Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Καλός ο ΠΑΣ, ακούμπησε τη νίκη, αλλά του έκατσε η ισοπαλία

Οι αρχηγοί Ναζλίδης και Μιχαήλ μπροστά από τους διαιτητές (ΦΩΤΟ athletilarissa.gr)


Με ισοπαλία 1-1 σφραγίστηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ με την ΑΕΛ στη Λάρισα. Αποτέλεσμα που είναι μεν θετικό, αλλά θα μπορούσε να είναι και νικηφόρο για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» που μπορεί να μη ξεκίνησε καλά το παιχνίδι αλλά μετά το 30’ ανέβασε στροφές και στην επανάληψη είχε κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο.
Οι κλασσικές ευκαιρίες που υπάρχουν στο φιλμ των φάσεων είναι καθαρά του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως στο 14’ με τον Μανθάτη, στο 26’ με τον Γιάκο, στο 59’ και 74’ με τον Σολτάνι, στο 84’ με τον Κόντε. Όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους Γιαννιώτες και έτσι ο δείκτης του σκορ σταμάτησε στο 1-1. 

Η Λάρισα είχε πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με πέναλτι του Ναζλίδη στο 4ο λεπτό, σε ένα τράβηγμα της φανέλας του σκόρερ από τον Μπέριο. Το γκολ αυτό ανέβασε περισσότερο το ηθικό των γηπεδούχων που μέχρι το 20’ με 25’ είχαν τον έλεγχο του αγώνα και μια καλή ευκαιρία για 2ο γκολ στο 16’ με τον Ντέλετιτς. Με την εξέλιξη του αγώνα ο ΠΑΣ βελτιώθηκε σε όλες τις γραμμές που είχαν μεταξύ τους καλύτερο συντονισμό, ανέκτησε το χαμένο έδαφος και άρχισε πλέον όχι μόνο να μπαίνει στο πνεύμα του αγώνα, αλλά να γίνεται και απειλητικός. Στην επανάληψη ο ΠΑΣ ήταν καλός στο μεγαλύτερο διάστημα και όχι μόνο πάλεψε για την ισοφάριση, αλλά προσπάθησε να πάρει και τη νίκη έχοντας απειλητικές διαθέσεις στην εστία του Μπόζοβιτς. 

Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με γρήγορες κινήσεις, ρυθμό, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και να δημιουργούνται φάσεις. Ήταν από τα παιχνίδια που αρέσουν στον κόσμο καθώς είχε ενδιαφέρον μέχρι και το 94’ με τις καθυστερήσεις, που ο Ζαχαριάδης σφύριξε τη λήξη του.

Ο ΠΑΣ παρουσίασε σαφώς καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του. Ειδικά στην επανάληψη ήταν πολύ καλός. Όπως σημειώσαμε και στην αρχή, μπορούσε να πάρει και τη νίκη με περισσότερη προσοχή των παικτών του στην τελική προσπάθεια αλλά και με περισσότερο τύχη που χρειάζεται στο ποδόσφαιρο. Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς χάθηκαν από τον ΠΑΣ, απέναντι στην μαχητική ΑΕΛ που μπήκε με πάθος και κέφι στο παιχνίδι, αλλά έχασε έδαφος στην επανάληψη. 

Ο Πετράκης ξεκίνησε με 3-5-2 έχοντας νέα πρόσωπα τους Αποστολόπουλο και Μπέριο τους οποίους πρώτη φορά έβαλε στη βασική ενδεκάδα. Το προβληματικό ξεκίνημα οδήγησε τον έμπειρο τεχνικό να μεταβάλει τη διάταξη σε 4-4-2 με εναλλαγές ρόλων μεταξύ των παικτών.

Και η ισοπαλία δεν είναι για τον ΠΑΣ άσχημο αποτέλεσμα, σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Με οδηγό την καλή εμφάνιση του β’ ημιχρόνου μπορεί να έχει καλύτερη αγωνιστική πυξίδα για τη συνέχεια. Κορυφαίος του ΠΑΣ ο Μανθάτης που έκανε πολλά χιλιόμετρα και κατέβασε τη μπάλα πολλές φορές στην αντίπαλη εστία. Θετικός ο Γιάκος, δραστήριος ο Ναδάλες, μαχητές οι Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Μπέριος, θετικός και ο Τζημόπουλος στην επανάληψη.


ΤΑ ΓΚΟΛ

4’: Πέναλτι για την ΑΕΛ έδωσε ο Ζαχαριάδης σε τράβηγμα της φανέλας του Ναζλίδη από τον Μπέριο σε μεταβίβαση του Φατιόν. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ναζλίδης και έκανε το 1-0.

55’: Ο Κόντε έστρωσε τη μπάλα στον Μανθάτη, έκανε το σουτ από κοντά η μπάλα βρήκε τον Γκόλια και βγήκε κόρνερ. Ο Μανθάτης εκτελεί το κόρνερ, ο Σολτάνι παίρνει την κεφαλιά, ο Τζημόπουλος πλασάρει, η μπάλα φτάνει στον Κόντε και εκείνος ισοφαρίζει σε 1-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

14’: Σέντρα του Αποστολόπουλου, ο Ναδάλες από αριστερά κοντά στην εστία πρόλαβε και γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας, αλλά ο Μανθάτης δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά στην άδεια εστία.

16’: Καλό σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της περιοχής έφυγε άουτ.

26’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε σέντρα του Ναδάλες, ο Γιάκος έκανε το πλασέ και απέκρουσε ενστικτωδώς ο Μπόζοβιτς.

59’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ σε γρήγορη αντεπίθεση ο Ναδάλες έδωσε δεξιά τη μπάλα στον Σολτάνι ενώ ήταν ακάλυπτος, έκανε το σουτ πάνω από τα δοκάρια.

61’: Συρτό αριστερό σουτ του Ζίζιτς έφυγε ελάχιστα άουτ.

74’: Σπουδαία ευκαιρία για τον ΠΑΣ ο Σολτάνι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και απέκρουσε ο Μπόζοβιτς.

84’ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, ο Μανθάτης μπήκε στα καρέ της ΑΕΛ έστρωσε τη μπάλα στον Κόντε που ήταν μια ανάσα από την εστία, αλλά ήταν δυνατή η μπαλιά και ο Ισπανός φορ σούταρε άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Δημητριάδη (Μακεδονίας), Κελάζογλου (Χαλκιδικής). Ο ρέφερι έκανε λάθη αλλά όχι από αυτά που σηκώνουν μεγάλη συζήτηση. Για το πέναλτι, υπάρχει τράβηγμα από τη φανέλα του επιθετικού της ΑΕΛ και είναι από τις περιπτώσεις που αξιολογούνται από τον ρέφερι που έδειξε την άσπρη βούλα.  Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν Φατιόν (43’), Γουάλας (71’), Ζίζιτς (79’) – Μαυροπάνος (58’), Τζημόπουλος (77’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (82’΄Μασούρας), Ντέλετιτς (73’ Περόνε), Ναζλίδης, Λεοζίνιο (87’ Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (50’ Τζημόπουλος), Γιάκος (90’ Σκόνδρας), Μανθάτης, Σολτάνι (80’ Μπετρά), Κόντε.