Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Σε θέση μάχης ο "Άγιαξ" για το τρίποντο του Σαββάτου

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΣ για το ματς του Σαββάτου με την Ξάνθη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μέσα στην πίκρα των τελευταίων ημερών από την ισοπαλία με Παναιτωλικό και ήττα από Απόλλωνα, προέκυψε χτες και ένα καλό νέο για τον ΠΑΣ, καθώς προπονήθηκε κανονικά ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης και μπορεί να τον υπολογίζει ο Πετράκης για το ματς του Σαββάτου.
Ο Ελληνοβραζιλιάνος επιθετικός έβγαλε κανονικά όλο το πρόγραμμα και έλαβε επίσης μέρος και στο δίτερμα χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις. Έτσι σίγουρα θα είναι το νέο πρόσωπο του «Άγιαξ» στο ματς του Σαββάτου με την Ξάνθη στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Το πιθανότερο είναι να παίξει σαν μεσοεπιθετικός, αν ο Πετράκης προτιμήσει επιθετικό δίδυμο Κόντε με Σολτάνι, ή να παίξει αυτός μπροστά με τον Κόντε, αν δεν ξεκινήσει από την αρχή τον Σολτάνι. Ο Χαλκιαδάκης έλειψε από το ματς με τον Παναιτωλικό λόγω τραυματισμού. Πρόκειται για παίκτη που υπολογίζει πολύ ο Πετράκης, γιατί έχει καλό σουτ, καλές μεταβιβάσεις και είναι παραγωγικός για την επίθεση της ομάδας. Θα απουσιάσει και πάλι ο Νικολιάς λόγω της λοίμωξης. 

Από χτες ανέβηκε ο ρυθμός της προπόνησης και μέσα από το δίτερμα που έγινε στο ΠΕΑΚΙ ο Πετράκης έκανε τις πρώτες κινήσεις του για το στήσιμο της ομάδας ενόψει του δύσκολου αγώνα με την Ξάνθη. Ο Τζημόπουλος που δεν είχε παίξει με τον Παναιτωλικό, γιατί ήρθε παραμονές του αγώνα από το Περού όπου ήταν με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας, θα επιστρέψει και πάλι στην ενδεκάδα στη θέση του Σκόνδρα. 

Όπως φάνηκε χτες από το δίτερμα και πως χώρισε τις ομάδες ο Πετράκης, οι Τζημόπουλος και Χαλκιαδάκης θα είναι τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα στο μεθαυριανό παιχνίδι με την Ξάνθη. Μπορεί να μη ήρθαν για τον ΠΑΣ τα καλά αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό και μερίδα φιλάθλων κάπως να δυσανασχέτησε, αν λάβουμε υπόψη τις κριτικές που έγιναν στο διαδίκτυο, αλλά ο Πετράκης δείχνει ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας και την προσπάθεια των παικτών και δεν φαίνεται διατεθειμένος για σημαντικές αλλαγές ή άλλες τομές. Εκτιμά ότι η ομάδα θα δικαιωθεί για τις προσπάθειες που καταβάλει στα επόμενα παιχνίδια και θα καλύψει το χαμένο έδαφος, πιστεύοντας ότι από κακές συγκυρίες δεν ήρθαν τα επιζητούμενα αποτελέσματα και όχι από κακή απόδοση. 

Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι ο Βελλίδης θα είναι γκολκίπερ, στην άμυνα Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, στο κέντρο Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Λίλα, Μανθάτης, Γιάκος ή Σολτλανι και στην επίθεση Κόντε, Χαλκιαδάκης. Καθώς πλησιάζουμε στο Σάββατο η προετοιμασία μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, καθώς με τις προπονήσεις που θα γίνουν σήμερα και αύριο θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία. Όπως γίνεται πάντα θα γίνει και ανάλυση του συστήματος της αντίπαλης ομάδας και το πώς αναπτύσσεται για να ξέρουν καλύτερα και οι κυανόλευκοι παίκτες τους ρόλους που θα έχουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όπου η νίκη φαντάζει ως μονόδρομος.

ΕΙΔΑΝ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Η Ξάνθη χτες το πρωί δούλεψε πάνω στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα (Σάββατο, 15:00) ξεκινώντας με παρακολούθηση βίντεο και ανάλυση φάσεων της Γιαννιώτικης ομάδας, ενώ στη συνέχεια στο προπονητικό κέντρο στα Πηγάδια, οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν τις εντολές του Μίλαν Ράσταβατς σε θέματα αμυντικής και επιθετικής τακτικής. Για την αναμέτρηση του Σαββάτου δεν υπολογίζεται ο Μάκης Μπαξεβανίδης που είναι τιμωρημένος, ο Μπρίτο που τραυματίστηκε στο ματς με τον Πανιώνιο και ο Τριάδης που έκανε αρθροσκόπηση. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μπρίτο, Καμαρά, και Τριάδης. Οι δύο τελευταίοι θα είναι στην αποστολή για τα Γιάννινα.

