Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Παιχνίδι θρίλερ με φινάλε που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί

Ο Γιαννίκογλου ήταν ο κορυφαίος αλλά και ο μοιραίος παίκτης του ΠΑΣ


Παιχνίδι θρίλερ έγινε στα Γιάννινα, όπου ΠΑΣ και Ατρόμητος αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2. Τέτοιο φινάλε δεν θα το φαντάζονταν ούτε και ο πιο καλός σεναριογράφος. Στο 70’ ο Ατρόμητος έκανε το 0-1 με πέναλτι του Ντάουντα. Και ενώ είχε άλλες 2-3 καλές ευκαιρίες να «κλειδώσει» τη νίκη, μέσα σε ένα τρίλεπτο βρέθηκε να χάνει με 2-1! 

Ο ΠΑΣ καίτοι στο β’ μέρος δεν είχε καλά πατήματα, προς το τέλος έδειξε ψυχή και παλικαριά, κάνοντας κάτι το εντυπωσιακό. Στο 86’ ισοφάρισε 1-1 με σουτ του Κόντε και στο 89’ έκανε την ανατροπή σε 2-1 με κοντινό σουτ του Μπετρά, που είχε μπει αλλαγή πριν από λίγο. Εκεί που ο ΠΑΣ ήταν με την πλάτη στον τοίχο καθώς ήταν πίσω στο σκορ, σε λίγα λεπτά μπήκε σε θέση καβαλάρη. Και αντίθετα ο Ατρόμητος, εκεί που είχε το τρίποντο στα χέρια του βρέθηκε νοκ άουτ σε χρόνο μηδέν. Αλλά η μπάλα συνέχισε τα καμώματά της. Στο 91’ ο Ατρόμητος ισοφάρισε σε 2-2 από το πουθενά. Για να μη βγει η μπάλα κόρνερ, βγήκε να τη μαζέψει ο Γιαννίκογλου αλλά δεν έκανε καλό υπολογισμό, δεν την συγκράτησε, του την έκλεψε ο Μπουσούλατζιτς και ο Καρασαλίδης που μπήκε και αυτός αλλαγή ισοφάρισε σε 2-2. 

Κρίμα και άδικο για τον Γιαννίκογλου που ενώ ήταν μέχρι το 91’ ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΣ, κάνοντας 2-3 σωτήριες αποκρούσεις, αποσοβώντας σίγουρα γκολ, έγινε άθελά του ο μοιραίος παίκτης, καθώς με το τραγικό λάθος που έκανε επήλθε η ισοφάριση σε 2-2. Η άτιμη η μπάλα, τη μια στιγμή σε ανεβάζει ψηλά και σε κάνει ήρωα και την επόμενη στιγμή μπορεί να σε κρεμάσει και να σε κάνει μοιραίο. Για το λάθος αυτό, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να «στοχοποιηθεί» ο Γιαννίκογλου από τους «λαϊκούς δικαστές» του διαδικτύου και από τους «προπονητές του πληκτρολογίου». Τα λάθη είναι ανθρώπινα και στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν από όλους και σε όλα τα επίπεδα, όπως σημείωσε και ο Πετράκης.


Μετά από ένα τέτοιο φινάλε, που μπορούσε να ραγίσει και καρδιές, ανεβάζοντας στα ύψη την αδρεναλίνη, κάθε άλλη αναφορά για το παιχνίδι έρχεται σε δεύτερη θέση. Στο α’ ημίχρονο το ματς ήταν ισορροπημένο και σε κάποια διαστήματα ήταν περισσότερο επικίνδυνος ο ΠΑΣ που έπαιξε με νέα διάταξη 4-2-3-1 αντί του 3-5-2 που είχε σε άλλα παιχνίδια. Στο β’ ημίχρονο ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος και πιο επικίνδυνος και αν δεν έπεφτε πάνω στον Γιαννίκογλου που καθάρισε 2-3 μεγάλες φάσεις θα μπορούσε με ένα δεύτερο γκολ στις ευκαιρίες που έχασε να «καθαρίσει» με νίκη το παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά, πικραμένος μπορεί να νιώθει και ο ΠΑΣ Γιάννινα που έκανε το 2-1 στο 89’ και από μια ανύποπτη φάση δέχτηκε την ισοφάριση. Γενικά έγινε ένα καλό παιχνίδι που είχε 4 γκολ ένα δοκάρι από κάθε πλευρά και 4-5 καλές φάσεις.
Παραφωνία του αγώνα ο διαιτητής Διαμαντόπουλος που έκανε αρκετά λάθη σε βάρος κυρίως του ΠΑΣ προκαλώντας εκνευρισμό στους παίκτες του και διαμαρτυρίες από την εξέδρα. Το πέναλτι δόθηκε σε μια φάση διαρκείας, η οποία όταν ξεκίνησε να διαδραματίζεται από τη δεξιά πλευρά υπήρξε παίκτης του Ατρόμητου, αν δεν κάνουμε λάθος ο Σάκιτς ή ο Βασιλικάκης σε θέση οφσάιντ. Και η ανατροπή δεν είναι τόσο ξεκάθαρη και ο Μπουσούλαζιτς έκανε εντυπωσιακό πέσιμο! Γενικά ο Διαμαντόπουλος έδειξε ότι δεν είναι ώριμος για παιχνίδια Σούπερ Λίγκα. Ήταν από τους κακούς διαιτητές που πέρασαν από τα Γιάννινα.

