Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ακόμα ψάχνουν να βρουν γιατί ακυρώθηκε το κανονικό γκολ του Μαυροπάνου

Ο Κόντε πέτυχε το γκολ και πανηγυρίζει μπροστά από τον πάγκο του ΠΑΣ (φωτο από την ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας)

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο διαιτητής Τσαμούρης από τον Πειραιά ήταν αυτός που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα στη Λιβαδειά, καθώς στο 73’ ακύρωσε κανονικό γκολ του ΠΑΣ σε κεφαλιά του Μαυροπάνου μετά από κόρνερ του Ναδάλες.
Έτσι παρέμεινε το 1-1 που αδικεί κατάφωρα τον ΠΑΣ που ήταν καλύτερος από τους γηπεδούχους. Στη φάση του ακυρωθέντος τέρματος κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς σφύριξε ο ρέφερι και το ακύρωσε. Ο σκόρερ σηκώθηκε για κεφαλιά μόνος του και δεν είχε επαφή με παίκτη για να βρεθεί κάποια αιτία ακύρωσης. Η φάση ξεκίνησε από κόρνερ οπότε δεν υπήρχε περίπτωση οφσάϊντ. Τελικά μάθαμε ότι δόθηκε φάουλ του Τζημόπουλου στον Μητρόπουλο! 

Ούτε οι ρεπόρτερ της NOVA κατάλαβαν σε πρώτο χρόνο τι έγινε, αφού από τα ριπλέι της φάσης δεν μπορούσε να καταλάβει κανείς για ποια παράβαση δεν μέτρησε το γκολ αφού δεν υπήρξε παράβαση. Αναγκάστηκαν να ρωτήσουν τον 4ο διαιτητή Τζήλο γιατί ακυρώθηκε το γκολ και αυτός έχοντας προφανώς πληροφόρηση από την ενδοεπικοινωνία με τον Τσαμούρη, τους είπε για φάουλ του Τζημόπουλου στον Μητρόπουλο. Είναι από τις περιπτώσεις που βγάζουν από τα ρούχα και τον πλέον καλοπροαίρετο φίλαθλο. Είχαν δίκαιο οι του ΠΑΣ που ανησυχούσαν για τον ορισμό του συγκεκριμένου ρέφερι σε αυτό το παιχνίδι, αφού και πέρσι είχε αδικήσει τη Γιαννιώτικη ομάδα στο ματς με τον Πλατανιά στα Περιβόλια.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι στο α’ μέρος ο ΠΑΣ ήταν σαφώς ανώτερος από τον Λεβαδειακό και σε 2-3 περιπτώσεις θα μπορούσε να πετύχει γκολ, πολύ νωρίτερα από αυτό που σημείωσε στις καθυστερήσεις ο Κόντε με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ούτε μία φορά τον Βελλίδη. Αν ο ΠΑΣ ήταν πιο τυχερός θα μπορούσε να «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι. Το γκολ του Κόντε στις καθυστερήσεις ήταν πολυτιμότατο γιατί έστω και στις καθυστερήσεις αποζημιώθηκε ο ΠΑΣ για τις φάσεις που είχε πριν και ήταν μεγάλη ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους.


Στην επανάληψη ήταν επόμενο ότι θα πίεζε ο Λεβαδειακός για την ισοφάριση που παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα. Κατάφερε να ισοφαρίσει στο 63’ με την κεφαλιά του Γιακουμάκη και στη συνέχεια έγινε πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι, ματσάρα θα λέγαμε, με πολλές τελικές προσπάθειες και φάσεις από τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΣ χαντακώθηκε από τον διαιτητή που ακύρωσε στο 73’ το κανονικό γκολ του Μαυροπάνου, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε ρουλέτα, όπου όποιος έβαζε γκολ θα κέρδιζε.

