Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Η ιεραρχία του Πετράκη και ο χρόνος προσαρμογής του Εντελίνο

Ειδικό πρόγραμμα προσαρμογής ξεκίνησε ο Αφρικανός μέσος Εντελίνο που χτες γνώρισε τους νέους συμπαίκτες του.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Την πρώτη προπόνηση έκανε χτες με την ομάδα του ΠΑΣ ο 23χρονος χαφ Εντελίνο Μιγκέλ Ιέ που αποκτήθηκε για 6 μήνες από την Πορτογαλική ομάδα Σπόρτινγκ Κλούμπε ντε Μπράγκα Β’.
Γίνονται προσπάθειες να έρθει η μπλε κάρτα και να εκδοθεί σύντομα το δελτίο του. Ωστόσο στην παρούσα φάση δεν θα είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Γιάννη Πετράκη, καθώς θέλει κάποιο χρόνο προσαρμογής, αφού δεν ξέρει τίποτα για τη νέα ομάδα του και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι' αυτό ξεκίνησε ειδικό πρόγραμμα που θα τον φέρει στα επίπεδα να μπει σύντομα στο πρόγραμμα των υπόλοιπων συμπαικτών του.

Επιπλέον, ο Κρητικός τεχνικός πάντα έχει μια ιεραρχία στην ομάδα και επί των ημερών του ποτέ παίκτης που ήρθε με μεταγραφή τον Ιανουάριο δεν μπήκε άμεσα στην ενδεκάδα. Ακόμα και επιφανείς ποδοσφαιριστές, γνώστες του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως οι Μαυροπάνος, Κούτρης, Πασχαλάκης, δεν έγιναν αμέσως βασικοί. Εκτός και αν ο Αφρικανός μέσος βγάλει μάτια με την αγωνιστική παρουσία στις προπονήσεις και κριθεί ότι μπορεί να βοηθήσει άμεσα και είναι πολύ καλύτερος από τους υπάρχοντες παίκτες. 

Επί του παρόντος η μεταγραφή του Εντελίνο μοιάζει και λόγω ηλικίας περισσότερο σαν επένδυση μέλλοντος, αφού ο ΠΑΣ διατηρεί και το δικαίωμα να του ανανεώσει για άλλα δύο χρόνια το συμβόλαιο και όχι να βοηθήσει άμεσα την ομάδα. Με τον Αφρικανό άσσο που έχει Πορτογαλικό διαβατήριο έγινε η αρχή των μεταγραφών, περιμένοντας και άλλες ανακοινώσεις για τη συνέχεια. Ο ΠΑΣ ψάχνει για επιθετικό, αριστερό αμυντικό και ότι άλλο καλό μπορεί να προκύψει σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Ο Γιάννης Πετράκης και οι νέοι συμπαίκτες του καλωσόρισαν τον Εντελίνο Μιγκέλ Ιέ και του ευχήθηκαν καλή συνέχεια.

ΜΕ ΒΡΟΧΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


Στο αγωνιστικό κομμάτι, με βροχερό καιρό ξεκίνησε η προετοιμασία για το δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο στα Γιάννινα. Επειδή η ομάδα πήγε καλά στα τελευταία παιχνίδια με Λεβαδειακό και ΑΕΚ, με την ίδια συνταγή θα αντιμετωπίσει και τον Ατρόμητο με στόχο τη νίκη. Οπότε δεν αναμένονται και διαφοροποιήσεις στο σχήμα αλλά και στην ενδεκάδα, πλην της αναγκαστικής απουσίας του Σκόνδρα λόγω τιμωρίας (αποβλήθηκε στο ματς με την ΑΕΚ). Λογικά τη θέση του θα πάρει ο Μπέριος, ενώ στην επίθεση ενδέχεται να ξεκινήσει ως δίδυμο με τον Κόντε ο Σολτάνι αντί του Μπετρά. Η προετοιμασία μπαίνει από σήμερα στην τεχνική ευθεία με τον Πετράκη να δίνει προτεραιότητα στο τακτικό κομμάτι σε συνδυασμό και με το αγωνιστικό προφίλ της αντίπαλης ομάδας. Το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι κρίσιμο για τον ΠΑΣ, καθώς δεν έχει άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών στα Γιάννινα και χρειάζεται μια νίκη ψυχολογίας μετά από τρεις περίπου μήνες χωρίς τρίποντο.