Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

"Σκοτωμός" για μια θέση στην ενδεκάδα θα γίνει φέτος στον ΠΑΣ

Μεγάλος θα είναι ο ανταγωνισμός για την ενδεκάδα στη φετινή αγωνιστική σεζόν

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Με τις έντεκα μεταγραφές ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές ο ΠΑΣ Γιάννινα, που διαθέτει ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό ρόστερ 28 ποδοσφαιριστών.
Λίγο πριν πέσει η μεταγραφική αυλαία ο Γιώργος Μανθάτης, ήταν το κερασάκι στην τούρτα, καθώς ο ΠΑΣ τον απέκτησε δανεικό για 2 χρόνια από τον Ολυμπιακό. Δεν φαίνεται ο ΠΑΣ να ενδιαφέρεται για άλλον παίκτη, καθώς οι μεταγραφές για τους ελεύθερους παίκτες λήγουν στις 11 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, θα πάρει και άλλον παίκτη μόνο αν προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση. Αυτή την στιγμή υπάρχουν στο ρόστερ 28 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους, αν βγάλουμε κάποιους νεαρούς, οι 23 με 24 διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει υγιής ανταγωνισμός και μέσα από την αξιοκρατική και δίκαιη αξιολόγηση του Πετράκη (ένας από τους λόγους που οι παίκτες σέβονται τον Κρητικό τεχνικό είναι και αυτός) θα παίζουν οι καλύτεροι. 

Παρά το γεγονός ότι με τις δύο τελευταίες μεταγραφές των Σολτάνι και Μανθάτη η ομάδα ενισχύθηκε μεσοεπιθετικά με ποιοτικούς παίκτες, στον ΠΑΣ κρατούν χαμηλά τη μπάλα και αποφεύγουν τα μεγάλα λόγια. Ο στρατηγικός στόχος παραμένει ο ίδιος. Δηλαδή να παίξει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα, να κάνει καλή πορεία, να δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο πρωτάθλημα να ανεβάσει περισσότερο τις προσδοκίες. 

Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν πολύ καλό, με νίκη 2-1 στην Τρίπολη επί του Αστέρα και ισοπαλία 0-0 με την ΑΕΚ στα Γιάννινα μετά από καλή εμφάνιση και παρά τα προβλήματα τραυματισμών. Οι Γιαννιώτες ευελπιστούν να είναι καλή και η συνέχεια, με τα βλέμματα στραμμένα στο ματς με τον Ατρόμητο που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Περιστέρι.

Ο μεταγραφικός απολογισμός είναι θετικός. Αποχώρησαν οι Κούτρης (μεταγραφή στον Ολυμπιακό), Ζάιρο, Πασχαλάκης, Ακόστα, Κοροβέσης, Μασούρας, Κολιοφούκας και αποκτήθηκαν οι Βελλίδης, Βενετικίδης, Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Χαλκιαδάκης, Ζώγκος, Ζαχαρός, Μπετρά, Ροντρίγκες, Σολτάνι, Μανθάτης. Επίσης ανανέωσε για 3 χρόνια το συμβόλαιό του ο Άντι Λίλα. 

Οι 28 παίκτες που συνθέτουν το ρόστερ της ομάδας και στις θέσεις που αγωνίζονται είναι: Βασικός γκολκίπερ ξεκίνησε ο Βελλίδης, αναπληρωματικός ο Γιαννίκογλου, ο 16χρονος Βενετικίδης παίρνει εμπειρίες και παίζει στην Κ20 ενώ ο Περιστερίδης κάνει πρόγραμμα αποθεραπείας. Στο κέντρο της άμυνας είναι οι Σκόνδρας, Μπέριος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ζώγκος και από τα πλάγια Μπουκουβάλας, Καρανίκας (δεξιά), Ναδάλες, Αποστολόπουλος (αριστερά). Αμυντικά χαφ είναι οι Λίλα, Γαρουφαλιάς, Ζαχαρός. 

Η μεσαία γραμμή είναι γεμάτη από ποιοτικούς παίκτες όπως οι Χαλκιαδάκης, Γιάκος, Κοζορώνης, Βιδάλ, Μανθάτης, Νικολιάς, Ντόλοβατς. Στην επίθεση ξεχωρίζει η μορφή του Κόντε που πέρυσι βγήκε 3ος σκόρερ στη Σούπερ Λίγκα με πολύ λιγότερα παιχνίδια από αυτά που είχαν οι Μπεργκ (1ος σκόρερ) και Γιουνές (2ος σκόρερ). Επίσης πρόσφατα στη γραμμή πυρός προστέθηκε ο Σολτάνι, ενώ φετινές μεταγραφές είναι και οι Μπετρά, Ροντρίγκες.