Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Τα σχέδια για Λάρισα, ο Κόντε, τα μεταγραφικά και η αδικία για το γήπεδο

Συνέχεια των επιτυχιών θέλουν στον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ικανοποίηση επικρατεί στον ΠΑΣ για την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι που έδωσε η ομάδα στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη.
Η αποστολή του «Άγιαξ» έγινε δυσκολότερη όταν στο 35’ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καρανίκα. Τότε όπως υπογράμμισε ο Πετράκης, οι παίκτες του έδειξαν μεγαλύτερο πάθος και έτσι κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) που τους δίνει το εισιτήριο της πρόκρισης. Παιχνίδι με ποιότητα δεν έκανε ο ΠΑΣ, ειδικά στο α’ ημίχρονο που ήταν κακός, αλλά υπάρχουν ελαφρυντικά λόγω της αποβολής που έκανε πιο δύσκολες τις συνθήκες.

Ο Πετράκης, χρησιμοποίησε και πολλούς παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα όπως οι Γιαννίκογλου, Μπέριος, Αποστολόπουλος, Βιδάλ, Καρανίκας, Κοζορώνης και από τους περισσότερους έμεινε ικανοποιημένος, υπογραμμίζοντας σχετικά: «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των περισσότερων παικτών. Κάποια παιδιά θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο έτοιμα. Γενικά είμαι ευχαριστημένος, γιατί παιδιά που δεν έχουν χρόνος συμμετοχής, μας έδειξαν ότι είναι πολύ χρήσιμοι για την ομάδα καιν έδειξαν ότι είναι σε μεγάλο βαθμό ετοιμότητας». Για το πάθος που έδειξαν οι παίκτες του ΠΑΣ έκανε λόγο και ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος που δήλωσε τα εξής: «Από την αρχή ξέραμε δύσκολους αντιπάλους σε δύσκολη έδρα. Πιστεύω ότι ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι. Όταν μείναμε με λιγότερο παίκτη βγάλαμε περισσότερο πάθος και τα δώσαμε όλα». 

Τέλος σε ότι έχει σχέση με το προχτεσινό παιχνίδι, δεν έλειψαν και τα παράπονα για την διαιτησία του Αρετόπουλου, θεωρώντας οι Γιαννιώτες ότι το παράπτωμα του Καρανίκα ήταν για κίτρινη κάρτα και όχι για κόκκινη, ενώ και το φάουλ από το οποίο ξεκίνησε το γκολ του Άρη, δεν ήταν παράβαση. Τέλος καλό όλα καλά για τους Γιαννιώτες, όσον αφορά το Κύπελλο. Μπορεί το άγχος και η πίεση να χτύπησαν κόκκινο στο γήπεδο Χαριλάου, αλλά επιτεύχθηκε ο στόχος της πρόκρισης, που επικαλύπτει τα πάντα. 

Μετά το τέλος του αγώνα ο Πετράκης είπε στους παίκτες ότι θα πρέπει να ξεχάσουν το Κύπελλο. Με αυτό να ασχοληθούν όταν γίνει η κλήρωση και έρθει το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα και στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα, που θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής. Ο ΠΑΣ έχει τρία παιχνίδια χωρίς νίκη και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Έτσι από σήμερα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς με την ΑΕΛ, αφού χτες όσοι αγωνίστηκαν με τον Άρη έκαναν αποθεραπεία. Ο Πετράκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Λίλα (κίτρινες κάρτες), Καρανίκα, όπως και τους ανέτοιμους Ροντρίγκες και Νικολιά. Χτες βράδυ ο Κρητικός τεχνικός παρακολούθησε τηλεοπτικά την ΑΕΛ στο ματς Κυπέλλου που έδωσε στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση, για να έχει πιο φρέσκες εικόνες από την αντίπαλη ομάδα στο ματς της Κυριακής.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΠΕΔΡΟ ΚΟΝΤΕ

