Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ανοιχτά πολλά μεταγραφικά θέματα στον ΠΑΣ

Ανοιχτά τα μεταγραφικά θέματα του ΠΑΣ, όπως και ο δανεισμός του Ζάιρο που διακρίνεται αριστερά με τον Βιδάλ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στην Αθήνα και στα γραφεία των επιχειρήσεων του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη είναι αυτές τις μέρες το «στρατηγείο» του ΠΑΣ Γιάννινα, όπου γίνονται επαφές και συζητήσεις με παίκτες προκειμένου να ενταχτούν στο δυναμικό της ομάδας. Εκεί έχει εγκατασταθεί και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος που συνεχώς ενημερώνει τον πρόεδρο αλλά και τον Πετράκη για ό,τι εξελίξεις υπάρχουν. Στην επιτροπή των μεταγραφών είναι και ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης που δραστηριοποιείται κυρίως στις ακαδημίες του ΠΑΣ στην Αθήνα. 

Μέχρι τώρα δεν έκλεισε καμία συμφωνία για μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων. Δεν θέλουν να πάρουν βιαστικές αποφάσεις και εξετάζουν με προσοχή τις περιπτώσεις παικτών που προτάθηκαν από το εξωτερικό.  Στους στόχους του ΠΑΣ είναι και παίκτες που αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες, άλλοι είναι ελεύθεροι και άλλοι δεσμευμένοι με συμβόλαια σε ομάδες. Για αυτό θα χρειασθεί ακόμα λίγος χρόνος για να κλειστούν συμφωνίες. Μετά την αποχώρηση των Λίλα και Ακόστα (δεν δέχτηκαν θα ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους), την παραχώρηση του Κούτρη στον Ολυμπιακό, στο ρόστερ έμειναν 19 παίκτες που θα μειωθεί κατά έναν αν αποχωρήσει και ο Μαμπουλού. Ο ΠΑΣ θα κάνει 6-7 μεταγραφές, ενώ θα προστεθούν και παίκτες από τις ομάδες νέων που θα γίνουν επαγγελματίες. Έτσι παραμένουν ανοιχτά πολλά μέτωπα στο μεταγραφικό πεδίο. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Θεσσαλονίκη περιμένοντας απάντηση από τον ΠΑΟΚ στην πρόταση που έκανε ο Χριστοβασίλης για δανεισμό των Ζάιρο και Χαρίση. 

Παράλληλα θα δουν αν κινηθεί όπως φημολογείται ο Δικέφαλος για την απόκτηση του τερματοφύλακα Πασχαλάκη. Είναι σενάριο που βγήκε στην επιφάνεια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γλύκου. Αν για Ζάιρο, Χαρίση υπάρξει συγκατάθεση του ΠΑΟΚ, στον ΠΑΣ πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τους παίκτες, που θα δεχτούν να παίξουν τη νέα σεζόν στα Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες δεν είναι αρνητικοί και για εκ νέου δανεισμό του Κοροβέση, αλλά έχει ο παίκτης δισταγμούς, γιατί στο εξάμηνο που ήταν στον ΠΑΣ θεωρεί ότι δεν πήρε τις ανάλογες ευκαιρίες. Με τους Λίλα και Ακόστα κόπηκαν οι γέφυρες επικοινωνίας, αφού αρνήθηκαν την πρόταση Χριστοβασίλη, αλλά αν γυρίσουν οι παίκτες δεν θα τους κλείσουν την πόρτα. 

Υπάρχει και η περίπτωση Μαμπουλού με ερωτηματικό αν ο Κονγκολέζος επιθετικός θα είναι και τη νέα σεζόν στα Γιάννινα. Έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, αλλά φέτος έλειψε για ενάμιση μήνα και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Αν δεν σιγουρευτούν στον ΠΑΣ ότι θα στρωθεί στη δουλειά για να αποδώσει σύμφωνα με την αξία του θα προσπαθήσουν να βρουν λύση για συναινετικό διαζύγιο. Πέρα από τις μεταγραφές, σε καθημερινή βάση ο Χριστοβασίλης φροντίζει για να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα έργα βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου. 
 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ


Ο πρόεδρος το άλλο Σαββατοκύριακο σκοπεύει να έρθει στα Γιάννινα όπου μεταξύ άλλων θα δώσει και συνέντευξη Τύπου κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων του. Συμπληρώνει τέλος Ιουνίου εννέα χρόνια ως πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, είναι ο μακροβιότερος στην ιστορία και με την ευκαιρία αυτή θα κάνει απολογισμό. Σημεία αναφοράς στα εννέα χρόνια του Χριστοβασίλη στον «Άγιαξ της Ηπείρου», είναι η εδραίωση της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα και η έξοδος στην Ευρώπη. Όπως σημειώσαμε και χθες στα μέσα Ιουνίου θα έρθει στα Γιάννινα και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης για τα εγκαίνια του χορτοτάπητα στο γήπεδο Λιμνοπούλας και την εξέταση θεμάτων της αρμοδιότητάς του, όπως είναι και τα έργα στο στάδιο.