Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Με χίλια ζόρια ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 τον αποδεκατισμένο ΠΑΣ

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το μοναδικό γκολ του Μαρίν

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ολυμπιακός με γκολ στο 63’ του Μαρίν κέρδισε 1-0 τον αποδεκατισμένο από  τιμωρίες και τραυματισμούς ΠΑΣ Γιάννινα.
Για να φτάσουν στη νίκη οι ερυθρόλευκοι ευνοήθηκαν από υπέρ τους σφυρίγματα του Τζήλου, κυρίως σε φάσεις που δόθηκαν ανύπαρκτα φάουλ υπέρ των ερυθρόλευκων, ενώ ακόμα ο ρέφερι ανέχτηκε το αντιαθλητικό σε πολλές περιπτώσεις παιχνίδι του Σισέ και τα σκληρά μαρκαρίσματα άλλων παικτών. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ευνοήθηκε από λάθος σφυρίγματα του Τζήλου αλλά έχει και αυτός παράπονα από τον επόπτη, καθώς δεν μέτρησε γκολ που σημείωσε στο 73΄ο Ανσαριφάνρτ καθώς στο σουτ του Ιρανού επιθετικού η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και φάνηκε να σκάει μέσα από την γραμμή της εστίας του Γιαννίκογλου. Ήταν δύσκολη φάση που δεν είδε ο επόπτης Γκάγκας.

Πάντως ο Ολυμπιακός με χίλια ζόρια κέρδισε τον ΠΑΣ που για να συμπληρώσει 17 παίκτες επιστράτευσε και τον Νικολιά που δεν είναι ακόμα έτοιμος για να παίξει. Οι παίκτες του ΠΑΣ με καλή αμυντική διάταξη δεν άφηναν εύκολα στους ερυθρόλευκους να μπουν στα καρέ. Και όταν τους δίνονταν η ευκαιρία έβγαιναν και μπροστά δημιουργώντας κάποιες φάσεις και τελικές προσπάθειες στα καρέ του Προτό. 

Κάπως έτσι κύλησε το ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Με τον Ολυμπιακό να έχει κατοχή μπάλας, να πιέζει αλλά να μη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και να μη μπορεί να διασπάσει εύκολα την άμυνα του ΠΑΣ. 

Σε γενικές γραμμές και τηρουμένων των αναλογιών από πλευράς δυναμικότητας των ομάδων, σε συνδυασμό και με τις ελλείψεις που υπήρχαν (Καρανίκας, Σολτάνι, Τζημόπουλος, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Ναδάλες, Ντόλοβατς), ο ΠΑΣ στάθηκε καλά στο Καραϊσκάκη και έχασε τη μάχη και τον ένα βαθμό από μια κακιά στιγμή όταν έμεινε ακάλυπτος  ο Μάριν που σημάδεψε τη γωνία με σουτ από το ύψος της περιοχής.


Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκανε καθυστερήσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο για να κρατήσει το 1-0 δείχνει και την καλή παρουσία του ΠΑΣ. Ο «Άγιαξ» στο τελευταίο δεκάλεπτο βγήκε από το καβούκι του  και προσπάθησε να απειλήσει τον Ολυμπιακό, χωρίς αποτέλεσμα.
Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα έκανε ο γκολκίπερ Γιαννίκογλου που στάθηκε καλά. Μαχητές ήταν οι Μπέριος, Λίλα, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Μαυροπάνος, Μανθάτης, Αποστολόπουλος. Ο τελευταίος άκουσε και πολλά «γαλλικά» από την εξέδρα από το ματς με τον Πλατανιά την περασμένη σεζόν. Ο Γιάκος κάλυψε χώρους και έτρεχε συνεχώς, ενώ ο Κόντε πάλευε μόνος του μπροστά και έφαγε πολλές κλοτσιές και σκληρά μαρκαρίσματα από τον αντιαθλητικό Σισέ, που δεν διορθώθηκε ακόμα και όταν δέχτηκε την κίτρινη κάρτα.

ΤΟ ΓΚΟΛ

63’: Ο Ρομαό ανοίγει για τον Μάριν, σηκώνει κεφάλι, δυνατό διαγώνιο σουτ από θέση έξω δεξιά, στο απέναντι "παραθυράκι" του Γιαννίκογλου η μπάλα, 1-0. Εξαιρετικής ομορφιάς τέρμα.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

73’: Σουτ του Ανσαριφάρντ η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έσκασε στο έδαφος και φάνηκε ότι είχε περάσει τη γραμμή.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

3': Φάουλ για τον Ολυμπιακό σε εξαιρετική θέση... Ένα μέτρο από τη γραμμή της περιοχής του ΠΑΣ και αριστερά. Εκτελεί ο Φορτούνης, με εκτίναξη σε κόρνερ ο Γιαννίκογλου.

16': Φάουλ για τον Ολυμπιακό, λίγο έξω από το ημικύκλιο, εκτελεί ο Φορτούνης, κόντρα και κόρνερ. Εκτελεί ο Μάριν, απομακρύνουν οι φιλοξενούμενοι.

29': Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μάριν εκτελεί γρήγορα φάουλ από τα αριστερά με συρτή πάσα, ο Φορτούνης έβγαλε την παράλληλη σέντρα, Σισέ και Ανσαριφάρντ τετ α τετ με την εστία δεν βρήκαν την μπάλα, παρά την προβολή, που επιχειρούν.

35': Φάουλ για τον ΠΑΣ στα 25 μέτρα και στην ευθεία της εστίας... Απευθείας ο Γιάκος, καμία ανησυχία για τον Προτό, αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του. 

44': Ο Μάριν από τα αριστερά προχωρά και ανοίγει για τον Φορτούνη, κινείται μέσα στην περιοχή και δεξιά, χάνει αρχικά το βηματισμό του, σουτ, χωρίς δύναμη, δεν έχει πρόβλημα ο Γιαννίκογλου.

50’: Κάθετη μπαλιά Οτζίτσα σε Ανσαριφάρντ το σουτ υπό πίεση άουτ.

84’: Κεφαλιά του Σισέ από εμφανή θέση οφσάιντ μπλόκαρε ο Γιαννίκογλου.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Τζήλος (Λάρισας) με βοηθούς τους Κουρομπύλια (ΔυτικήςΑττικής), Γκάγκα (Λάρισας). Ο ρέφερι σφύριξε καθαρά έδρα με αρκετά σφυρίγματα υπέρ των γηπεδούχων. Τις κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Ταχτσίδης (10’), Σισέ (41’),Ρομαό (76’) - Μπέριος (10’), Λίλα (45’), Κόντε (64’), Μπουκουβάλας (82’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Ένγκελς, Σισέ (88’ Ζιλέ), Ρομαό, Ταχτσίδης (56’ Πάρντο), Μάριν, Φορτούνης, Οφόε, Ανσαριφάρντ (74’ Τζούρτζεβιτς).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου, Σκόνδρας (83’ Βιδάλ), Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος, Κόντε, Μαυροπάνος, Μανθάτης (88’ Νικολιάς), Αποστολόπουλος, Χαλκιαδάκης (78’ Μπετρά), Μπέριος.