Τελικά παρέμεινε το 1-1 μέχρι το 93’ που ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα. Καλός είναι και ο βαθμός για τον ΠΑΣ, αφού πλέον δεν αλλάζει τίποτα, αλλά η γενικότερη εικόνα του αγώνα όπου ήταν καλύτερος από τον Λεβαδειακό και πιο ποιοτικός σαν ομάδα, δεν αποδίδει δικαιοσύνη για το αποτέλεσμα. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δικαιούνταν τη νίκη, τόσο για το ακυρωθέν γκολ όσο και για τις ευκαιρίες που έχασε.

Όλη η ομάδα του ΠΑΣ τα πήγε καλά. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων είναι οι Κόντε, Ναδάλες, Μπουκουβάλας, Μαυροπάνος, Λίλα, ενώ στο β’ ημίχρονο ο Βελλίδης έκανε όταν χρειάστηκε σωτήριες επεμβάσεις.

Από τον Λεβαδειακό ο Επασί ευθύνεται για το γκολ αλλά έκανε άλλες καλές αποκρούσεις, ενώ δραστήριοι ήταν οι Μπραντάο, Τσαμπούρης

ΤΑ ΓΚΟΛ

45+1’: Ο Τζημόπουλος βγάζει βαθιά μπαλιά στον Κόντε, αυτός στοπάρει και κάνει το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο γκολκίπερ Επασί δεν αντιδρά σωστά και γίνεται το 0-1.

63’: Ο Τσαμπούρης βγάζει ωραία σέντρα, ο Γιακουμάκης πηδά αμαρκάριστος και ισοφαρίζει σε 1-1.

ΤΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ

73’: Σε κόρνερ από αριστερά του Ναδάλες ο Μαυροπάνος με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και ο διαιτητής…. ανακαλύπτει φάουλ του Τζημόπουλου στον Μητρόπουλο! Το γκολ ακυρώθηκε χωρίς κανένα λόγο και έτσι έμεινε το 1-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

5': Ο Χαλκιαδάκης βγάζει τη σέντρα, ο Ναδάλες παίρνει την κεφαλιά και αστοχεί.

40’: Λάθος του Λεονάρντο εκμεταλλεύεται ο Μπουκουβάλας που δίνει τη μπάλα στον Χαλκιαδάκη αλλά το συρτό σουτ χωρίς δύναμη μπλοκάρει ο Επασί.

44’: Ο Λίλα δίνει ωραία στον Γιάκο, αλλά εκείνος καθυστερεί υπερβολικά για να εκτελέσει και η φάση περνά.

48': Καλό σουτ εκτός περιοχής του Μπελγκαζουανί, λίγο πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

74': Ο Μπελγκαζουανί βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπραντάο παίρνει την κεφαλιά και αστοχεί.

76': Ευκαιρία για τον Λεβαδειακο! Ο Μπραντάο σουτάρει από μέσα δεξιά και ο Βελλίδης αποκρούει.
77': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. ο Χαλκιαδάκης βγαίνει μόνος του με τον Επασί, πάει να τον περάσει και κόβεται.

79': Ο Ναδάλες εκτελεί κόρνερ, ο Μαυροπάνος παίρνει την κεφαλιά και ο Επασί μπλοκάρει.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Για τον Τσαμούρη τα είπαμε και στην αρχή. Επικίνδυνος για τη Σούπερ Λίγκα. Στα τοπικά του Πειραιά θα είναι καλύτερα. Οι επόπτες  Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής), και Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής), ήταν σωστοί.  Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Λεονάρντο (15’), Μεντί (55’), Νιάσε (90+2’) – Μπουκουβάλας (53’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Μεντί, Φαβάρο (46’ Μπελγκαζουανί), Νιάσε, Μητρόπουλος, Τόνι Σίλβα (46’ Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Μπραντάο.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Λίλα, Γαρουφαλιάς (77’ Νικολιάς), Γιάκος (87’ Μανθάτης), Χαλκιαδάκης (87’ Σολτάνι), Κόντε.