Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Οι νομικές παράμετροι για την προσφυγή Πασχαλάκη

Στο μέσον ο Πασχαλάκης σε προπόνηση με τον Τσελιόπουλο, από τις τελευταίες πριν καταθέσει την προσφυγή.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Οι σχέσεις των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών με τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες (ΠΑΕ) διέπεται από τις διατάξεις του Κανονισμού Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 87 του νόμου 2625/1999 όπως αυτός τροποποιήθηκε.
Η προσφυγή που έκανε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κατατέθηκε αρχικά στην αρμόδια Επιτροπή Επιλύσεως Οικονομικών Διαφορών Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (ΕΕΟΔΕΠ) της Σούπερ Λίγκας και κοινοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Με την κοινοποίηση της προσφυγής στην ΠΑΕ σταμάτησε να προπονείται και ο προσφεύγων ποδοσφαιριστής όπως έχει δικαίωμα εκ του νόμου. Σύμφωνα με τον κανονισμό η προσφυγή πρέπει να εκδικαστεί εντός 10 ημερών από την κατάθεσή της. Κατατέθηκε την Δευτέρα 24 Ιουλίου και προσδιορίστηκε για συζήτηση την Τρίτη 1 Αυγούστου.

Οι συνήθεις λόγοι που προσφεύγουν παίκτες κατά ομάδων είναι η μη καταβολή συμφωνηθέντων ποσών πέραν του διμήνου από τον χρόνο που έπρεπε να καταβληθούν. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι, όπως προσβολή προσωπικότητας κλπ αλλά συνήθως γίνονται για μη καταβολές δεδουλευμένων ή εκπρόθεσμες καταβολές. Εκεί πάτησε και ο Πασχαλάκης ισχυριζόμενος ότι δεν του κατεβλήθη εντός του διμήνου το ποσό που δικαιούται (η ΠΑΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι είναι το ποσό των 2.360 ευρώ) και ζητά με την προσφυγή την επιδίκαση του ποσού αλλά παράλληλα τη μονομερή λύση του συμβολαίου του με υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Αν γίνει δεκτή η προσφυγή ο Πασχαλάκης εκτός από το ποσό που θα του επιδικαστεί θα μείνει ελεύθερος να μεταγραφεί σε ομάδα της αρεσκείας του. Αν απορριφθεί η προσφυγή, παραμένει ως έχει και σε ισχύ το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι 30/6/2018.

Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Η προσφυγή του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, αλλά και η σκληρή ανακοίνωση της ΠΑΕ που ακολούθησε, άνοιξε μεγάλη κουβέντα στα Γιάννινα, αν έπρεπε ή όχι να προβεί σε αυτή την ενέργεια και αν πίσω από την προσφυγή υπάρχει άλλη ενδιαφερόμενη ομάδα που θέλει να τον πάρει ελεύθερο χωρίς να πληρώσει την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε ένας «πόλεμος» απόψεων, διαφωνιών, σεναρίων που οι περισσότεροι τα έχουν με τον Πασχαλάκη και άλλοι με τον ΠΑΣ γιατί άφησε απλήρωτο ένα τόσο μικρό ποσό και έδωσε στον ποδοσφαιριστή το δικαίωμα να προσφύγει στα δικαιοδοτικά όργανα για να μείνει ελεύθερος. Ο Πασχαλάκης δεν απάντησε στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, περιμένοντας την εκδίκαση της προφανώς πρώτα την εκδίκαση της προσφυγής.