Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Δοκίμασε σχήματα για να επιλέξει το ιδανικότερο ο Πετράκης

Με καταρρακτώδη βροχή έγινε η σημερινή προπόνηση της Παρασκευής στο συνθετικό γήπεδο Ανατολής 

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ άφησαν στην άκρη το Κύπελλο και ετοιμάζονται εντατικά για το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τη Λάρισα. Στόχος είναι η επιστροφή στις επιτυχίες, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη δύσκολη έδρα της ΑΕΛ. 
Ο Γιάννης Πετράκης καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει τους τιμωρημένους Λίλα, Καρανίκα και τον Νικολιά που κάνει αποθεραπεία. Βασικός από αυτούς στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος ήταν ο Λίλα και όπως φαίνεται τη θέση του θα πάρει ο Γαρουφαλιάς. 


Αυτή είναι η επικρατέστερη λύση, αλλά δεν αποκλείεται να μετακινηθεί ο Τζημόπουλος αμυντικό χαφ και να παίξει στη θέση του στην αμυντική γραμμή ο Μπέριος που ξεχώρισε στο ματς Κυπέλλου με τον Άρη. Ο Μπέριος είχε πολύ καιρός χωρίς αγωνιστική δράση, αφού δεν ήταν ούτε στις αποστολές, αλλά ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν ιδιαίτερα στο Χαριλάου. Άλλες αλλαγές δεν αναμένεται να γίνουν σε μεγάλο βαθμό στον ΠΑΣ. Θα παίξει πάλι από την αρχή ο Σολτάνι, ως δίδυμο στην επίθεση με τον Κόντε, όπως βασικός θα ξεκινήσει ο Μανθάτης που με τον Γιάκο θα καλύψουν τη ζώνη του κέντρου. 

Επίσης θα επιστρέψουν στην ομάδα και οι Βελλίδης, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Μπουκουβάλας που δεν ακολούθησαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη για να ξεκουραστούν. Ουσιαστικά ο ΠΑΣ, θα παίξει όπως και με την Ξάνθη με μόνη αλλαγή στη θέση του Λίλα που είναι τιμωρημένος. Και αναφέραμε προηγουμένως τις επικρατέστερες κινήσεις που μπορούν να γίνει για να καλυφθεί το κενό του Αλβανού μέσου. Στις προπονήσεις ο Πετράκης δοκίμασε διάφορα σχήματα και είναι ερωτηματικό αν θα ξεκινήσει στη Λάρισα με το προσφιλές του σύστημα 3-5-2 ή θα το μετατρέψει σε 4-4-2 ή 3-4-3 όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Τώρα τελευταία, επειδή ο ΠΑΣ δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση, ο Κρητικός τεχνικός ανακάτεψε πολλές φορές την τράπουλα για να βρει λύσεις και μια διάταξη στο γήπεδο που θα ταιριάζει καλύτερα με το στυλ παιχνιδιού της ομάδας του. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί αύριο με πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για Λάρισα.