Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Η ομιλία Πετράκη, τα σχέδια για Λαμία και τα σχόλια για τις....πρασινοκίτρινες φανέλες!

Στιγμιότυπο από την πρωινή προπόνηση του ΠΑΣ με φόντο στο βάθος τις χιονισμένες βουνοκορφές των θρυλικών Τζουμέρκων

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με διπλές προπονήσεις ξεκίνησε χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Κυριακής με τη Λαμία στα Γιάννινα. Ο Γιάννης Πετράκης μιλώντας για λίγο στους παίκτες αναφέρθηκε στον αγώνα με τη Λάρισα, λέγοντας ότι σε γενικές γραμμές έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση και την προσπάθεια, αλλά θα μπορούσε να έρθει και η νίκη αν υπήρχε καλύτερο τελείωμα των φάσεων.
Περισσότερο στάθηκε στο β’ ημίχρονο όπου οι κυανόλευκοι είχαν καλή παρουσία και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να κάνουν την ανατροπή. Ακόμα ο Κρητικός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες να συνεχίσουν την προσπάθεια, δείχνοντας τον καλό εαυτό τους με στόχο τη νίκη και μόνο αυτή, στο ερχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία.

Από χτες ξεκίνησε κανονικά προπονήσεις ο Χαλκιαδάκης που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή. Ωστόσο ο Πετράκης απ’ ότι φάνηκε στο χτεσινό δίτερμα, θα διατηρήσει στην επίθεση το δίδυμο Κόντε με Σολτάνι. Ο Χαλκιαδάκης προερχόμενος από τραυματισμό ίσως να μη είναι στα πλάνα για την ενδεκάδα, αλλά να είναι από τις πρώτες εναλλακτικές λύσεις για τον Πετράκη αν χρειαστεί αλλαγές και ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Ο Νικολιάς ξεκίνησε ατομικές προπονήσεις και από Δευτέρα σταδιακά θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα. Ουσιαστικά θα διεκδικήσει πάλι θέση στην ενδεκάδα μετά τα Χριστούγεννα για να καλύψει το χαμένο έδαφος. 

Επίσης δεν υπολογίζεται και ο Καρανίκας που τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές λόγω της αποβολής στο ματς με τον Άρη. Η ποινή ξάφνιασε τους Γιαννιώτες, καθώς κατά κοινή εκτίμηση η αψιμαχία που είχε ο αμυντικός του ΠΑΣ με τον Ούγκο θεωρήθηκε ως παρατραβηγμένη κόκκινη κάρτα και κανονικά θα έπρεπε να παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα, όπως αυτό έγινε με τον μέσο των κιτρίνων. Και ενώ περίμεναν ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο, τελικά με τον τρόπο που περιέγραψε το συμβάν στο φύλλο αγώνος ο ρέφερι Αρετόπουλος, κρίθηκε η περίπτωση αυτή ως βιαιοπραγία κατά αντιπάλου ποδοσφαιριστή και τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές, αφήνοντας σύξυλους τους Γιαννιώτες. Έλειψε στο ματς με τη Λάρισα, θα λείψει και στα άλλα δύο παιχνίδια με Λαμία (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός). Ο Πετράκης θα εμπιστευτεί στο δεξιό άκρο της άμυνας τον Αποστολόπουλο που έκανε καλή εμφάνιση τόσο στο γήπεδο Χαριλάου όσο και στο ματς με τη Λάρισα. 

Χτες δεν προπονήθηκε ο Βιδάλ λόγω αδιαθεσίας, αλλά σήμερα ή αύριο θα επιστρέψει στις προπονήσεις. Εκτός ομάδας παραμένει ο Ροντρίγκες που πρόσφατα έπαθε ρήξη έσω πλάγιου. Ήρθε το καλοκαίρι με περγαμηνές από την Αργεντινή για να αποτελέσει δίδυμο με τον Κόντε, αλλά μέχρι τώρα υπέστη στις προπονήσεις δύο τραυματισμούς, δεν έχει καμία συμμετοχή και γενικά δεν μπόρεσε να μπει στο πνεύμα της ομάδας. Δεν αποκλείεται να αποτελέσει και παρελθόν τον Ιανουάριο. Εκτός ομάδας, αφού σταμάτησε και τις προπονήσεις είναι ο Κοζορώνης που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα προσφυγή για να μείνει ελεύθερος. Γίνονται προσπάθειες να υπάρξει συναινετικό διαζύγιο.

ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΙΛΑ

Πολλοί απόρησαν γιατί δηλώθηκε ο Λίλα να εκτίσει την ποινή στο ματς με τη Λάρισα και όχι κάπου αλλού, με το αιτιολογικό ότι είναι δυναμικός παίκτης και χρειάζονταν σε ένα τόσο σκληρό και δύσκολο παιχνίδι όπως ήταν αυτό που έγινε στο AEL FC ARENA. Όταν ήταν να δηλώσουν που θα εκτίσει την ποινή ο διεθνής Αλβανός μέσος, εκτίμησαν ότι θα χρειαστεί στο ματς Κυπέλου με τον Άρη για να μη χαθεί η πρόκριση αφού και εκεί ήταν δυνατό παιχνίδι, να ξεκουραστεί με τη Λάρισα για να είναι πιο άνετος και χωρίς την πίεση των καρτών στις μετέπειτα κρίσιμες αναμετρήσεις. Στο συγκεκριμένο ματς με τη Λάρισα έκριναν ότι μπορούσε να καλυφθεί το κενό από τον Γαρουφαλιά που είναι επίσης καλός παίκτης. Τελικά ένας τραυματισμός στα πλευρά στο ματς με την Ξάνθη άλλαξε τα σχέδια. Ούτε στον Άρη αγωνίστηκε λόγω προβλήματος, ούτε στη Λάρισα θα πήγαινε για τον ίδιο λόγο ακόμα και αν δεν ήταν τιμωρημένος. Τώρα εξέτισε την ποινή, ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και από χτες μπήκε στο πρόγραμμα προπονήσεων.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Από χτες τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα με τιμές 25 ευρώ στα επίσημα, 20 ευρώ στις θύρες 3, 4, 6 της μεγάλης σκεπαστής και 10 ευρώ στις θύρες 9 και 10 της μικρής σκεπαστής. Η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται από τα γραφεία της ΠΑΕ στο ΠΕΑΚΙ από 10 η ώρα το πρωί μέχρι 5 το απόγευμα. Το Σάββατο το ωράριο πωλήσεων είναι 10 πρωί με 2 το μεσημέρι και την Κυριακή που είναι η ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα διατίθενται εισιτήρια από τα εκδοτήρια του σταδίου «Ζωσιμάδες».

ΣΦΥΡΙΖΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία που θα γίνει την Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του θα είναι οι Άγγελος Πήττας (Ηλείας), Αντώνιος Πυλαρινός (Ζακύνθου). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας) και παρατηρητής ο Γεώργιος Τάμπρατζης (Αιτωλοακαρνανίας). Ο Ευαγγέλου είχε διευθύνει και το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που έγινε στις 24/9/2017 και έληξε με σκορ 1-0 υπέρ του Δικεφάλου με γκολ του Πρίγιοβιτς. Πέρσι ήταν ρέφερι στους αγώνες Ατρόμητος – ΠΑΣ 1-1 και Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ 1-1.

Ο ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός που θα γίνει την Κυριακή στην Τούμπα διαιτητής ορίστηκε ο Στυλιαράς από τον σύνδεσμο Αιτωλοακαρνανίας με βοηθούς τους Χρήστο Μπαλτά (Αχαίας) και Βασίλειος Νικολακάκη (Ηρακλείου). Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής οι ρέφερι που ορίστηκαν είναι: Λάρισα – Ξάνθη Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Πανιώνιος – Πλατανιάς Τσαμούρης (Πειραιά), ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία Ευαγγέλου (Αθηνών), Ατρόμητος – Λεβαδειακός Κουτσιαύτης (Άρτας), Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος Καραντώνης (Ημαθίας), ΑΕΚ – Κέρκυρα Σέζος (Κιλκίς).

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΕΧΕΙ Η ΛΑΜΙΑ

Αποδεκατισμένη θα παραταχτεί στον προσεχή αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα η Λαμία. Ο τεχνικός των Φθιωτών Μπάμπης Τεννές δεν μπορεί να υπολογίζει για τον εν λόγω αγώνα τον Ανέστη Αναστασιάδη που θα μείνει εκτός για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, καθώς δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν. Παράλληλα εκτός έχουν τεθεί ακόμα οι Παπαδόπουλος, Ακόστα που αποβλήθηκαν στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, αλλά και ο Παντελιάδης που έχει δηλωθεί να εκτίσει την τιμωρία του, κάτι που σημαίνει ότι ο έμπειρος τεχνικός θα κληθεί να προχωρήσει σε αλχημείες σ΄ότι έχει να κάνει με τον καταρτισμό της εντεκάδας του εν λόγω αγώνα.
O Κουτρομάνος θα πάρει όπως όλα δείχνουν την θέση του Παπαργυρίου στα αριστερά, ενώ μεταξύ άλλων εξετάζεται και το σενάριο να πάει αριστερά ο Ασίγκμπα και να πάει στόπερ ο Όμο με τον Παπαργυρίου να μην υπολογίζεται και όπως όλα δείχνουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αποτελέσει παρελθόν. 


 ΜΕ ΠΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΤΟΝ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ Η ΑΕΚ

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο ΟΑΚΑ, επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ για να εκτίσει την τιμωρία του ο Κώστας Γαλανόπουλος. Ο νεαρός μέσος της ΑΕΚ συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο ματς της περασμένης Κυριακής με τον Λεβαδειακό. Ως εκ τούτου, θα έπρεπε να απουσιάσει σε ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς πρωταθλήματος και ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε το τελευταίο χρονικά, αυτό απέναντι στην ομάδα των Ιωαννίνων για την 17η αγωνιστική. 

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ


Γίναμε δέκτες παραπόνων από παλιούς κυρίως φιλάθλους της ομάδας, γιατί στα εκτός έδρας παιχνίδια  αυτή χρησιμοποιεί φανέλες με πρασινοκίτρινο χρώμα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία της ομάδας. Ποτέ ο ΠΑΣ δεν είχε πράσινες ή κίτρινες φανέλες, παρά μόνο μπλε και άσπρες. Δεν γνωρίζουμε αν η διοργανώτρια αρχή υποχρεώνει τις ομάδες να έχουν διάφορα χρώματα φανελών, ή αν κάποιος χορηγός θέλει τις πράσινες φανέλες, ή αν τις θεωρούν για γούρι. Να ξέρουν ότι στον περισσότερο κόσμο δεν αρέσει αυτή η μετάλλαξη της ομάδας και θα είχε ενδιαφέρον μια επίσημη εξήγηση για τα χρώματα των φανελών. Θα πει κάποιος αυτά είναι λεπτομέρειες, αλλά για τους παραδοσιακούς φιλάθλους είναι ηθικές αξίες και ιστορική παρακαταθήκη το χρώμα της ομάδας. Για φανταστείτε να παίξει με…. πράσινα ο Ολυμπιακός ή με κίτρινα ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη τι αντιδράσεις θα υπάρξουν.