Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Μετά από 38 χρόνια η Άρτα φλερτάρει και πάλι με τη Β' Εθνική

Θα λάβει μέρος στα μπαράζ ανόδου στη Β' Εθνική η Α. Ε. Καραϊσκάκης ως δευτεραθλήτρια Γ' Εθνικής


 Μετά από 38 χρόνια το ποδόσφαιρο της Άρτας θα διεκδικήσει και πάλι θέση στη Β’ Εθνική κατηγορία καθώς η Α. Ε. Καραϊσκάκης ως δευτεραθλήτρια ομάδα του 2ου ομίλου Γ’ Εθνικής θα διεκδικήσει την άνοσο στη Β’ Εθνική λαμβάνοντας μέρος στα μπαράζ με τις άλλες δευτεραθλήτριες ομάδες που είναι Δόξα Δράμας, Α. Ο. Χαλκίς, Ιωνικός.
Θα πρέπει η Αρτινή ομάδα μέχρι 17/8 να καταθέσει εγγυητική 300.000 ευρώ στην ΕΠΟ για τη συμμετοχή. Η ιστορική Δόξα και η Χαλκίδα επισημοποίησαν τις θέσεις τους ότι θα πάνε στα μπαράζ. Ο Ιωνικός λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν ξεκαθάρισε τη θέση του.

Τον ποδόσφαιρο της Άρτας γνώρισε μεγάλες δόξες στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής με την ιστορική Αναγέννηση που για ένα διάστημα αρχές της δεκαετίας του ’70 διεκδίκησε με αξιώσεις άνοδο στην Α’ Εθνική. Η Αναγέννηση υποβιβάστηκε από τη Β’ Εθνική σε μπαράζ αγώνα με τη Βέροια το 1979 στη Ριζούπολη και έκτοτε δεν επέστρεψε σε αυτή την κατηγορία.

Τώρα η Αναγέννηση έχει ουσιαστικά διαλυθεί, ενώ κανένας δεν ξέρει για την παλιά ΠΑΕ που υπάρχει από την εποχή του Μανιώτη και τα χρέη της. Τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στο προσκήνιο η Α. Ε. Καραϊσκάκης που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στη Γ’ Εθνική αλλά στο τέλος χύνει την καρδάρα με το γάλα χάνοντας τρεις φορές την άνοδο σε παιχνίδια που έγιναν στο γήπεδό της. Καλή η προσπάθεια που έγινε, αλλά χωρίς την ανάλογη ανταπόκριση από τον φίλαθλο κόσμο της Άρτας, που ζει ακόμα με τις αναμνήσεις της μεγάλης Αναγέννησης.

Τώρα στα μπαράζ ανόδου, καίτοι ήρθαν απρόσμενα πάλι η Α. Ε. Καραϊσκάκης θα διεκδικήσει την άνοδο. Το τι θα πετύχει αγωνιστικά θα φανεί στην πορεία.

Για τη συμμετοχή στα μπαράζ της Α. Ε. Καραϊσκάκης παραθέτουμε ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα epithesi.gr

Ο αξιόλογος πρόεδρος της Α. Ε. Καραϊσκάκης Δημήτριος Γεωργίου (ΦΩΤΟ epithesi.gr)


Μέσω εκπομπής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, επέλεξε να επισημοποιήσει την οριστική απόφαση της διοίκησης της ΑΕ Καραϊσκάκης, στους αγώνες μπαράζ, για την μία θέση που οδηγεί στην Β' Εθνική. Ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Γεωργίου, μίλησε στην μεσημεριανή εκπομπή της κρατικής ραδιοφωνίας και ανακοίνωσε την οριστική απόφαση της ομάδας, να πάρει μέρος στους αγώνες μπαράζ, με τις τρεις άλλες δευτεραθλήτριες των άλλων ομίλων, που είναι η ΔΟΞΑ Δράμας, ο Ιωνικός και ο ΑΟ Χαλκίδα. Η ομάδα της Άρτας, σύμφωνα με την απόφαση αυτή, θα καταθέσει μέχρι την Πέμπτη 17 Αυγούστου, την εγγυητική επιστολή των 300.000 ευρώ, που είναι η προϋπόθεση για την συμμετοχή.

Σ' ότι αφορά τα μεταγραφικά νέα της ομάδας, τα σίγουρα είναι η απόκτηση των Άτσκα και Μιχάλη απ' τον Εθνικό Φιλιππιάδας, ενώ η πληροφορία που δημοσιεύτηκε στο epithesi.gr και σε άλλα αθλητικά sites, περί συνεργασίας και με τον Μπεκατώρο, δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, απ' την διοίκηση της ομάδας..