Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Κέρδισε ο Παναθηναϊκός χωρίς να είναι καλύτερος από τον ΠΑΣ

Κέρδισε 2-0 ο ΠΑΣ στη μάχη της Λεωφόρου τον ΠΑΣ


Τα δύο γρήγορα γκολ του Παναθηναϊκού μέσα σε ένα δίλεπτο (11’ με Χίλιεμαρκ και 13’ με αυτογκόλ Μιχαήλ) σημάδεψαν τον αγώνα του ΠΑΣ στη Λεωφόρο, όπου τα πράγματα υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά.
Ναι μεν ο Παναθηναϊκός είχε πάθος και σημαντική στήριξη από τον κόσμο του, βγάζοντας εγωισμό και αντιδράσεις σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ότι ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ. Αυτές οι δύο κακές στιγμές στοίχησαν ακριβά στον «Άγιαξ της Ηπείρου», που στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα κοντράρισε στα ίσα τον Παναθηναϊκό και κάποιες φορές τον είχε στριμώξει στα σχοινιά. Το κακό ήταν ότι δεν μπόρεσε να βάλει ένα γκολ για να μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι και να μεγαλώσει το άγχος στους πράσινους, οι οποίοι παρότι από το 13΄προηγούνταν με 2-0, μέχρι το τέλος έδειχναν αγχωμένοι και θα λέγαμε φοβισμένοι. Ειδικά στο β’ ημίχρονο η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στον ΠΑΣ που πίεζε τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπορούσε να τελειώσει καλά τις φάσεις, με συνέπεια να μη βρει το δρόμο για τα δίχτυα.

Με το ξεκίνημα του αγώνα και ενώ οι ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους και να μπουν στο πνεύμα του αγώνα, από το πουθενά βρέθηκε ο Παναθηναϊκός να προηγείται 2-0! Το πρώτο γκολ ήταν και θέμα τύχης καθώς η μπάλα κοντράρισε στα σώματα αρχικά του Τζημόπουλου και μετά του Μιχαήλ, χωρίς να αλλάξει πορεία και να απομακρυνθεί στη σέντρα του Χουλτ και στην κεφαλιά του Χίλιεμαρκ. Αντίθετα αλλοιώθηκε τόσο η πορεία της, όσο χρειάζονταν για να μη μπορέσει να αντιδράσει ο Βελλίδης. Και το δεύτερο γκολ προήλθε από καλή εκτέλεση, αλλά από μια στημένη φάση.

Παρά το σοκ του 2-0, ο ΠΑΣ έχασε τις πιο σημαντικές ευκαιρίες στο α’ μέρος για να βάλει γκολ και να μπει στο παιχνίδι, όπως στο 24’, 28’ και 44’ με τα επικίνδυνα σουτ του Χαλκιαδάκη. Στην επανάληψη έγινε πιο επιθετικό το σχήματα του ΠΑΣ με την είσοδο των Κόντε, Σολτάνι αλλά δεν υπήρξε καλό τελείωμα των φάσεων. Πίεσε ο «Άγιαξ», είχε κατοχή μπάλας, αλλά χωρίς να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός είχε μεν πάθος και σκληρότητα, την οποία επέτρεψε ο Σκουλάς με την ανοχή του, με πιο προκλητικό παίκτη τον Μολέδο που λίγο έλειψε να σπάσει το καλάμι του Κόντε, αλλά δεν έδειξε σπουδαία πράγματα. Με λίγα λόγια ήταν πάλι κάτι σαν Παναθηναϊκός.

Ο ΠΑΣ ασφαλώς και δεν θα το βάλει κάτω λόγω της ήττας, αλλά με περισσότερη προσοχή θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στη Λεωφόρο. Δεν ήταν βέβαια τόσο καλός, όσο άλλες φορές, αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός ήταν κάτι το ιδιαίτερο για να του βάλει δύσκολα.

ΤΑ ΓΚΟΛ

11’: Ο Χουλτ από αριστερά κάνει τη σέντρα η μπάλα αλλάζει ελαφρά πορεία από το σώμα του Τζημόπουλου, ο ακάλυπτος Χίλιεμαρκ από κοντά έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε τον Μιχαήλ άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Βελλίδη.

13’: Ο Μολίνς με φάουλ πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος του ΠΑΣ και την έστειλε στη γωνία αφήνοντας άναυδο τον Βελλίδη.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

7': Ο Χίλιεμαρκ εκτελεί κόρνερ, ο Μολέδο παίρνει την κεφαλιά και αστοχεί.

24': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ωραίο σουτ στην κίνηση του Χαλκιαδάκη, αποκρούει ο Βλαχοδήμος.

28’: Ο Χαλκιαδάκης έκλεψε τη μπάλα από τον Μολέδο και εκεί που πήγε να σουτάρει από καλή θέση ο Κολοβέτσιος πρόλαβε και έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

44’: Δυνατό σουτ του Χαλκιαδάκη απέκρουσε πριν από τη γραμμή ο Μολέδο ενώ είχε πέσει στην κατεύθυνση της μπάλας και ο Βλαχοδήμος.

56’: Ο Βιγιαφάνες έστρωσε στον Μολέδο, το σουτ πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

58’: Έξυπνη μπαλιά του Χαλκιαδάκη στον Κόντε κέρδισε την κόντρα και απομάκρυνε ο Χουλτ.

61’: Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟ από τον Χαλκιαδάκη, έκανε την κίνηση ο Σολτάνι που κακώς ανακόπηκε ως οφσάιντ από τον επόπτη.

62’: Ο Χίλιεμαρκ άστοχο σουτ μέσα από την περιοχή σε μπαλιά του Χουλτ.

73’: Σε τραβέρσα από χτύπημα φάουλ του Ναδάλες, αδύναμη κεφαλιά του Μαυροπάνου στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σκουλάς (Θεσσαλίας). Έκανε κάποια λάθη και ελέγχεται γιατί επέτρεψε κάποια επικίνδυνα μαρκαρίσματα παικτών του ΠΑΟ και ειδικά του προκλητικού Μολέδο. Βοηθοί του οι Γκάγκας (Λάρισας), Χούσκογλου (Θράκης) και τέταρτος ο Σελίμος (Λακωνίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Κουρμπέλης (52’), Σιλά (72’), Μολίνς (82’) -Μαυροπάνος (12’), Γαρουφαλιάς (40’). Σολτάνι (90’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ (78’ Δώνης), Βιγιαφάνιες (68’ Μουνιέ), Άλτμαν (60’ Λουντ), Μολίνς.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Καρανίκας (65’ Ναδάλες), Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (56’ Κόντε), Μανθάτης (59’ Σολτάνι), Χαλκιαδάκης, Γιάκος