Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Γερές βάσεις έχει και φέτος ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

Μέσα από τα φιλικά ο ΠΑΣ θα επιλέξει τους παίκτες για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά την ολοκλήρωση της βασικής προετοιμασίας του ΠΑΣ στο Καρπενήσι και τον κύκλο προπονήσεων που ακολούθησαν στα Γιάννινα, είναι σε εξέλιξη ο κύκλος των φιλικών αγώνων, που θα αποτελέσουν κριτήριο για το ποιους παίκτες θα επιλέξει ο Πετράκης για το πρωτάθλημα. Βέβαια αναμένεται να γίνουν ακόμα 2-3 μεταγραφές, αλλά κατά μεγάλο ποσοστό έχει διαμορφωθεί το ρόστερ και είναι ευκαιρία να δούμε ποιους παίκτες έχει ο ΠΑΣ και που θα στηριχτεί ο Πετράκης για να χτίσει την ομάδα της νέας σεζόν 2017-18.

Κάτω από τα δοκάρια, αν δεν έκανε προσφυγή ο Πασχαλάκης θα υπήρχε ένας «πονοκέφαλος» για τον Πετράκη αν θα ξεκινούσε βασικό τον έμπειρο Βελλίδη ή τον Πασχαλάκη που έκανε μια καλή σεζόν και ανέβηκαν κατακόρυφα οι μετοχές του. Τώρα με την προσφυγή του υψηλόσωμου γκολκίπερ, ο Βελλίδης θα ξεκινήσει βασικός και ακολουθούν ιεραρχικά ο Περιστερίδης και ο 16χρονος Βενετικίδης.  Όπως γράφουμε και σε άλλο ρεπορτάζ, ο ΠΑΣ θα αποκτήσει και άλλον γκολκίπερ, γιατί είναι τραυματίας ο Περιστερίδης και από Οκτώβριο θα ξεκινήσει προπονήσεις.

Για την άμυνα στο σύστημα 3-5-2 που χρησιμοποιεί ο Πετράκης, δεν αλλάζουν τα δεδομένα. Η τριάδα Μπέριου, Τζημόπουλου, Μιχαήλ έχει προβάδισμα με εναλλακτικές λύσεις τον Σκόνδρα και τον νεαρό Μαυροπάνο, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, γιατί ο Πετράκης δίνει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες. Στην άμυνα δεν θα έχει πρόβλημα ο ΠΑΣ. Πλην του Μαυροπάνου που είναι από πέρσι στην ομάδα, οι υπόλοιποι παίκτες είναι αρκετά χρόνια μαζί και έχουν δέσει πολύ δυνατά. Πιο έμπειροι είναι οι Μιχαήλ, Τζημόπουλος, που θα είναι οι πυλώνες της άμυνας, ενώ ο τρίτος στόπερ θα επιλέγεται από τους υπόλοιπους. Δεν αποκλείεται ο Μαυροπάνος να είναι η έκπληξη, καθώς έκανε καλές εμφανίσεις μέχρι τώρα και είναι από τους εξελίξιμους για μεταγραφή παίκτες.

Για το δεξί άκρο της άμυνας είναι οι Καρανίκας, Μπουκουβάλας σε ρόλο μπακ χαφ και από αριστερά οι Αποστολόπουλος και Ναδάλες. Πέρσι δεξιά περισσότερες συμμετοχές είχε ο Καρανίκας, ενώ από την αριστερή πλευρά δέσποζε η φυσιογνωμία του Κούτρη που πήγε στον Ολυμπιακό. Το δικό του κενό θα κληθεί να καλύψει ο Αποστολόπουλος, που μπορεί η κλασική του θέση να είναι από δεξιά, αλλά τα πάει καλά και ως αριστερός αμυντικός.

Στη γραμμή των αμυντικών χαφ η επιστροφή του Λίλα (ανανέωσε το συμβόλαιό του) ήταν ανακούφιση για τον Πετράκη, γιατί ο Αλβανός άσος είναι έμπειρος με καλά χαρακτηριστικά. Στη θέση αυτή μπορούν να παίξουν ο Γαρουφαλιάς αλλά και ο Ζαχαρός που ως 19χρονος την πρώτη χρονιά θα είναι για την Κ-20 αλλά έχει επαγγελματικό συμβόλαιο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Στο ανασταλτικό κομμάτι βοηθά πολύ και ο Κοζορώνης που έχει και καλό πόδι για σουτ και μεταβιβάσεις. Για τον άξονα αλλά και τα πλάγια είναι επίσης οι Βιδάλ, Γιάκος, Ντόλοβατς, Χαλκιαδάκης και  Νικολιάς.  Ο Γιάκος είναι από τα «εργαλεία» της ομάδας, που βοηθά παντού και είναι από τους πολύτιμους παίκτες. 