ΡΕΦΕΡΙ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ

Ο διαιτητής Δημήτριος Καραντώνης του συνδέσμου Ημαθίας θα διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη που θα γίνει το Σάββατο 25/11 και ώρα 15.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 12η αγωνιστική. Βοηθοί του θα είναι οι Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς). Τέταρτος διαιτητής ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά). 
Ο Καραντώνης θα διευθύνει για πρώτη φορά φέτος αγώνα του ΠΑΣ. Πέρσι ήταν ρέφερι στα παιχνίδια ΠΑΣ  - Λάρισα 4-0 και Ηρακλής – ΠΑΣ 2-1. Σε προηγούμενες σεζόν τα παιχνίδια τον συνάντησαν οι Γιαννιώτες στα παιχνίδια:
Α) Σεζόν 2015-16: ΠΑΣ – Ηρακλής 1-1 Κύπελλο, ΠΑΣ – Καλλονή 2-1, Παναθηναϊκός – ΠΑΣ 0-1 Κύπελλο, ΠΑΣ – Παναιτωλικός 2-0.
Β) Σεζόν 2014-15: ΠΑΣ – Κέρκυρα 1-0 Κύπελλο.


Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ο Μάνταλος του συνδέσμου Καβάλας θα διευθύνει το ματς Ατρόμητος – Παναθηναϊκός που είναι από τα πιο σημαντικά της 12ης αγωνιστικής. Στα υπόλοιπα παιχνίδια οι ρέφερι που ορίστηκαν χτες είναι: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ΠΑΣ – Ξάνθη Καραντώνης (Ημαθίας), Παναιτωλικός – Λάρισα Σέζος (Κιλκίς), Απόλλων Σμύρνης – Λαμία Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας), ΑΕΚ – Πλατανιάς Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Κέρκυρα – Ολυμπιακός Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός Ευαγγέλου (Αθηνών).

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ

-Όπως γράφουμε και στο ρεπορτάζ, περίπου η ίδια ομάδα που έπαιξε με τον Παναιτωλικό θα παίξει και με την Ξάνθη, με τις προσθήκες των Τζημόπουλου, Χαλκιαδάκη. Αυτά για όσους περίμεναν ριζικές αλλαγές. Μα πως θα γίνουν αλλαγές σε μεγάλη έκταση αφού ο προπονητής δηλώνει ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας;

-Πολλές είναι και οι κριτικές για τον Βελλίδη, ότι είναι ντεφορμέ και πρέπει να μείνει στον πάγκο. Μπορεί να μη είναι ο παλιός Βελλίδης, αυτός που ήταν πριν πάει στον ΠΑΟΚ, αλλά το ματς με τον Παναιτωλικό δεν κερδήθηκε όχι από το γκολ που δέχτηκε ο γκολκίπερ σε φάση που συμβαίνει σπάνια, αλλά από την ατυχία με τα δοκάρια και τις χαμένες ευκαιρίες. Συνεπώς το βλέπουμε δύσκολο ξαφνικά να αφήσει τον έμπειρο γκολκίπερ στον πάγκο.

-Και αυτή την εβδομάδα οι προπονήσεις είναι πρωινές και κατά κανόνα τις πρωινές προτιμούν οι περισσότεροι προπονητές στη Σούπερ Λίγκα. Γιατί μετά οι παίκτες έχουν ελεύθερο χρόνο να ξεκουραστούν και επιπλέον το πρωί δεν πάει κόσμος στο ΠΕΑΚΙ και ο προπονητής κάνει καλύτερα τη δουλειά του.

-Παρότι ο ΠΑΣ είναι δύο αγωνιστικές χωρίς νίκη, εντούτοις είναι 2 βαθμούς πιο κάτω από την 5η θέση και 4 βαθμούς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Αυτό δείχνει ότι οι περισσότερες ομάδες από την 4η θέση και κάτω είναι λίγο πολύ στα ίδια επίπεδα, γι’ αυτό και αρκετές φιλοδοξούν να διεκδικήσουν την 5η προνομιούχο θέση.

-Πέρσι ο ΠΑΣ έπαιξε δύο φορές με την Ξάνθη στα Γιάννινα. Πρώτα για το Κύπελλο στις 26/10/2016 όπου την κέρδισε 1-0 με γκολ του Κρίστοφερ Μαμπουλού. Για το πρωτάθλημα το ματς στα Γιάννινα έγινε στις 1/4/2017 και έληξε με σκορ 1-1. Προηγήθηκε η Ξάνθη στο 60’ 0-1 με τον Βασιλακάκη και ισοφάρισε ο ΠΑΣ στο 88’ με τον Ζάιρο.