Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Ιδανική πρεμιέρα για ΠΑΣ με πρώτη νίκη μέσα στην Τρίπολη

Πρώτη νίκη του ΠΑΣ μέσα στην Τρίπολη επί του Αστέρα (ΦΩΤΟ arcadiasports.gr)

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την πρώτη νίκη μέσα στην Τρίπολη πέτυχε ο ΠΑΣ, με σκορ 2-1 επί του τοπικού Αστέρα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Ανεξάρτητα από το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι και την παρουσία των ομάδων στο γήπεδο, μια νίκη στην πρεμιέρα εκτός έδρας, επί μιας ομάδας με ποιοτικό ρόστερ, είναι ότι καλύτερο. 

Ο ΠΑΣ μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και στο πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, πετυχαίνοντας νωρίς τα γκολ, στο 6’ με τον Ναδάλες και στο 19’ με τον Μαυροπάνο. Στο διάστημα αυτό ο «Άγιαξ» είχε καλά πατήματα στο γήπεδο, έκλεινε χώρους και έβγαινε πολύ καλά στις αντεπιθέσεις, τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια με κινητήριους μοχλούς τους Ναδάλες και Χαλκιαδάκη. Η διαμόρφωση του σκορ σε 0-2 στο πρώτο 20λεπτο ήταν ό,τι καλύτερο για τους κυανόλευκους και ό,τι χειρότερο για τους γηπεδούχους που είδαν τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους. Ο Αστέρας είχε μεν κατοχή μπάλας αλλά όχι ουσία. Έτσι με φλύαρες ενέργειες των γηπεδούχων και καλές αντεπιθέσεις των φιλοξενουμένων κύλησε το πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη ο Αστέρας ανέβασε στροφές, δημιούργησε φάσεις, πίεσε για το γκολ και αυτό ήταν λογικό, ενώ ο ΠΑΣ περισσότερο προσπάθησε να κρατήσει το 0-2.Το γκολ που πέτυχε ο Καλτσάς στο 49’ έβαλε τους γηπεδούχους περισσότερο στο παιχνίδι που πίεσαν τον ΠΑΣ σε μεγάλο διάστημα, έχοντας 2-3 σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Όμως ο Βελλίδης θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του, έκανε καλές επεμβάσεις και κατά την προσωπική μας άποψη είναι ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΣ. Έτσι στο παιχνίδι οι ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Ο ΠΑΣ στο πρώτο και ο Αστέρας στο δεύτερο.


Αλλά αυτό που μετρά στο ποδόσφαιρο είναι το αποτέλεσμα. Το αν ο Αστέρας είχε περισσότερες ευκαιρίες, περισσότερες τελικές προς την εστία και κατοχή μπάλας είναι στοιχεία που αύριο θα σβήσουν και θα ξεχαστούν. Οι νίκες δίνουν βαθμούς και πετυχαίνουν στόχους. Από την άποψη αυτή, ο ΠΑΣ είναι αυτός που έβαλε τη σφραγίδα του στο παιχνίδι, παίρνοντας τους 3 πολύτιμους βαθμούς. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέραμε πριν (εμφάνιση, στατιστικά στοιχεία, ευκαιρίες κλπ) έρχονται σε δεύτερη μοίρα και είναι λεπτομέρειες.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, κάνοντας πρεμιέρα με νίκη μέσα στην Τρίπολη. Ό,τι αδυναμίες έδειξε, ειδικά στο β' ημίχρονο, θα τις καλύψει στη συνέχεια. Εκεί που πέρασε με διπλό ο ΠΑΣ, πολλές άλλες ομάδες θα περάσουν δύσκολες καταστάσεις στη συνέχεια, γιατί ο Αστέρας έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες, ανεξάρτητα αν σήμερα στο ματς με τον ΠΑΣ ηττήθηκε και στο πρώτο ημίχρονο πιάστηκε αδιάβαστος.

