευθείας στον Ολυμπιακό. Είχαν προηγηθεί οι μεταγραφές των Βασίλη Παπαχρήστου και Βασίλη Παπαγγέλη το καλοκαίρι του 1984, η μεταγραφή του Ανδρέα Μπονόβα το καλοκαίρι του 1986, η μεταγραφή του Τόμας Ντε Βινσέντι το καλοκαίρι του 2013 και τώρα του Λεονάρντο Κούτρη.

Υπήρξαν περιπτώσεις και άλλων ποδοσφαιριστών που πήγαν από τον ΠΑΣ στον Ολυμπιακό μέσω ενδιάμεσων ομάδων, όπως του Φώτη Στρακόσια από τον Εθνικό και του Αλέκου Τάτση από την Προοδευτική. Πριν από την ίδρυση του ΠΑΣ, είχε μεταγραφεί το καλοκαίρι του 1965 από τον Αβέρωφ Ιωαννίνων στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Σιόντης και πιο παλιά ο θρυλικός γκολκίπερ Στάθης Τσανακτσής, που αρχικά το καλοκαίρι του 1955 μεταγράφηκε από τον Ατρόμητο Ιωαννίνων στον Απόλλωνα Αθηνών και στη συνέχεια (1959) στον Ολυμπιακό για να αντικαταστήσει κάτω από τα γκολπόστ τον τεράστιο Σάββα Θεοδωρίδη. 

Ο Τύρπος είναι η πρώτη μεταγραφή που έγινε από τον Ολυμπιακό στον ΠΑΣ το καλοακίρι του 1974


Αντίθετα παίκτες που ήρθαν απευθείας από τον Ολυμπιακό στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι Τύρπος, Καψιμάλης, Εσταμπίλιο, Ράντος, Πάντος, Ζαραδούκας και μέσω ενδιάμεσων ομάδων οι Βαμβακούλας, Γεωργίου, Ηλίας Σαπάνης, Γρηγόρης Τρούπκος, Δεμιρτζόγλι, Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Λουτσιάνο, Μενδρινός.