Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Γιαννιώτης ποδοσφαιριστής κλήθηκε στην Εθνική Σουηδίας

Και στην Εθνική Σουηδίας θα αγωνιστεί ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος (φωτο)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ένας Γιαννιώτης στην καταγωγή ποδοσφαιριστής (κατάγονται οι μετανάστες γονείς του από χωριό των Ιωαννίνων αλλά ζουν μόνιμα στο εξωτερικό) θα φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Σουηδίας, αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί, έχοντας και την Σουηδική υπηκοότητα.
Πρόκειται για τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος θα ακολουθήσει την αποστολή για το Άμπου Ντάμπι, όπου η Σουηδία θα παραμείνει το διάστημα 2-12 Ιανουαρίου, δίνοντας φιλικά παιχνίδια κόντρα σε Εσθονία και Δανία.

Ο 27χρονος (05/09/1990) στόπερ έχει αγωνιστεί σε ΑΙΚ, Εσκιλστούνα, Ακρόπολις, Ασιρίσκα, ΠΑΟΚ και από τον Αύγουστο του 2015 είναι στην Έστερσουντ. Στο παρελθόν έχει εκπροσωπήσει την Σουηδία σε επίπεδο U-19, έχοντας τρεις συμμετοχές. Στο πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ο Παπαγιαννόπουλος μετρά 24 ματς (1898') και ένα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Έστερσουντ.

Ο Παπαγιαννόπουλος συχνά επισκέπτεται τα Γιάννινα, ενώ παλιότερα έγιναν κάποιες συζητήσεις να παίξει στον ΠΑΣ, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον από την τοπική ομάδα!