Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Τι δείχνει η προϊστορία στα ματς της Ριζούπολης

Με γκολ του Κοντογιωργάκη το 1981 ο ΠΑΣ κέρδισε για πρώτη φορά τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο ΠΑΣ θα παίξει στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα μετά από 3 χρόνια και 10 μήνες, αφού το προηγούμενο ματς ήταν για τη σεζόν 2013-14, έγινε στις 12/1/2014 και έληξε με σκορ 4-0 υπέρ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».
Έχει ενδιαφέρον  και η προϊστορία καθώς στην Α’ Εθνική σε 13 αναμετρήσεις στη Ριζούπολη ο Απόλλων έχει 6 νίκες, 1 ο ΠΑΣ και 6 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής σε σύνολο 4 αγώνων καταγράφονται δύο νίκες του Απόλλωνα , 1 ισοπαλία και 1 νίκη του «Άγιαξ». Συνολικά δηλαδή σε Α’ και Β’ Εθνική σε 17 παιχνίδια η προϊστορία καταγράφει 8 νίκες του Απόλλωνα, 7 ισοπαλίες και 2 νίκες του ΠΑΣ. Η πρώτη νίκη της Ηπειρωτικής ομάδας 1-0 μέσα στη Ριζούπολη ήταν τον Φεβρουάριο 1981 με γκολ του Εδουάρδο Κοντογιωργάκη. 


Η δεύτερη και τελευταία με σκορ 2-1 ήταν για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής τον Οκτώβριο 2001 με γκολ των Μπελά, Γήτα ενώ για τους γηπεδούχος σκόραρε ο Πατσαβούρας. Στο ματς αυτό είχε τραυματιστεί σοβαρά με κάταγμα ωμοπλάτης ο τότε γκολκίπερ του ΠΑΣ Θόδωρος Γκίτκος που μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Πάντα τα παιχνίδια των δύο αυτών ιστορικών ομάδων έχουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, όπως το ίδιο θα ενδιαφέρον θα υπάρχει και την Κυριακή καθώς και οι δύο ομάδες καίγονται για βαθμούς για τους δικούς της λόγους η κάθε μία.