Το συμβόλαιο του Πέδρο Κόντε λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο, αλλά ο Ισπανός φορ, όπως δήλωσε σε εφημερίδα της πατρίδας του, θέλει να μείνει στον ΠΑΣ και να συνεχίσει την καριέρα του. Αν δεν υπάρξει μεταγραφική πρόταση που θα δελεάσει τον ίδιο και την ομάδα, θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Πρόκειται για έναν ικανότατο επιθετικό, που σκοράρει από όποια θέση και αν βρίσκεται. Πέρσι τον είχαμε χαρακτηρίσει ως «νέο Αλβαρέζ» και συνεχώς δικαιώνει αυτό τον χαρακτηρισμό. Καίτοι έμεινε 45 ημέρες εκτός δράσης, λόγω τραυματισμού στο ματς της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης, είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έχοντας 6 γκολ. Και μάλιστα σε μια ομάδα μικρομεσαίας δυναμικότητας. Αν είχε και έναν…. Μοντέζ (όπως παλιά ο Αλβαρέζ) για να του στέλνει συστημένη τη μπάλα, θα έβαζε ακόμα περισσότερα τέρματα.

ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Πλησιάζοντας στα Χριστούγεννα, είναι λογικό ότι θα αρχίσουν και για τον ΠΑΣ τα μεταγραφικά σενάρια. Όπως σε ποια ομάδα θα πάει ο Μαυροπάνος, αν υπάρξουν πρόωρες ανανεώσεις συμβολαίων και ποιους παίκτες θα πάρει ο ΠΑΣ. Μπορεί να μη καίγεται ιδιαίτερα για να πάρει κάποιον παίκτη, αλλά κάθε χρόνο τον Ιανουάριο κάνει λίγες αλλά επιλεγμένες μεταγραφές, κυνηγώντας παίκτες με ταλέντο. Όπως πήρε τους Κούτρη, Νικολιά, Πασχαλάκη και άλλους. Ήδη οι Πετράκης, Χριστοβασίλης και Νιαρχάκος έκαναν μια πρώτη κουβέντα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι στους ορίζοντες. Προφανώς ασπάζονται τη λαϊκή ρήση, το καλό αργεί να γίνει.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟΠΑΝΟ

Για τον 20χρονο αμυντικό Ντίνο Μαυροπάνο, είναι αλήθεια ότι ενδιαφέρονται πολλές ομάδες, ακόμα και του εξωτερικού. Είναι παίκτης με πολλά προσόντα και μέσα από τη δουλειά μπορεί να γίνει καλός και εξελίξιμος αμυντικός, κλασικός σέντερ μπακ, με τον σωματότυπο που έχει. Στα Γιάννινα φημολογείται ότι προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός που κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει δικό του τον Μαυροπάνο. Μπορεί να τον κλείσει και τον Ιανουάριο και να τον αφήσει δανεικό μέχρι το καλοκαίρι, όπως έκανε παλιότερα και με τον Ντε Βινσέντι. Ο Μαυροπάνος έχει κληθεί από τον Νικοπολίδη και στην Εθνική Ελπίδων και ήταν επιλογή προσωπικά του Χριστοβασίλη για να έρθει στον ΠΑΣ, όταν είχε μείνει ελεύθερος από τις ομάδες Νέων του Απόλλωνα Σμύρνης.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ;

Πέρσι και πρόπερσι πολλές φορές είχαν γίνει δυσμενή σχόλια από την τηλεόραση και τις εφημερίδες, για την κακή κατάσταση που βρισκόταν ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου «Ζωσιμάδες». Σε σημείο που να δυσφημείται όχι μόνο η ομάδα αλλά και η πόλη. Και τι δεν είχε ακουστεί, κυρίως από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές μεταδόσεις, για το γήπεδο «Ζωσιμάδων». "Χωράφι" το ανέβαζαν, "βούρκο για γουρούνια" το κατέβαζαν. Φέτος που ο αγωνιστικός χώρος είναι χαλί, βρέχει και στραγγίζει σε χρόνο μηδέν, δεν ακούσαμε ακόμα κάποια καλή κουβέντα και αυτό είναι αντιδεοντολογικό αλλά και άδικο. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε, ότι με τα έργα που έγιναν δικαιώθηκε πρωτίστως ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης που πέρσι είχε πει ότι «με τα έργα που θα γίνουν το καλοκαίρι, ο αγωνιστικός χώρος θα είναι από τους καλύτερους στη Σούπερ Λίγκα». Όπως τα είπε έτσι και έγιναν. Το γήπεδο είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν υπάρχουν τα προβλήματα του παρελθόντος.