Οι Βιδάλ, Νικολιάς, αλλά και ο Ντόλοβατς θα κληθούν να πάρουν την ευκαιρία της ζωής τους, αυτή που θέλει ο κάθε ποδοσφαιριστής για να παίξει ποδόσφαιρο. Ο Βραζιλιάνος Βιδάλ είναι αξιόλογος παίκτης, με άψογη τεχνική κατάρτιση, αλλά πέρσι, ίσως γιατί δεν είχε κάνει προετοιμασία, από έλλειψη προφανώς φυσικής κατάστασης δεν μπορούσε να κάνει αυτά που ζητούσε ο Πετράκης και κάθισε σε αρκετά ματς στον πάγκο ή έμπαινε αλλαγή. Φέτος δεν θα έχει τέτοια προβλήματα και θα είναι επιτελικός χαφ της ομάδας για να καλύψει το κενό του συμπατριώτη του Ζάιρο. Το ίδιο ισχύει και για τον Νικολιά. Είναι παίκτης με προσόντα, αλλά πέρσι δεν είχε καλή χρονιά, γιατί τον έφερε πίσω ένας σοβαρός τραυματισμός. Φέτος θα πάρει οπωσδήποτε ευκαιρίες για να καλύψει το κενό του Ακόστα που πήγε στη Λαμία. Νεαρός παίκτης με καλές προδιαγραφές είναι και ο Ντόλοβατς. Ο Χαλκιαδάκης τα πάει περίφημα μέχρι τώρα και με αξιώσεις διεκδικεί θέση βασικού στην ομάδα. Μετά την απόκτηση του Ροντρίγκες θα παίξει περισσότερο πίσω από τον σέντερ φορ, αφού προωθημένοι κυνηγοί θα είναι ο Αργεντινός με τον Κόντε. 

Στην επίθεση ο Κόντε θα είναι το βαρύ πυροβολικό, καθώς είναι παίκτης αξίας, με μυαλό, καλές κινήσεις και ευχέρεια στο σκοράρισμα. Πέρσι, παρά τις ατυχίες με τους τραυματισμούς, με 25 συμμετοχές (21 ως βασικός) και 13 γκολ αναδείχτηκε 3ος σκόρερ στο πρωτάθλημα, μετά τον Μπέργκ του Παναθηναϊκού και τον Γιουνές της Ξάνθης. Οι δύο τελευταίοι δεν θα είναι τη νέα σεζόν στα ελληνικά γήπεδα, αφού ο Μπεργκ πήγε στην Αλ Αΐν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ο Γιουνές στη Ρουμανική Κονκόρντια Τσιάιν. Ο Ισπανός του ΠΑΣ παρέμεινε πιστός στην ομάδα του, παρότι και για αυτόν υπήρξε ενδιαφέρον από άλλη Ισπανική ομάδα. Στο 3-5-2 του Πετράκη, δίπλα στον Κόντε θα είναι ο Ροντρίγκες. Για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής αποκτήθηκε και ο 21χρονος Γάλλος Φρανκ Μερτρά από τις ομάδες νέων της Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Στη δύναμη του ΠΑΣ, με ενεργό συμβόλαιο είναι και ο Μαμπουλού, αλλά από τη στιγμή που έκανε μόνο μία εβδομάδα προπονήσεις και τον υπόλοιπο καιρό ήταν τραυματίας ή απουσίαζε, είναι λογικό να μην είναι στα αγωνιστικά πλάνα του Πετράκη. 

Γενικά ο ΠΑΣ θα έχει τον ίδιο σχεδόν κορμό παικτών με πέρσι, αφού από τους βασικούς παίκτες αποχώρησαν μόνο οι Κούτρης, Ακόστα, Ζάιρο, Πασχαλάκης. Είναι μια καλοδουλεμένη από τον Πετράκη και τους συνεργάτες του ομάδα ο ΠΑΣ, συμπαγής, με παίκτες που βρίσκονται και με κλειστά μάτια στο γήπεδο. Αν δεν υπάρξουν άλλα απρόοπτα, εκτιμάται ότι θα είναι αξιόμαχη ομάδα με καλή παρουσία και στο νέο πρωτάθλημα.