Κατά την εκτίμησή μας κορυφαίος παίκτης του ΠΑΣ ήταν ο Βελλίδης. Πολύ καλό ντεμπούτο σαν βασικός έκανε ο Μαυροπάνος που είναι εξελίξιμος παίκτης. Πολύ καλός στο α’ ημίχρονο ήταν ο Ναδάλες που πέτυχε καταπληκτικό γκολ. Θετικός ήταν ο Γαρουφαλιάς, όπως και οι Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα.

Ο Μάσα που μπήκε αλλαγή ήταν ο κινητήριος μοχλός του Αστέρα, ενώ καλή απόδοση είχαν οι Γιαννούλης, Μουνάφο και ο Πασσαλίδης.

Ο ΠΑΣ είχε και αρκετούς φιλάθλους στο πλευρό του που δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να ενθαρρύνουν την ομάδα. Τόσο εκδρομείς από τα Γιάννινα, όσο από Αθήνα και άλλες πόλεις. Οι οδικοί άξονες που έγιναν ευνοούν και μετακινήσεις των φιλάθλων, αρκεί να έχουν το ήθος και την ποιότητα που είχαν οι φίλοι του ΠΑΣ στην Τρίπολη. Ακόμα και στην πόλη έκαναν βόλτες χωρίς να προκληθεί κανένα απολύτως πρόβλημα. 

ΤΑ ΓΚΟΛ

6’: Ο Χαλκιαδάκης κάνει διαγώνια μπαλιά αριστερά στον Ναδάλες που πιάνει την κεφαλιά που πάει στην αριστερή γωνία του Αθανασιάδη που έμεινε άναυδος, καθώς δεν περίμενε ότι η μπάλα θα πήγαινε στα δίχτυα.

19’: Παλικαρίσιο γκολ με κεφαλιά του Μαυροπάνου, όταν σε κόρνερ από αριστερά του Ναδάλες σηκώθηκε πάνω από όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα.

49’: Ο Μάσα έκανε γέμισμα στα καρέ του ΠΑΣ, ο Καλτσάς βγήκε στον κενό χώρο και με πλασέ μείωσε σε 1-2.

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

82': Δοκάρι για τον ΠΑΣ. Ο Κοζορώνης εκτελεί κόρνερ απευθείας και σημαδεύει την εξωτερική πλευρά της οριζόντιας δοκού.

88': Δοκάρι για τους γηπεδούχους. Ο Τριανταφυλλόπουλος βγάζει σέντρα και η μπάλα με την τροχιά που παίρνει σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

21': Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα! Ο Μαντιντά πατάει περιοχή από δεξιά, κάνει το γύρισμα και προ κενής εστίας ο Μανιάς δεν σκοράρει.

36': Δοκιμάζει το πόδι του ο Μουνάφο και ο Βελλίδης αποκρούει.

57': Κόρνερ για τον Αστέρα. Εκτελείται πλασαριστά, ο Μάσα κάνει σέντρα-σουτ και ο Βελλίδης αποκρούει.

64': Ευκαιρία για τον Αστέρα! Ο Μανιάς δίνει στον Καλτσά, εκείνος κάνει σουτ από μέσα δεξιά και ο Βελλίδης αποκρούει.

75': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Μακρινό σουτ Χαλκιαδάκη, για λίγο άουτ η μπάλα.

77': Ο Καλτσάς βγάζει σέντρα, ο Δουβίκας παίρνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και ο Βελλίδης μπλοκάρει.

87': Ευκαιρία για τον Αστέρα. Ωραία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ από τον Μάσα, αστοχεί από το ύψος του πέναλτι ο Πασαλίδης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου που μοίρασε στη μέση το καρπούζι. Δεν έκαναν λάθη και οι επόπτες  Κωστάρας (Αιτ/νιας), Δημητριάδης (Μακεδονίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Καλτσάς (83’) – Γαρουφαλιάς (34’), Λίλα (85’), Ναδάλες (86’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάϊκος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ (65’ Δουβίκας), Πασαλίδης, Σελίν (33’ Τριανταφυλλόπουλος), Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μαδίντα, Στανισάβλιεβιτς (46’ Μάσα), Καλτσάς, Μανιάς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς, Νικολιάς (74’ Κοζορώνης), Γιάκος (80’ Βιδάλ), Χαλκιαδάκης, Κόντε (45’ Λίλα).