Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Λουτσέσκου: Αυτή τη φορά κάναμε καλό ματς

Οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το ματς ΠΑΟΚ - ΠΑΣ


Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου δήλωσες τα εξής: 

Για όσα είδε σήμερα από την ομάδα του: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς σήμερα, δημιουργήσαμε πολλές και καλές ευκαιρίες. Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος πριν σκοράρουμε, αλλά και μετά είχαμε ευκαιρίες να κλειδώσουμε το παιχνίδι. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε άλλο γκολ και μετά στο τέλος, ήταν μία μάχη να μπορέσουμε να κρατήσουμε τους τρεις βαθμούς. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του παιχνιδιού όλη τη βδομάδα, λέγαμε ότι τα Γιάννινα έχουν τη δυνατότητα να παλεύουν μέχρι το τέλος και ότι έπρεπε να σκοράρουμε και γκολ. Για αυτό ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι και για το παιχνίδι που κάναμε και για τους τρεις πόντους, σε μία στιγμή που δεν είμαστε στο 100% και προσπαθούμε να βελτιωθούμε μέρα με τη μέρα".

Για την αλλαγή του Πέλκα"Ήταν ένας από τους καλύτερους και τον αγαπώ πολύ σαν παίκτη, αλλά ήταν επικίνδυνος στη διάρκεια που είχε την μπάλα και διαχειρίστηκε σωστά κάποιες καταστάσεις, αλλά ήθελα μεγαλύτερη κίνηση από αυτόν και ήθελα να έρθει στο παιχνίδι ένας ακόμη παίκτης που θα μπορούσε να επιτεθεί στην πλάτη του ΠΑΣ από τη δεξιά πλευρά. Αυτό είναι κάτι που συζήτησα με τον ίδιο στη διάρκεια της ανάπαυλας, ότι θέλω να να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην πλάτη της άμυνας κι από εκεί και πέρα, να πετύχει κάτι περισσότερο. Ένωσα ότι "έπεσε" λίγο, είναι φυσιολογικό γιατί ήταν ένα δεύτερο παιχνίδι στη σειρά για αυτόν. Περίμενα να μπει ο Λημνιός με την ίδια ποιότητα και να δώσει κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να πετύχει, αλλά και να δεχτεί γκολ: "Μου αρέσει πως αντιδρούμε όταν χάνουμε τη μπάλα, μου αρέσει ότι ο αντίπαλος δεν δημιουργεί ευκαιρίες. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση. Δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ακόμη. Σίγουρα θα βρούμε μία καλή ευκαιρία να φτάσουμε σε τελείωμα. Σε μία συζήτηση με τους παίκτες μου, τους έδωσα το παράδειγμα της Τσέλσι που κέρδιζε με 1-0, 0-1 και η Ίντερ του Μουρίνιο, είχε κάνει κάτι παρόμοιο. Είμαστε στη διαδικασία να φτιάξουμε κάτι και να βγάλουμε μία πνευματική επιθετικότητα στο παιχνίδι μας. Τα γκολ είναι κάτι που δεν μας χαλαρώνουν κι εμάς. Βλέποντας το παιχνίδι να περνάει και να φεύγουν έτσι οι ευκαιρίες...".

Για τις επιλογές που έχει πλέον και τη διαχείριση των παικτών του: "Πρώτα από όλα, όλοι οι παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα, έχουν μία κοινή δουλειά, να είναι στο γήπεδο, να προπονούνται και να είναι έτοιμοι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο όταν το κρίνει ο κόουτς. Το δεύτερο είναι πάρα πολύ καλό για την ομάδα, γιατί όλοι θα είναι στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας, όσο δύσκολο κι αν είναι για τον προπονητή. Μέσα στη χρονιά, υπάρχουν παίκτες που είναι στην καλύτερη κατάσταση κι άλλοι που δεν είναι. Σήμερα υπήρχαν τρεις παίκτες που ήταν εκτός λόγω τραυματισμού. Τέλος, υπάρχει πάντα και η ιδιαιτερότητα του αντιπάλου, για μένα αν με ρωτάτε είναι μία φυσιολογική κατάσταση αυτό που συμβαίνει. Υπάρχουν κανόνες κι αυτοί πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Και θέλω να σας πω επίσης, ότι τρεις παίκτες που δεν έπαιξαν σήμερα, ζήτησαν από μόνοι τους να κάνουν μία προπόνηση μετά το ματς, αν και δεν είχαμε προγραμματίσει κάτι κι αυτό δείχνει την καλή νοοτροπία και την καλή στάση που έχουν οι παίκτες μου".

Για τον κόσμο: "Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τους οπαδούς μας εδώ. Αυτή είναι μία ομάδα που χρειάζεται τους φιλάθλους της και ο κόσμος μπορεί να μας δώσει πολλά αυτή τη σεζόν". 

Για τον Βαρέλα και τη συνύπαρξη με τον Ζαμπράνο: "Ο Ζαμπράνο έχει πάρα πολύ καλή πάσα ξεκινώντας από πίσω. Ο Βαρέλα έχει μία πολύ καλή διαγώνια πάσα και σήμερα μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει για να αλλάξει πλευρά".

Για τον Μάτος και τη συμβολή του στο επιθετικό κομμάτι: "Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Η Κέρκυρα έκλεινε πάρα πολύ από την πλευρά κι από την άλλη υπήρχε χώρος, για αυτό έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε την πλευρά. Στο σημερινό παιχνίδι, παίζοντας 3-5-2 ήταν προφανές ότι θα υπάρχει χώρος στο πλάι, ειλικρινά θα ήθελα να δω πιο πολλές αλλαγές πλευράς ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Κρατήσαμε πολλές φορές την μπάλα όταν βρίσκονταν πολλοί παίκτες στο κέντρο. Και με τον Παναιτωλικό ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Οι παίκτες του Παναιτωλικού ήθελαν να πιέσουν πολύ στην μπάλα, αλλά και πάλι δημιουργήσαμε 4-5 καλές ευκαιρίες".

Για τις στημένες φάσεις: "Συμφωνώ ότι θα πρέπει να έχουμε περισσότερη αποτελεσματικότητα σε αυτή την κατάσταση. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης, προσαρμογής στην πίεση. Πρέπει να έχουμε υπομονή, γιατί οι παίκτες δουλεύουν και τώρα ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας".


ΠΗΓΗ: novasports.gr