Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Το διαζύγιο με Ροντρίγκες και οι επόμενες κινήσεις στα μεταγραφικά

Ο Ροντρίγκες (αριστερά) τελικά δεν μπόρεσε να στεριώσει στον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τη λύση του συμβολαίου κοινή συναινέσει με τον Αργεντινό επιθετικό Τζόναθαν Ροντρίγκες ανακοίνωσε χτες η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ξένος ποδοσφαιριστής ήρθε το καλοκαίρι στον «Άγιαξ της Ηπείρου» για να αποτελέσει επιθετικό δίδυμο με τον Κόντε, αλλά δεν στέριωσε.
Αρχικά είχε κριθεί ότι θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής για να καλύψει το κενό της φυσικής κατάστασης, γιατί επί ένα μεγάλο διάστημα δεν έπαιζε στην προηγούμενη ομάδα του Τσακαρίτα Τζούνιορ, ενώ δεν είχε κάνει το καλοκαίρι και προετοιμασία. 


Μέχρι να γίνει αυτό, ο Ροντρίγκες τραυματίστηκε στις προπονήσεις δύο φορές, με συνέπεια όχι μόνο να μη έχει καμία επίσημη συμμετοχή, αλλά να μη είναι καν στα πλάνα του Πετράκη, καθώς δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί με τα δεδομένα του ΠΑΣ. Λόγω αυτών των προβλημάτων λίγο πριν κλείσουν οι μεταγραφές έγινε η τελευταία κίνηση με την απόκτηση του Σολτάνι για να μη είναι και φέτος μόνος του ο Κόντε στην επίθεση. Είναι ο δεύτερος παίκτης που αποχωρεί, αφού είχε προηγηθεί η προσφυγή του Κοζορώνη, η οποία τελικά συμφωνήθηκε να αποσυρθεί και να υπάρξει και στην περίπτωση αυτή συναινετικό διαζύγιο. 

Κάποια άλλη αποχώρηση ποδοσφαιριστή δεν φαίνεται στους ορίζοντες. Άλλωστε είναι μικρό το ρόστερ και δεν υπάρχουν πλεονάζοντες παίκτες.  Εκτός αν υπάρξει κάτι το απρόοπτο ή αλλαγή σχεδιασμών ενόψει της μεταγραφικής περιόδου που έρχεται. Μπορεί στα προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΣ τέτοιο καιρό να έψαχνε μόνο για μικρούς και εξελίξιμους παίκτες, αλλά φέτος λόγω των αδυναμιών που παρουσιάζει η ομάδα, άλλοτε αμυντικά και άλλοτε μεσοεπιθετικά, θα αναγκαστεί να κάνει 2-3 μεταγραφές παικτών για να βοηθήσουν την κατάσταση. 

Όπως τονίσαμε και χτες, ο Πετράκης ζήτησε ενισχύσεις από τον Χριστοβασίλη σε πρόσφατη κουβέντα που έγινε, ειδικά για το κέντρο και την ενίσχυση για να υπάρχει μεγαλύτερο ποιότητα και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Μπορεί να φημολογούνται διάφορα ονόματα, αλλά επί του παρόντος δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένους παίκτες που θέλουν να φέρουν στην ομάδα. Όλα αυτά θα μπουν σε μια σειρά μετά το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό.