Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Οι βετεράνοι της Αναγέννησης τίμησαν παλιούς συμπαίκτες τους

Από αριστερά Τάσος Νταλάκας, Κώστας Δήμας, Βαγγέλης Αναγνωστάκης με τη φωτογραφία του αείμνηστου συμπαίκτη τους Βασίλη Ζυγουβέλη (ΦΩΤΟ SIMOS)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με το ματς κόντρα στον Ηρακλή που έγινε το περασμένο Σάββατο στο ΔΑΚ Άρτας, έκλεισε ένας κύκλος φιλικών αγώνων για τους παλαίμαχους της ιστορικής Αναγέννησης Άρτας.
Παιχνίδια για φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα τιμήθηκαν και άνθρωποι που προσέφεραν στο αρτινό ποδόσφαιρο, κυρίως βετεράνοι άσσοι της ιστορικής ομάδας.

Ο κύκλος της σειράς των φιλικών αγώνων ξεκίνησε τη Μεγάλη Πέμπτη από τους βετεράνους της Προοδευτικής Γραμμενίτσας και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Λάμπρου Σκούρα, ο οποίος αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες. Όπως μας είπε ο Κώστας Μπανιάς ο Σκούρας ήταν πολύ δυνατό παιδί, βράχος στην άμυνα, αλλά ψυχούλα, δεν πείραξε κανέναν επιθετικό. 

Ακολούθησε την Πρωτομαγιά ένα άλλο ματς με τους παλαίμαχους ομάδων του Πειραιά. Το παιχνίδι αυτό έγινε στο γήπεδο Αγίων Αναργύρων και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του άλλοτε μεγάλου άσσου της Αναγέννησης Κώστα Τζαχρήστα. Πριν ιδρυθεί η Αναγέννηση φορούσε τη φανέλα του Παναμβρακικού.

Τιμήθηκε η μνήμη και του Λάμπρου Σκούρα, παλιού άσσου της Αναγέννησης στη δεκαετία του '60 (ΑΡΧΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΝΙΑ)

Πρόσφατα έγιναν  τρία φιλικά με βετεράνους μεγάλων ομάδων. Στις 19 Ιουνίου έγινε το ματς με τον Ολυμπιακό για την οικονομική ενίσχυση του Παναγιώτη, ενός παλικαριού που τραυματίσθηκε σε τροχαίο ατύχημα και δίνει αγώνα για να αποκατασταθεί η υγεία του. Στο ματς αυτό τιμήθηκαν οι Αντώνης Νικοπολίδης και Γιώργος Βαΐτσης. Διεθνείς παίκτες που η αφετηρία τους είναι η θρυλική Αναγέννηση. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη που βρέθηκαν με τους παλιούς συμπαίκτες τους. Τιμήθηκε με πλακέτα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, την οποία μεταβίβασαν στον ηγέτη του Ολυμπιακού οι βετεράνοι παίκτες.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου φιλοξενήθηκαν στην Άρτα οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ. Το ματς αυτό έγινε για το χαμόγελο του παιδιού. Τιμήθηκαν από πλευράς Ένωσης ο μεγάλος Στέλιος Σεραφείδης, ο Διονύσης Τσάμης που μετά την ΑΕΚ υπηρέτησε την Αναγέννηση ως ποδοσφαιριστής αλλά και προπονητής και ο Λάμπρος Γεωργιάδης που πήγε στην Ένωση από την ομάδα της Άρτας. Από πλευράς Αναγέννησης τιμήθηκε η μνήμη του παλιού προέδρου Γιάννη Μπανταλούκα που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Επίσης οι βετεράνοι παίκτες τίμησαν με πλακέτα τον αειθαλή Κώστα Αμβράζη, από τις μεγαλύτερες μορφές που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Άρτας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αετό Άρτας και συνέχισε στην Αναγέννηση από το 1960 και μετά που έγινε η συγχώνευση. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 μεταγράφηκε στην Παναχαϊκή αλλά επανήλθε πάλι στην Αναγέννηση την οποία υπηρέτησε όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως πρόεδρος, γενικός αρχηγός και ένα διάστημα υπηρεσιακός προπονητής. Την απονομή της πλακέτας προς τον Κώστα Αμβράζη έκανε ο Δημήτρης Νταλάκας.

Και το περασμένο Σάββατο (1/7) έκλεισε ο κύκλος των φιλικών με το ματς κόντρα στον Ηρακλή στο ΔΑΚ Άρτας. Ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του άλλοτε αρχηγού της Αναγέννησης Βασίλη Ζυγουβέλη που έφυγε νωρίς από τη ζωή. Επίσης τιμήθηκε ο πρόεδρος των βετεράνων του Ηρακλή Κώστας Αϊδινίου που συνόδευσε την αποστολή στην Άρτα.