Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Και η Ήπειρος θρηνεί για τον χαμό του Κώστα Μότση

Καλό ταξίδι φίλε και αδελφέ Κώστα Μότση, καλό παράδεισο να έχεις


Αποφράδα μέρα η σημερινή καθώς έφυγε από κοντά μας ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Μότσης, η θρυλική φωνή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Ο συντονιστής των αθλητικών μεταδόσεων, που κράτησε πολλά χρόνια Κυριακάτικη συντροφιά πολλές γενιές φιλάθλων. Ο ιδρυτής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, του πρώτου αθλητικού ραδιοφώνου. Ο ΜΕΓΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.

Γνήσιο τέκνο της Ηπείρου ο Κώστας Μότσης, με καταγωγή από το Φλαμπουράρι Ιωαννίννων, πάντα το είχε καύχημα και καμάρι. Και όσες φορές έρχονταν στα Γιάννινα, πάντα έκλεβε χρόνο για μια βόλτα στο χωριό, στο αγαπημένο του Ζαγόρι και ας μη μεγάλωσε στα χώματα αυτά. Φίλος και του ΠΑΣ Γιάννινα, ανεξάρτητα αν στη δουλειά του ήταν άτεγκτος και πάνω από σήματα ομάδων. Ένας καλός λόγος όμως για την ομάδα της πατρίδας του, πάντα ήταν στο πρόγραμμα και έβγαινε από την καρδιά του. 

Λεβέντης Ηπειρώτης ο Κώστας Μότσης, με καλή ψυχή, μπέσα, φιλία και έξω καρδιά. Συνεργαστήκαμε στην ΕΡΑ4 (δεν είχε γίνει ακόμα η ΕΡΑ ΣΠΟΡ) από το 1988 μέχρι το 1991, αλλά η φιλία έμεινε παντοτινή. 

Πρόσφατα ήταν στα Γιάννινα, τέλη Σεπτεμβρίου, ως υπεύθυνος επικοινωνίας για το  9ο Motor Festival το πρώτο που έγινε στην Ήπειρο. Είχαμε καιρό να τα πούμε από κοντά και η εκδήλωση αυτή μας έδωσε αυτή την ευκαιρία. Λες και ήταν από της μοίρας τα γραφόμενα, να τα πούμε από κοντά για τελευταία φορά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Κώστας έκλεψε την ευκαιρία να επισκεφθεί το αγαπημένο του Ζαγόρι, φτάνοντας μέχρι τη Λάιστα και τη Βωβούσα. Σαν να του έστειλε κάποια ανώτερη δύναμη να πάει εκεί για τελευταία φορά.

Καλό ταξίδι φίλε Κώστα, καλό παράδεισο να έχεις. Ο Θεός θα σε έχει δίπλα του γιατί ήσουν καλός με τους ανθρώπους και είχες καλή ψυχή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο Θεός να τους δώσει δύναμη και κουράγιο. Πάντα θα είναι φίλος και μέσα στην καρδιά μας.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ


Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΟΤΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΣΑΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου ανακοινώνει με βαθιά οδύνη και θλίψη την απώλεια του σπουδαίου δημοσιογράφου και μέλους του, Κώστα Μότση, που «έφυγε» ξαφνικά σήμερα, σε ηλικία 68 ετών.
Ο Κώστας Μότσης συνέδεσε το όνομά του με την ίδρυση της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, του πρώτου πανελλήνιου αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού, για τον οποίο κόπιασε να βγει στον «αέρα» 24 χρόνια πριν,  Διευθυντής του οποίου και υπήρξε, μαζί με τον Ηρακλή Κοτζιά.
Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, πρόσφερε τις πολύτιμες  υπηρεσίες του στο δημόσιο ραδιόφωνο, ενώ η  εκπομπή των ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων «Μικρόφωνο στα γήπεδα», που καθιέρωσε το 1983, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη του ελλαδικού χώρου, ταξίδευσε στον κόσμο της ελληνικής διασποράς.
Στη διετία του «μαύρου» της ΕΡΤ (2013-2015), βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αντιδρώντας στην απόφαση της τότε κυβέρνησης. Πρόσφερε έτσι τις υπηρεσίες του στην ΕΡΤ ΟΠΕΝ, βοηθώντας σημαντικά να μείνει ζωντανή η «φωνή» της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, με την οποία τόσο πολύ είχε ταυτιστεί.
Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας στον ΠΣΑΤ (1994-96), ενώ είχε θέσει υποψηφιότητα και για τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου.
Ο Κώστας Μότσης γεννήθηκε το 1949 και η καταγωγή του ήταν από το Φλαμπουράρι Ανατολικού Ζαγορίου στην Ήπειρο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση έναν δικό του άνθρωπο, που με τη φωνή του άφησε το στίγμα του στο αθλητικό ραδιόφωνο και την αθλητική δημοσιογραφία γενικότερα.
Ο ΠΣΑΤ συλλυπείται βαθύτατα τους οικείους του, τη σύζυγό του και  τα παιδιά του Βασίλη, αθλητικό συντάκτη και μέλος του Συνδέσμου, και Γιάννη.

Για τη νεκρώσιμο ακολουθία θα υπάρξει νέα ανακοίνωση