Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ο γενναίος ΠΑΣ έκανε την ανατροπή σε 2-1

Με γκολ του Ευριπίδη Γιάκου ο ΠΑΣ έκανε την ανατροπή του σκορ σε 2-1 σε βάρος της Κέρκυρας

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τη νίκη με ανατροπή από 0-1 σε 2-1 πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο απογευματινό παιχνίδι με την Κέρκυρα.
Οι Φαίακες προηγήθηκαν στο 72’ με τον Πανλίδη, αλλά ο ΠΑΣ ψυχωμένος στο 76’ ισοφάρισε 1-1 με τον Κόντε και στο 82’ έκανε το 2-1 με σουτ φωτοβολίδα του Γιάκου. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο σύμφωνα με την εξέλιξη, τις φάσεις και την εικόνα του αγώνα. Ποιοτικά ήταν καλύτερο στο β’ ημίχρονο που σημειώθηκαν τα τρία γκολ, έγινε το δοκάρι της Κέρκυρας στο 61’ με τον Γκόμες, έγιναν πολλές φάσεις που αποζημίωσαν τους φιλάθλους. Από το πρώτο ημίχρονο δεν έχουν και πολλά πράγματα να θυμηθούν. Εκτός από μια μεγάλη ευκαιρία του Κόντε στο 35’ που μόνος του δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Γιαννακόπουλο, οι καλές φάσεις ήταν λίγες.


Το παιχνίδι πήρε φωτιά στην επανάληψη με κοντράστ συναισθημάτων. Εκεί που ο ΠΑΣ πίεζε και έπαιζε την Κέρκυρα όπως η γάτα με το ποντίκι, οι Φαίακες είχαν δοκάρι στο 61’ με πλασέ του Γκόμες και στο 72’ πήραν προβάδισμα στο σκορ 0-1 με γκολ του Πανλίδη. Εκεί που έπρεπε να είναι το σκορ σε επίπεδα 2-0 και 3-0 η Κέρκυρα που είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Τότε μέτρησε το μέταλλο από ατσάλι που έχει σαν ομάδα ο ΠΑΣ, μέτρησε η Γιαννιώτικη ψυχή και η ποιότητα που έχει σαν ομάδα ο «Άγιαξ της Ηπείρου». Δεν έχασε την ψυχραιμία, ανάκτησε γρήγορα τις δυνάμεις του και έκανε την αντεπίθεση για την ανατροπή.

Η μπάλα δεν τον τιμώρησε, προφανώς σεβάστηκε τους κανόνες δικαιοσύνης ότι πρέπει να κερδίσει ο καλύτερος και αυτό έγινε. Σοβαρά, μεθοδικά, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» βρήκε τον τρόπο όχι μόνο να κάνει την ανατροπή σε 2-1 αλλά να απειλήσει και με μεγαλύτερο σκορ χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Τελικά κέρδισε ο καλύτερος και αυτός ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Η διαιτησία του Διαμαντόπουλου (Αρκαδίας) άγγιξε το άριστα καθώς είδε από κοντά τις φάσεις και εν του ξέφυγε τίποτα. 

ΤΑ ΓΚΟΛ

72’: Σε κάθετη μπαλιά του Αρτυματά ο Πανλίδης βρήκε στον κενό χώρο και παρά την καταδίωξη του Μπουκουβάλα πλάσαρε τον Βελλίδη και έκανε το 0-1.

76’: Ο Ναδάλες έκλεψε τη μπάλα από τον Σπίνουλα, έκανε την παράλληλη σέντρα στα καρέ της Κέρκυρας και ο Κόντε με κοντινό σουτ έκανε το 1-1.

82’: Γκολ και ανατροπή για τον ΠΑΣ σε 2-1. Ο Μανθάτης έκανε σέντρα από δεξιά, απέκρουσε προσωρινά ο Ιωάννου και ο Γιάκος με βολίδα έξω από την περιοχή ξετίναξε τα δίχτυα της Κέρκυρας.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

61’: Δοκάρι για την Κέρκυρα όταν πήγε να γυρίσει τη μπάλα στον Βελλίδη ο Γιάκος, μπήκε ανάμεσα ο Γκόμες που πέρασε τη μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ του ΠΑΣ, αλλά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

2’: Σέντρα του Λίλα γυριστό σουτ του Κόντε πάνω από τα δοκάρια.

18’: Ο Κόντε βρέθηκε στο έδαφος σε μαρκάρισμα του Σπίνουλα στον Κόντε, «παίζεται» είπε ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση.

27’: Κίτρινη κάρτα στον Μπαλάφα για σκληρό μαρκάρισμα στον Γαρουφαλιά.

35’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε σέντρα του Γαρουφαλιά ο Κόντε βγήκε στην πλάτη της άμυνας και ήταν μόνος του, πήγε να περάσει χωρίς αποτέλεσμα τη μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα και έτσι χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία.

44’: Κίτρινη κάρτα στον Επστάιν που εμπόδισε τον Λίλα να εκτελέσει φάουλ.

56’: Δυνατό σουτ του Τζημόπουλου απέκρουσε ο Γιαννακόπουλου, η μπάλα άλλαξε πόδια, το σουτ από τον Χαλκιαδάκη πάνω από τα δοκάρια.

66’: Αντεπίθεση Κέρκυρας με Ζορμπά, Γκομές απέκρουσε ο Μιχαήλ.

71’: Συρτή σέντρα Νικολιά, γυριστό σουτ Σολτάνι στην αγκαλιά του Γιαννακόπουλου.

81’: Σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή του Σολτάνι έφυγε μόλις άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ.

84’: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν ο Γιάκος έστρωσε τη μπάλα μέσα στα καρέ για τον Σολτάνι, αλλά το σουτ του Αλγερινού ήταν άστοχο και έφυγε άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ήταν ο Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας με βοηθούς τους Μπαλτά (Αχαΐας),  Κολοσιώνη (Αιτωλοακαρνανίας).Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Μακρυπόδης (Αχαίας) και παρατηρητής ο Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Τζημόπουλος (61’ Νικολιάς), Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Ναδάλες,Γαρουφαλιάς (54’ Σολτάνι), Λίλα, Γιάκος, Χαλκιαδάκης (68’ Μανθάτης), Κόντε


ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας (79’ Κόντος), Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σοϊλέδης, Σιόντης, Αρτυματάς (87’ Ντουαλά), Μπαλάφας (59’ Ζορμπάς), Γκόμες, Επστάιν, Παμλίδης