Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Σοβαρότητα από την αρχή μέχρι το τέλος ζήτησε για σήμερα ο Πετράκης

Σοβαρότητα από την αρχή μέχρι το τέλος ζήτησε ο Πετράκης 


Παιχνίδι με μεγάλη σημασία θεωρούν στον ΠΑΣ Γιάννινα, το σημερινό που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες» (ώρα 17.15 μετάδοση NOVAsports 2) με τον Παναιτωλικό για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Γιατί ο «Άγιαξ» θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να βελτιώσει το κλίμα και την ψυχολογία των φιλάθλων του που πήγε να χαλάσει μετά την ήττα με 4-3 στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα.

Επίσης θέλει να πάρει τους 3 βαθμούς, γιατί σε συνδυασμό με νίκη και στο άλλο εντός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη μπορεί να ακουμπήσει την 5η θέση για να είναι περισσότερο ενδιαφέρουσα γι’ αυτόν η συνέχεια του πρωταθλήματος. Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, οι κυανόλευκοι έχουν αυτοπεποίθηση, θα αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα και προσοχή τον Παναιτωλικό που τον θεωρούν ανταγωνιστικό αντίπαλο και πιστεύουν ότι η έκβαση του αγώνα θα κριθεί πρωτίστως από το πώς θα παίξουν οι ίδιοι. Αν ο ΠΑΣ δείξει το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο, εκτιμάται από τον Πετράκη αλλά και από τους παίκτες, ότι μπορεί να πάρει τη νίκη και να μπει πάλι στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο «Άγιαξ» ως γηπεδούχος έχει και το αβαντάζ της έδρας, καθώς ο κόσμος στα Γιάννινα πάντα στηρίζει και βοηθά την ομάδα του. Τα εισιτήρια είναι σε κυκλοφορία από την Τρίτη, σήμερα θα πωλούνται από τα εκδοτήρια του σταδίου. Οι τιμές είναι 25 ευρώ στα VIPS, 20 ευρώ στη μεγάλη σκεπαστή και 10 ευρώ στη μικρή σκεπαστή. Υπάρχουν και παιδικά εισιτήρια με 5 ευρώ.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χτες με προπόνηση που έγινε στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ στην οποία έλαβε μέρος και ο Θέμης Τζημόπουλος που προχτές βράδυ επέστρεψε στα Γιάννινα. Στο πρόγραμμα των τελευταίων προπονήσεων υπήρξε ποικιλία ασκήσεων, κυρίως τακτικής και μάλιστα κάνοντας οι παίκτες συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να προσέξουν, σύμφωνα και με το πώς παίζει και ο Παναιτωλικός. Πάθος και δύναμη είχε το δίτερμα που κάλυψε το τελευταίο μέρος της προχτεσινής προπόνησης, όπου ο Πετράκης έκανε τις τελικές δοκιμές για το πώς θα παρατάξει την ομάδα του.

Το πρόβλημα που κλήθηκε να διαχειριστεί αυτή την εβδομάδα ήταν ο τραυματισμός του Χαλκιαδάκη που θα μείνει για μερικές ακόμα ημέρες εκτός δράσης με την προοπτική να είναι έτοιμος για το επόμενο ματς με την Ξάνθη. Την τελευταία στιγμή προέκυψε πρόβλημα και με τον Νικολιά που προσβλήθηκε από λοίμωξη και οι γιατροί του συνέστησαν ξεκούραση για 15 ημέρες.

Οι Σολτάνι και Μανθάτης θα είναι τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Λογικά θα παίξει ο Σολτάνι δίπλα στον Κόντε και οι Γιάκος, Μανθάτης θα είναι πίσω από αυτούς. Αυτό που επισήμανε περισσότερο ο Πετράκης όλες αυτές τις μέρες, είναι να προσέξουν πάρα πολύ στο ξεκίνημα του αγώνα και να μη επαναληφθούν τα σκηνικά των προηγούμενων εντός έδρας αγώνων με Πλατανιά και Κέρκυρα, όπου ο ΠΑΣ δέχτηκε πρώτος γκολ και ίδρωσε πολύ στη συνέχεια για να κάνει την ανατροπή. «Θα είστε σοβαροί από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να χάσετε ούτε μια στιγμή τον έλεγχο του αγώνα» επεσήμανε ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας, που σήμερα θα συμπληρώσει 150 παιχνίδια σε πάγκους ομάδων Σούπερ Λίγκας.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, στην άμυνα τους Τζημόπουλο ή Σκόνδρα, Μαυροπάνο, Μιχαήλ, στα χαφ από δεξιά τον Καρανίκα, αριστερά τον Ναδάλες, αμυντικό χαφ τον Λίλα, στο κέντρο τους Γιάκο, Μανθάτη και στην επίθεση τους Κόντε και Σολτάνι. Πλην αυτών στην αποστολή είναι και οι Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς, Ροντρίγκες, Μπετρά.  Εκτός αποστολής έμειναν ο τραυματίας Χαλκιαδάκης, ο Νικολιάς που είναι αδιάθετος και για λόγους τακτικής έμειναν και οι Βιδάλ, Μπέριος, Αποστολόπουλος, Ζαχαρός, Περιστερίδης, Ντόλοβατς, Ζώγκος. Αντίθετα μετά από καιρό είναι στην αποστολή ο Αργεντινός επιθετικός Ριντρίγκες που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού. Αρχηγός αποστολής είναι ο τεχνικός διευθυντής Δημήτρης Νιαρχάκος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΒΑΤΣΙΟΣ


Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Αριστείδης Βάτσιος του συνδέσμου Δυτικής Αττικής με βοηθούς τους Πυλαρινό (Ζακύνθου), Μεϊντανά (Αχαΐας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) και παρατηρητής ο  Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας).  Ο Βάτσιος φέτος έχει διευθύνει και τα παιχνίδια Πλατανιάς – Ξάνθη 0-2, Λαμία – ΑΕΚ 0-1. Στο ματς της Λαμίας αδίκησε την τοπική ομάδα και έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στην ΑΕΚ με το οποίο κέρδισε το ματς, με συνέπεια να μπει για λίγο σε καραντίνα.  Πέρσι είχε σφυρίξει δύο παιχνίδια του ΠΑΣ και συγκεκριμένα: ΠΑΣ – Ατρόμητος 3-0 και ΠΑΣ – Ηρακλής 1-2.  Ο Βάτσιος είναι στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας από το καλοκαίρι του 2015.