Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από μια άλλη σκοπιά

Ειδήσεις και σχόλια για το ερασιτεχνικό από ειδικό συνεργάτη μας

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Σταυραετός Συρράκου ευχαριστεί  την ομάδα του Σταυρακίου για την φιλοξενία στο μεταξύ τους παιχνίδι για το θεσμό του Κυπέλλου. Επίσης αναφέρει πως η διαιτησία του Σιαμέτη στο συγκεκριμένο ματς ήταν άψογη.

-Με ποσό 270.000 ευρώ ενισχύθηκαν οικονομικά από την ΕΠΟ οι 53 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας για να πάρουν μια μικρή ανάσα.

-Ξεκίνησε και το Ενωσιακό πρωτάθλημα ανά περιφέρειες. Η ΕΠΣΗΠ στην κατηγορία Παίδων κέρδισε 4-0 την ΕΠΣ Καρδίτσα με 3 γκολ του Πάνου και ένα του Τζοβάρα. Στην κατηγορία των νέων η ΕΠΣΗΠ κέρδισε την ΕΠΣ Καρδίτσας με σκορ 3-0 με γκολ που σημείωσαν οι Πήλιος,  Ντότης και Κόντος.

-Για την προημιτελική φάση των «8» του ερασιτεχνικού Κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ προκρίθηκαν οι ομάδες: Αγροτικός Αστέρας Παρακάλαμου, Α. Ο. Σταυρακίου, Θύελλα Ελεούσας, ΠΑΣ Κράψης, Θρίαμβος Σερβιανών, Κένταυρος Μουσιωτίτσας, Α. Ε. Μικρασιατών, Δόξα Κρανούλας.

-Ο Νίκος Σπαλιάρας του Κένταυρου Μουσιωτίτσας αποβλήθηκε στο προχτεσινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αγροτικό Καστρίτσας και έτσι ο προπονητής Νίκος Γκούρας δεν θα τον έχει στη διάθεσή του στον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟ Κρύας για το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας.

-Η ομάδα του Μετσόβου έχασε 2-0 από την Δόξα Κρανούλας και αποκλείστηκε από το Κύπελλο. Τώρα θα στρέψει αποκλειστικά το ενδιαφέρον της στο πρωτάθλημα προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου και να επιστρέψει στην Α’ Κατηγορία. Πάντως ο ΠΑΣ Μετσόβου παρά την ήττα από την Κρανούλα, στάθηκε ισάξιος αντίπαλος κάτι που επισήμανε και ο προπονητής Λεωνίδας Μαλισσόβας που στα αποδυτήρια συνεχάρη τους παίκτες του, λέγοντας ότι έτσι να συνεχίσουν και στο πρωτάθλημα.

-Στα ύψη είναι ο ενθουσιασμός και η ψυχολογία στον Πωγωνάτο Δελβινακίου, που ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της περιοχής Πωγωνίου, αφού κέρδισε με σκορ 3-0 μέσα στο Κεφαλόβρυσο την τοπική Αναγέννηση για το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας, με γκολ που σημείωσαν οι Τσαραώσης, Χαρίσης, Στεφάνου (αυτογκόλ). Ο Πωγωνάτος έχει 4 νίκες στη σειρά με Αμφιθέα, ΑΠΟΕΛ, Απείθαρχο, Κεφαλόβρυσο και θα πάει για την 5η νίκη στο Κυριακάτικο παιχνίδι με την Κληματιά.

-Τρελή πορεία με σπασμένα φρένα κάνει ο Α. Ο. Ζωοδόχου στον Α’ όμιλο της Β’ κατηγορίας υπό την καθοδήγηση του Κώστα Πάκου. Είναι η μοναδική ομάδα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗΠ που έχει το απόλυτο επιτυχιών με 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια! Την περασμένη αγωνιστική συνέτριψαν εκτός έδρας με σκορ 12-0 την Α. Ε. Γιάννενα, κάνοντας επίδειξη ισχύος.

