Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Έδειξε καλά στοιχεία αλλά και αδυναμίες ο ΠΑΣ που κέρδισε στην Κέρκυρα

Οι αρχηγοί Μιχαήλ και Βενέτης με τον διαιτητή Στυλιαρά και τους επόπτες Ποντίκη - Κολοσιώνη


Η τελευταία παράσταση των φιλικών αγώνων για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν σήμερα Κυριακή στην Κέρκυρα όπου κέρδισε 1-0 την τοπική ομάδα με γκολ του Μπρούνο Χαλκιαδάκη στο 36ο λεπτό.
Το ματς έγινε σε συνθήκες πρωταθλήματος, αφού οι προπονητές Γιάννης Πετράκης και Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξαν ότι καλύτερο είχαν ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος που έρχεται κάνοντας τις τελευταίες δοκιμές.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και αμφίρροπο. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Στο πρώτο ξεχώρισε ο ΠΑΣ που ήταν σαφώς ανώτερος από την Κέρκυρα. Εκτός από το γκολ του Χαλκιαδάκη, που ήταν και έξοχο σαν φάση και σαν εκτέλεση, ο «Άγιαξ» είχε 2-3 ακόμα καλές ευκαιρίες να πετύχει και άλλα τέρματα. Ειδικά αυτή με τον Κόντε στο 32’ είναι από αυτές που λέμε άχαστες στο ποδόσφαιρο. Οι γηπεδούχοι είχαν αμυντικά προβλήματα και κάθε φορά που έβγαιναν μπροστά οι κυανόλευκοι υπήρχε συναγερμός στα καρέ του Κουτζαβασίλη.

Στην επανάληψη ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές η Κέρκυρα που θα μπορούσε, αν όχι να κάνει την ανατροπή, αλλά να ισοφαρίσει. Ο Βελλίδης έκανε καλές επεμβάσεις όταν χρειάστηκε, συν το γεγονός ότι οι Φαίακες ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια.

Ο ΠΑΣ με το γνωστό σύστημα 3-5-2 ήταν καλός στις αντεπιθέσεις, αλλά προβλημάτισε λίγο στην επανάληψη που φάνηκε κουρασμένος ενώ δεν είχε την ανάλογη φρεσκάδα. Ίσως να συνετέλεσε και η κόπωση των 3 φιλικών μέσα σε 5 ημέρες. Πιστεύεται ότι το άλλο Σάββατο (19/8) στην Τρίπολη θα είναι καλύτερος από αυτόν που είδαμε σήμερα στην Κέρκυρα. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Φαίνεται λίγο πεσμένος μέχρι τώρα ο Κόντε και υπάρχει πρόβλημα στην επίθεση, αφού δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος επιθετικός. Μπροστά παίζει κατ’ ανάγκη ο Χαλκιαδάκης που είμαι μισοεπιθετικός και μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ καλός. Ο Ροντρίγκες έμεινε εκτός αποστολής αφού είναι ανέτοιμος και θέλει ακόμα ένα μήνα για να βρει τα ζύγια του. Ούτε ο Μπετρά μπορεί να δώσει λύσεις στην επίθεση με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Αν φωτίσει ο Θεός τον Μαμπουλού και γυρίσει θα είναι καλή λύση. Διαφορετικά μπορεί ο ΠΑΣ να χρειαστεί ακόμα έναν επιθετικό. Εκτός αποστολής έμεινε ακόμα ο Μπέριος που μάλλον δεν προλαβαίνει την πρεμιέρα γιατί έχει τράβηγμα, ενώ τραυματίας είναι και ο Νικολιάς.

Το γκολ της νίκης σημειώθηκε στο 36’ από τον Χαλκιαδάκη. Η φάση ξεκίνησε με ασίστ του Γιάκου στον σκόρερ ο οποίος βλέποντας τον Κουτζαβασίλη να επιχειρεί έξοδο με καμάρα πέρασε τη μπάλα από πάνω του και την έστειλε στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας) με βοηθούς τους Ποντίκη, Κολοσιώνη (Πρέβεζας). Σε γενικές γραμμές η διαιτησία ήταν καλή χωρίς να υπάρχουν παράπονα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης,  Βενέτης, Ζορμπάς, Γκόμες, Κόντος (46' Νούνιες), Σιόντης, Μπαλάφας (70' Κέβιν), Ιωάννου, Επστάϊν, Ντιόγκο (56' λ.τρ. Σοϊλέδης), Βάργκας (65' Ντουαλά).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Λίλα (61' Κοζορώνης), Χαλκιαδάκης, Σκόνδρας (62' Μαυροπάνος),  Γιάκος (74' Βιδάλ), Τζημόπουλος,  Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Ναδάλες (69' Καρανίκας), Κόντε (83' Μπετρά).

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης προσέρχεται στο ΕΑΚ Κέρκυρας για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.












Οι αδελφοί Βασιλειάδη με φίλο τους στις εξέδρες του ΕΑΚ Κέρκυρας. Αριστερά ο Στέφανος που διετέλεσε και προπονητής του ΠΑΣ και στο μέσον ο Παναγιώτης, παλιός μεγάλος άσος του Αβέρωφ Ιωαννίνων.