Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Τα στρατηγικά σχέδια Πετράκη για το ντέρμπι της Κυριακής

Στιγμιότυπο από τη σημερινή προπόνηση στο γήπεδο Ανατολής

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΣ για το Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναιτωλικό που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες».
Όλα πλέον στο κυανόλευκο στρατόπεδο κινούνται στους ρυθμούς αυτού του αγώνα, όπου η νίκη φαντάζει μονόδρομος για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» για να καλύψει τους βαθμούς που έχασε μέσα από τα χέρια του στο προηγούμενο ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Η καθοριστική προπόνηση θα γίνει σήμερα όπου ο Γιάννης Πετράκης θα κάνει τις τελικές δοκιμές για να καταλήξει στην τακτική και στην ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει στο μεθαυριανό παιχνίδι. 


Τραυματίας είναι ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης, μια απουσία που προκαλεί πονοκέφαλο στον έμπειρο τεχνικό, γιατί πρόκειται για απώλεια βασικού ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις για να καλυφθεί το κενό του. Η μία να μείνει ως έχει το σχήμα και στη θέση του Χαλκιαδάκη στην επίθεση, ως δίδυμο του Κόντε να τοποθετηθεί ο Σολτάνι. Η άλλη είναι να παίξει πιο μπροστά ο Γιάκος και να περάσει στην μεσαία γραμμή και με ρόλο διεμβολιστή ο Μανθάτης που είναι και σε καλή κατάσταση, όπως φάνηκε στο ματς της Εθνικής Ελπίδων με την Κροατία. 

Αύριο θα γίνει πάλι προπόνηση, αλλά σε χαμηλότερους ρυθμούς, περισσότερο για τις τελευταίες πινελιές και οδηγίες, βάσει των όσων έχουν σχεδιαστεί στις προπονήσεις. Ο Τζημόπουλος αναμένεται με τη βραδινή πτήση στα Γιάννινα και αύριο θα προπονηθεί με την ομάδα μετά από 15 ημέρες. Βέβαια και στα δύο ματς της Εθνικής Νέας Ζηλανδίας με το Περού για τα πλέι οφ πρόκρισης στο Μουντιάλ 2018 (το εισιτήριο πήρε τελικά η Λατινοαμερικάνικη ομάδα) κάθισε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε, αλλά η ταλαιπωρία από τόσο μεγάλα ταξίδια, η αλλαγή ώρας και κλίματος και η απουσία από τόσες προπονήσεις, ίσως οδηγήσουν τον Πετράκη να ξεκινήσει με τον Σκόνδρα στην άμυνα, δίπλα στους Μαυροπάνο και Μιχαήλ. 

Πάντως το κλίμα είναι καλό στον ΠΑΣ, υπάρχει αισιοδοξία για νικηφόρο αποτέλεσμα και η διακοπή θα είναι ωφέλιμη για τους κυανόλευκους. Ο Πετράκης έκανε εντατικά μαθήματα στους παίκτες του, ασχολήθηκε πολλές ώρες με θέματα τακτικής, έδειξε και βίντεο από αγώνες του Παναιτωλικού, για να είναι η ομάδα του διαβασμένη και έτοιμη από κάθε άποψη. Επισήμανε επίσης ότι το ματς είναι δύσκολο γιατί ο Παναιτωλικός έδειξε πολύ καλά στοιχεία και είναι δυνατή ομάδα, αλλά εξέφρασε την πίστη ότι στο χέρι τους είναι να παίξουν με σοβαρότητα και να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

-Πέρσι το ματς ΠΑΣ – Παναιτωλικός έγινε στις 11/3/2017 στα Γιάννινα και έληξε ισόπαλο 0-0. Διαιτητής ήταν ο Κύζας (Δράμας), ο οποίος έχει πλέον αποσυρθεί από τη διαιτησία μετά τον υποβιβασμό που υπέστη, όταν κόπηκε από τους πίνακες της Σούπερ Λίγκας. Φέτος ορίστηκε ο Βάτσιος που πριν από λίγο καιρό είχε τιμωρηθεί για λάθος σφυρίγματα στο ματς Λαμία – ΑΕΚ 0-1. Ας ελπίσουμε την Κυριακή να είναι σε καλή μέρα και να σφυρίξει σωστά στο ντέρμπι της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

-Τελικά προκρίθηκε στο Μουντιάλ του 2018 το Περού και όχι η Νέα Ζηλανδία του Θέμη Τζημόπουλου. Το πρώτο ματς στη Νέα Ζηλανδία έληξε 0-0 και το επαναληπτικό παιχνίδι που έγινε τα χαράματα της Πέμπτης (χτες) έληξε 2-0 υπέρ του Περού. Αν πήγαινε ο Τζημόπουλος στο Μουντιάλ της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι, θα είχε οικονομικό μπόνους από την ΦΙΦΑ και ο ΠΑΣ Γιάννινα σε ποσό που θα έφτανε στις 300 χιλιάδες ευρώ. Δυστυχώς η Νέα Ζηλανδία αποκλείστηκε.

-Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Νέας Ζηλανδίας, αφού δεν χρησιμοποιεί τον Τζημόπουλο, τότε γιατί τον καλεί και τον αναγκάζει να γυρίζει όλο τον κόσμο χωρίς να παίζει; Και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, το λεγόμενο «Μικρό Μουντιάλ» που έγινε τον περασμένο Ιούνιο, όπου η Νέα Ζηλανδία συμμετείχε ως Κυπελλούχος Ωκεανίας, πάλι ο Θέμης ήταν στον πάγκο.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΛΕΣΙΟ ΚΑΙ ΛΟΠΕΣ


Σήμερα θα ξεκαθαρίσει οριστικά αν ο Μάκης Χάβος θα έχει στη διάθεσή του ή όχι τους Κλέσιο και Λόπες για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και οι δύο προέρχονται από τραυματισμό και έκαναν πρόγραμμα αποκατάστασης. Πάντως με τα χτεσινά δεδομένα, είναι δύσκολο οι παραπάνω παίκτες να αγωνιστούν και μάλλον θα είναι απόντες μαζί με τον Μόρα που θα λείψει και από άλλα παιχνίδια , μετά τον  σοβαρό τραυματισμό στο προηγούμενο ματς με την Ξάνθη. Αντίθετα οι Μαρινάκης, Ρότσα έβγαλαν και χτες χωρίς κανένα πρόβλημα την απογευματινή προπόνηση και θα είναι στην αποστολή για τα Γιάννινα.
..........................


Το σημερινό δελτίο Τύπου της ΠΑΕ (17/11/17)


Στο γήπεδο της Ανατολής και σήμερα η προπόνηση, λόγω τάπητα, με την ομάδα να έχει εκτός Χαλκιαδάκη και Τζημόπουλο με τον τελευταίο να αναμένεται να ενσωματωθεί στις προπονήσεις αύριο.
Προπόνηση τακτικής για σήμερα για τους ποδοσφαιριστές μας, με δουλειά στην υποδοχή μπάλας από στημμένες φάσεις και την κίνηση στην μικρή περιοχή.
Επόμενη προπόνηση αύριο στις 11 και ανακοίνωση της αποστολής μετά για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό από τον τεχνικό της ομάδας μας κ. Πετράκη.