Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση και διευκρινήσεις από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για το ματς με τη Λάρισα


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα σε ανακοίνωσή της για το θέμα με τα αναγραφέντα στις φανέλες της ΑΕΛ κατά τον μεταξύ τους αγώνα, αναφέρει τα παρακάτω:



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

"Έπειτα από το παραλήρημα των προσβλητικών και απρόκλητων, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, δηλώσεων του κ. Κούγια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και ηλεκτρονικά έντυπα, κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και του ιδιοκτήτη της, τις τελευταίες δύο ημέρες, με αφορμή τον αγώνα που διεξήχθη την 3/12/2017 στο στάδιο “AEL FC ARENA” της Λάρισας, ανάμεσα στην ομάδα μας και την ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ και τα όσα ανέγραψε ο διαιτητής αυτού στο φύλλο αγώνος για τις φανέλες με τις οποίες αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας, εμείς ως ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, ουδεμία ένσταση δεν θα υποβάλουμε αναφορικά με το κύρος του αγώνα λόγω των εμφανίσεων αυτών, παρόλο που οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου μας δίνουν το δικαίωμα αυτό. Πεποίθηση μας είναι και πάντα ήταν, ότι οι βαθμοί στους αγώνες κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο και μόνο, εκτός βέβαια εξαιρετικών περιπτώσεων που δύναται να δικαιολογήσουν την άσκηση ενστάσεως.
Εξάλλου, θεωρούμε ότι, το αν οι φανέλες με τις οποίες αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΛ έφεραν πράγματι στο μπροστινό μέρος του, πολιτικό μήνυμα και ως εκ τούτου ήταν «αντικανονικές», καθώς αντέκειντο στους Κανονισμούς ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και της FIFA, είναι αρμοδιότητα των δικαιοδοτικών Πειθαρχικών οργάνων της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος και της ΕΠΟ να τον κρίνουν και να καλέσουν γι’ αυτό το λόγο την ΠΑΕ ΑΕΛ σε απολογία και ενδεχομένως να την τιμωρήσουν.

Τέλος, για την διασκέδαση τυχόν λανθασμένων εντυπώσεων και την αποφυγή παρεξηγήσεων, θα θέλαμε σαφώς να εκφράσουμε την ειλικρινή μας συμπόνια προς τους κατοίκους της Μάνδρας για τα όσα τραγικά υπέστησαν και τα θερμά συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των 23 θυμάτων. Εμμένουμε δε στη θέση μας, ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ αν πράγματι ήθελε να συμπαρασταθεί στους κατοίκους τις Μάνδρας θα το έκανε με ουσιαστικές πράξεις εξ’αρχής".