Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

"Ματιασμένος" φαίνεται ο ΠΑΣ τον τελευταίο καιρό (Video)

ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 1-1. Άλλη μια απώλεια βαθμών για την τοπική ομάδα.

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Ματιασμένος» φαίνεται ότι είναι τον τελευταίο καιρό ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει και το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη.
Έφερε ισοπαλία 1-1, σκορ με το οποίο είχε τελειώσει και το προηγούμενο ματς με τον Παναιτωλικό στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Στο σημερινό ματς καίτοι ο «Άγιαξ» προηγήθηκε στο 49’ 1-0 με ένα καταπληκτικό γκολ του Κόντε μετά από εξαιρετική μπαλιά του Τζημόπουλου, τελικά ισοφαρίστηκε στο 87’ με κοντινό σουτ του Γέντρισεκ.

Από το 49’ που είχε προβάδισμα στο σκορ είχε όλο τον χρόνο και τις προϋποθέσεις να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» τη νίκη. Γιατί ήταν πιο ανεβασμένος σε σχέση με την μέτρια εικόνα του α’ ημιχρόνου, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεύτερο γκολ δεν σημείωσε. 
Δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά δεν κράτησε και το 1-0 που θα του έδινε τη νίκη και ισοφαρίστηκε 3 λεπτά πριν από το τέλος, όπου έπρεπε οι παίκτες να τρώνε σίδερα και στην ανάγκη, να στέλνουν τη μπάλα μια στο…Μητσικέλι και μια στην πλατεία, αφού ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Όπως έκαναν μετά το 1-1 οι παίκτες της Ξάνθης, γιατί υπήρξε και τετράλεπτη παράταση του αγώνα λόγω καθυστερήσεων που έπεφταν τραυματίες ή έστελναν τη μπάλα στα περιστέρια για να κερδίσουν χρόνο. 


Τίποτα από όλα αυτά δεν έκανε ο ΠΑΣ και αδίκησε για μια ακόμα φορά τον εαυτό του. Το ότι η Ξάνθη που είναι στην 5η θέση το πανηγύρισε δεόντως που δεν έχασε στα Γιάννινα, καθώς είχε και απουσίες βασικών παικτών, δείχνει πόσο πολύ υπολόγιζε τη δυναμικότητα του ΠΑΣ. Αλλά ο ΠΑΣ, ενώ του δόθηκαν οι ευκαιρίες και οι προϋποθέσεις για νίκη, τελικά δεν τα κατάφερε. 


Είναι αλήθεια ότι η τοπική ομάδα δεν είναι σε καλό φεγγάρι τον τελευταίο καιρό. «Δεν έχουμε τη ρέντα για να πάρουμε αυτό που δικαιούμασταν» το είπε πιο μαζεμένα στις δηλώσεις ο Πετράκης. Δείχνει σαν να είναι….. ματιασμένος όπως γράφουμε και στην αρχή! Του λείπει το μέταλλο και η νοοτροπία προηγούμενων αγώνων, δηλαδή να κάνει ανατροπές, να κρατά αποτέλεσμα, να έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει ακόμα και αν δεν είναι σε καλή κατάσταση, να παλεύει τα ματς μέχρι το τέλος έχοντας το μαχαίρι στο στόμα Έτσι σε δύο ματς στα Γιάννινα, με Παναιτωλικό και Ξάνθη, πέταξε τζάμπα 4 βαθμούς. Ας ελπίσουμε ότι είναι κάτι το παροδικό και θα περάσει. Όλες οι ομάδες έχουν κάποια διαστήματα που δεν τους πάνε καλά τα πράγματα. Αν είναι κάτι τέτοιο, δεν προκαλεί ανησυχίες, γιατί από κάποιους κανόνες που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, ότι υπάρχουν και οι κακές στιγμές, δεν μπορεί να ξεφύγει και ο ΠΑΣ.


Όσον αφορά την  εξέλιξη του αγώνα ο ΠΑΣ δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και προϋποθέσεις για γκολ από την Ξάνθη. Οι «ακρίτες» είχαν 2-3 καλές στιγμές, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν καλό Βελλίδη που έβγαλε δύσκολα σουτ. Όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα, η Ξάνθη φάνηκε πιο συγκροτημένη ομάδα από τον ΠΑΣ στο α’ ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη παρουσία στο γήπεδο.


Επειδή στο ποδόσφαιρο αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι το αποτέλεσμα, μένει στον κόσμο η πίκρα των ισοπαλιών, που δεν είναι καλά αποτελέσματα. Μόνο ευχαριστημένος δεν μπορεί να είναι ο ΠΑΣ από τα τελευταία παιχνίδια. Με την εικόνα που έχει, πρώτιστος στόχος είναι άνετη παραμονή στην κατηγορία. Αν "ξεμπουκώσει" στη συνέχεια, θα μπορέσει να αναπροσαρμόσει τα δεδομένα για κάτι καλύτερο.


ΤΑ ΓΚΟΛ

49’: Εξαιρετική κάθετη πάσα του Τζημόπουλου, ο Κόντε βγαίνει μόνος του με τον Ζίβκοβιτς, κάνει ωραίο διαγώνιο πλασέ και ανοίγει το σκορ.

87’: Ωραία ενέργεια από τον Μελιόπουλο, δίνει την κατάλληλη στιγμή στον Γέντρισεκ, εκείνος από μέσα αριστερά κάνει διαγώνιο σουτ και ισοφαρίζει σε 1-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

13': Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη. Από εκτέλεση φάουλ του Κίκε η μπάλα φτάνει μέσω κόντρας στον Γέντρισεκ, εκείνος σουτάρει από μέσα αριστερά και ο Βελλίδης αποκρούει.

28': Ο Γιάκος στρώνει στον Τζημόπουλο, εκείνος σουτάρει από το ημικύκλιο και στέλνει την μπάλα πολύ ψηλά.

31': Ωραία ενέργεια από τον Μανθάτη, δίνει στον Λίλα, εκείνος κάνει μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι και από κοντά δεν προλαβαίνει την μπάλα ο Κόντε.

33': Σουτάρει με το δεξί ο Μεχία από μακριά και στέλνει την μπάλα ψηλά.

38': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Λίλα βρίσκει τον Κόντε, εκείνος σουτάρει από μέσα δεξιά και ο Ζίβκοβιτς αποκρούει.

48': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Κόντε κοντρολάρει και στρώνει για τον Σολτάνι, εκείνος κάνει διαγώνιο σουτ και η μπάλα φεύγει ελάχιστα έξω.

60': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Κόντε πιάνει διαγώνιο σουτ από δεξιά και ο Ζίβκοβιτς αποκρούει.

72': Σπουδαία ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Κίκε κάνει σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κοντράρει στον Γαρουφαλιά και αλλάζει λίγο κατεύθυνση και ο Βελλίδης πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή η διαιτησία του Καραντώνη (Ημαθίας) και των βοηθών Καραγκιζόπουλου (Ημαθίας), Δημητριάδη (Καστοριάς). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Σολτάνι (21’), Γαρουφαλιάς (83’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Λίλα (61' Γαρουφαλιάς), Γιάκος (66' Χαλκιαδάκης), Μανθάτης, Σολτάνι (82' Κοζορώνης), Κόντε.


ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Σβάρνας (76' Κάστρο), Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Λούκας, Μεχία (66' Π. Ορφανίδης), Μελιόπουλος, Κίκε, Ρότσε (57' Φασίδης), Γέντρισεκ

Δείτε τις φάσεις του αγώνα ΚΛΙΚ ΕΔΩ