Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Το πάλεψε ο ΠΑΣ, αλλά έπεσε πάνω σε έναν καλό ΠΑΟΚ

Στιγμιότυπο από τον αγώνα ΠΑΟΚ - ΠΑΣ 1-0 με γκολ του Πρίγιοβιτς


Σε ένα διάστημα που ο ΠΑΣ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Μαυροπάνου (που δεχόταν τις ιατρικές περιποιήσεις) ο ΠΑΟΚ στο 55’ με κεφαλιά του Πρίγιοβιτς σημείωσε το γκολ της νίκης που χάρισε τους τρεις βαθμούς στον Δικέφαλο.
Από την άλλη πλευρά έσπασε το αήττητο του ΠΑΣ που στο πρωτάθλημα, πριν πάει στην Τούμπα, είχε μία νίκη και τρεις ισοπαλίες. Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΣ πιέστηκε πολύ από τον ΠΑΟΚ που στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου είχε δοκάρι με κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, ενώ έχασε και πολλές ευκαιρίες για να σημειώσει και άλλα γκολ. Ο Βελλίδης ήταν σε καλή μέρα και έκανε καλές επεμβάσεις. 


Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερο από τον ΠΑΣ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο «Άγιαξ» στο τελευταίο 20λεπτο βγήκε από τα αμυντικά οχυρά που είχε τοποθετήσει και αφού έγινε περισσότερο επιθετικό το σχήμα με την είσοδο των Σολτάνι, Βιδάλ, απείλησε για την ισοφάριση. Ο ΠΑΣ δεν είχε την μεγάλη ευκαιρία αλλά έγιναν σουτ κυρίως από Κοζορώνη και Χαλκιαδάκη που δυσκόλεψαν τον Ρέι. 

Ο ΠΑΣ έδειξε ότι είναι σκληροτράχηλος και καθόλου εύκολος αντίπαλος. Ο ΠΑΟΚ, που έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνιση για φέτος, ναι μεν είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά μέχρι να σφυρίξει ο Ευαγγέλου τη λήξη του παιχνιδιού καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα, γιατί ήξεραν οι γηπεδούχοι ότι ο ΠΑΣ δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Απλά υπάρχει στους Γιαννιώτες το παράπονο, ότι στη μοιραία φάση του 55΄ που ο Πρίγιοβιτς παραβίασε με κεφαλιά την εστία του Βελλίδη, δεν είχαν στον αγωνιστικό χώρο τον υψηλόσωμο αμυντικό Μαυροπάνο που στο ψηλό παιχνίδι είναι ανίκητος. Ίσως η φάση αυτή να μη είχε αυτή την εξέλιξη με τον Μαυροπάνο στο τερέν που ήταν προσωπικός φρουρός του Πρίγιοβιτς. 

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΣ πάλεψε για να πάρει την ισοπαλία, αλλά έχασε από έναν ΠΑΟΚ που ήταν ανώτερος και πολύ ανεβασμένος σε σχέση με τις εμφανίσεις που έκανε σε προηγούμενα παιχνίδια.

ΤΟ ΓΚΟΛ

55’: Σε ένα διάστημα που ο ΠΑΣ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Μαυροπάνου ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ της νίκης. Μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι από τον Τσίμιροτ, ο Μάτος παίρνει την κεφαλιά και ο Πρίγιοβιτς με δεύτερη ανοίγει το σκορ.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

45'+1: Ο Μάτος βγάζει τη σέντρα, ο Πρίγιοβιτς παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα σταματά στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

11': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Πρίγιοβιτς δίνει στον Πέλκα, εκείνος ξανά στον Σέρβο, ο τελευταίος γυρνάει για τον Ελ Καντουρί και ο Μαροκινός αστοχεί από τη μικρή περιοχή με την εστία κενή! Τον πίεσε όσο έπρεπε ο Μιχαήλ για να αστοχήσει.

19': Σέντρα από τα δεξιά, ο Κοζορώνης παίρνει την κεφαλιά και αστοχεί.

25': Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Το φάουλ του σταματά στο τείχος, το σουτ του Λέοβατς στον Γαρουφαλιά και από τις κόντρες η μπάλα πάει στον Μαουρίσιο, ο οποίος έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

36’: Σουτ του Κοζορώνη καλοτραβηγμένο στη γωνία απέκρουσε ο Ρέι.

38': Δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια από το ημικύκλιο, βγάζει σε κόρνερ ο Βελλίδης. Αυτό περνά ανεκμετάλλευτο.

53': Ο Πρίγιοβιτς εκτελεί από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κοντράρει στον Μάτος, αλλάζει πορεία και ο Βελλίδης αποκρούει με δυσκολία.

64': Φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής του Πέλκα, λίγο έξω η μπάλα.

89’: Μακρινό σουτ του Χαλκιαδάκη μπλόκαρα εύκολα ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή η διαιτησία του Ευαγγέλου που δεν βρήκε ιδιαίτερα προβλήματα στην εξέλιξη του αγώνα. Καλά τα πήγαν και οι επόπτες Φωτόπουλος (Αθηνών), Κουντουρέλλης (Αθηνών). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν τέσσερις παίκτες του ΠΑΣ όπως: 24’ Μαυροπάνος, 50’ Καρανίκας, 71’ Σολτάνι, 84’ Χαλκιαδάκης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Ζαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (68' Σάκχοφ), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια (75' Μακ), Πέλκας (65' Λημνιός), Πρίγιοβιτς.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68' Βιδάλ), Γαρουφαλιάς (61' Σολτάνι), Λίλα (42' λ.τρ. Μανθάτης), Γιάκος, Χαλκιαδάκης.