 -Μετά την πρόσληψη του Γρηγόρη Τασιούλα στην τεχνική ηγεσία, η Α. Ε. Καμποχωρίων ενισχύθηκε και στον «άσσο» καθώς απέκτησε τον τερματοφύλακα Τόλη Νούτσο.

-Μετά από 2 νίκες και 1 ισοπαλία στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, η Α. Ε. Ρίζας υπέστη την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, καθώς έχασε 1-0 στην Ασφάκα από τον Δαβάκη.

-Πρόσωπο της εβδομάδας στο ερασιτεχνικό είναι ο επιθετικός Δημήτριος Ντίμης του Ολυμπιακού Ιωαννίνων, που στον αγώνα με τα Μάρμαρα σημείωσε 6 γκολ! Το ματς έληξε 8-1 και τα άλλα δύο τέρματα σημείωσαν οι Γιάννης Ζδράβος και Μίχος. Ο Ντίμης γεννήθηκε το 1984 και τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στον Αετό Νήσου, στον Αστέρα Αμφιθέας και σε άλλες ομάδες.

-Τίποτα δεν θυμίζει από το ένδοξο παρελθόν ο Ηπειρωτικός Μαρμάρων που έβγαλε σπουδαίους παίκτες όπως οι αδελφοί Γιάννης, Αλέκος, Νίκος Τάτσης, ο Γήττας και άλλοι που έφτασαν μέχρι την Α’ Εθνική. Έχει 4 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στην Γ’ κατηγορία και στο τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό Ιωαννίνων αγωνίστηκε με 9 παίκτες. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνω των 50 ετών ο καθένας!

Ο Σωτήρης Δογορίτης σε παλιότερο στιγμιότυπο με τον Γκιγέρμο Όγιος


-Ο Α. Ο. Βελισσαρίου στο ματς με την Θύελλα Κατσικά μπορεί να έχασε με σκορ 3-0, αλλά το αξιοσημείωτο είναι ότι παρουσίασε βελτίωση στην απόδοσή του. Έγιναν συζητήσεις για να πάρουν παίκτες για την ενίσχυση του ρόστερ, αλλά τόσο η διοίκηση όσο και ο προπονητής Σωτήρης Δογορίτης, δεν θέλησαν να μπουν στα χωράφια άλλων ομάδων και να τους πάρουν παίκτες, αφού έχουν αυτό το δικαίωμα, αφού η μεταγραφική περίοδος λήγει στις 31 Οκτωβρίου. «Όλοι γνωριζόμαστε, όλοι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στις ομάδες» μας είπε χαρακτηριστικά ο δυναμικός κόουτς. Έτσι ο ΑΟΒ θα ενισχυθεί μόνο αν βρει κάποιον ελεύθερο παίκτη.

-Είναι αλήθεια ότι η διάρκεια καταξιώνει τις ομάδες και δίνει τους τίτλους. Το πρωτάθλημα στην Α κατηγορία είναι ακόμα στην 7η αγωνιστική και ο δρόμος για την Γ’ Εθνική είναι μακρύς. Επί του παρόντος στην Α’ Κατηγορία φαβορί είναι ο πρωτοπόρος Θρίαμβος Σερβιανών με 7 νίκες και 1 ισοπαλία. Δυναμικά έρχονται από πίσω η Α. Ε. Χουλιαράδων που έχει δεμένη ομάδα και ο Α. Ο. Ανατολής που ανεβαίνει σταθερά. Για να δούμε πως θα είναι η συνέχεια.


-Το μεγάλο κανόνι στην Θύελλα Ελεούσας είναι ο Δημήτρης Βελτσίστας που έχει σκοράρει στα 6 από τα 7 παιχνίδια της ομάδας του. Δεν σκόραρε μόνο στο ματς της 2ης αγωνιστικής Ελεούσα – Ανατολή 1-2. Στον πίνακα των σκόρερ της Θύελλας ο Βελτσίστας έχει 9 γκολ και από 1 οι Γρίβας, Πότσης, Γεωλδάσης, Οικονόμου Π, Οικονόμου Γ., Μιχαήλ, Πεχλιβάνης.