Από τον ΠΑΣ ο Γιαννίκογλου είναι ο κορυφαίος αλλά και ο…μοιραίος παίκτης του ΠΑΣ. Πως ταιριάζουν αυτά, το εξηγήσαμε παραπάνω με την ανάλυση του παιχνιδιού. Καλά τα πήγαν Γιάκος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος και Κόντε.

Από τον Ατρόμητο, που αγωνίστηκε χωρίς Ουάρντα, Κιβρακλίδη, καλά τα πήγαν οι Σάκιτς, Μπουσούλατζιτς, Χατζηισαίας και Ντιγκινί.

ΤΑ ΓΚΟΛ

70': Πέναλτι για τον Ατρόμητο. O Mπουσούλατζιτς μαρκάρετε από τους Αποστολόπουλο και Τζημόπουλο και πέφτει στο έδαφος. Ο ρέφερι δείχνει την άσπρη βούλα και οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ντάουντα κάνοντας το 0-1.

86’: Ισοφάριση σε 1-1 από τον ΠΑΣ. Ο Χαλκιαδάκης βλέπει αμαρκάριστο τον Κόντε μέσα στην περιοχή και εκείνος «εκτελεί» τον Γιαννιώτη.

89’: Γκολ για τον ΠΑΣ και ανατροπή σε 2-1. Ο Σολτάνι πιάνει το σουτ στην κίνηση μέσα στην περιοχή, ο Γιαννιώτης επεμβαίνει εντυπωσιακά, αλλά ο Μπετρά παίρνει το ριμπάουντ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

91’: Η Ισοφάριση σε 2-2. Εκτέλεση φάουλ, η μπάλα βρίσκει στο σώμα αμυντικού του ΠΑΣ, ο Γιαννίκογλου συγκρατεί την μπάλα να μην περάσει κόρνερ, ο Μπουσούλατζιτς κυνηγά την φάση και του παίρνει την μπάλα, η οποία τελικά φτάνει μέσω του Γιαννούλη στον Καρασαλίδη που τη στέλνει στα δίχτυα.

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

22': Δοκάρι για τον ΠΑΣ! Ο Κόντε εκτελεί απευθείας φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή, στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ η μπάλα.

43': Δοκάρι για τον Ατρόμητο. Ο Γιαννούλης κατεβάζει την μπάλα ωραία στα αριστερά και βγάζει στον Ντάουντα που πιάνει το σουτ, αλλά η μπάλα σταματά στο αριστερό δοκάρι του Γιαννίκογλου.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

7': Κόρνερ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το εκτελεί από τα δεξιά ο Αποστολόπουλος, αποφέρει νέο κόρνερ. Διαμαρτύρονται για χέρι του Μάντσον οι γηπεδούχοι, ήταν κοντά ο διαιτητής, δεν δείχνει κάτι.

47': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο! Πολύ ωραία προσπάθεια από τον Ντιγκινί που ελίσσεται ωραία από τα δεξιά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γιαννίκογλου πέφτει υποδειγματικά και τον σταματά, τσιμπώντας την μπάλα.

51’: Δύσκολη απόκρουση του Γιαννίκογλου σε σέντρα σουτ του Ντάουντα από αριστερή πλάγια θέση.

54': Σουτ του Βιντάλ μέσα από την περιοχή, άουτ η μπάλα.

66': Εξαιρετική πάσα του Σάκιτς από τα δεξιά, ο Ντάουντα βγαίνει μόνος του στα αριστερά, αλλά δεν πιάνει καλά το σουτ, με την μπάλα να περνά εξ επαφής άουτ.

78': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Βασιλακάκης κάνει το σουτ, διώχνει ο Γιαννίκογλου.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας, με βοηθούς τους Τρύφωνα Πετρόπουλο (Αρκαδίας), Δημήτριο Βεργέτη (Αρκαδίας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας) και παρατηρητής ο Αναστάσιος Κάκκος (Κέρκυρας). Ο Διαμαντόπουλος έκανε αρκετά λάθη σε βάρος του ΠΑΣ και πολλές φορές αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Βιδάλ (27’), Λίλα (41’), Γιάκος (69’), Μπετρά (94’)  – Σάκιτς (41’), Χατζηισαίας (56’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Γιάκος, Λίλα (63’ Χαλκιαδάκης), Γαρουφαλιάς, Μανθάτης (54’ Σολτάνι), Βιντάλ (79’ Μπετρά), Κόντε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Σάκιτς, Γιαννούλης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Μάντσον, Ούμπιδες (82’ Καρασαλίδης), Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης, Ντάουντα (80’ Βασιλείου), Ντιγκινί