Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Έτσι μπράβο ρε μάγκες, ο ΠΑΣ Γιάννινα είστε!

Κορυφαίος παίκτης του ΠΑΣ ήταν σήμερα ο Μάρκος Βελλίδης

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σπουδαία νίκη με 1-0 μέσα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιώνιου πέτυχε ο ΠΑΣ, με γκολ του Τζημόπουλου στο 91’ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα κόβοντας ένα ξηρό σερί ατυχών αποτελεσμάτων.
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» επέστρεψε στις νίκες μετά από 3 μήνες (τελευταία φορά κέρδισε 2-1 την Κέρκυρα στις 28 Οκτωβρίου) και τώρα μπορεί να αναδιοργανωθεί, να πάρει βαθιές ανάσες, να πάρει δύναμη για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν.

Η νίκη στη Νέα Σμύρνη ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή, καθώς τελευταία η ομάδα δέχτηκε εντονότατη κριτική, μετά το ματς Κυπέλλου με τη Λάρισα υπήρξε ένταση σε βάρος παικτών και γενικά υπήρχαν πολλά σύννεφα αμφισβήτησης. Το τρίποντο αυτό δεν είναι μόνο πολύτιμο για την βελτίωση της θέσης του στη βαθμολογία για να έχει απόσταση ασφαλείας από τη γραμμή του υποβιβασμού, αλλά θα βοηθήσει πολύ στην ψυχολογία τόσο των παικτών όσο και του κόσμου, για να σταματήσουν τα «λαϊκά δικαστήρια».

Ο ΠΑΣ έχοντας να αντιμετωπίσει μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Πανιώνιος, έπαιξε με τον ιδανικότερο τρόπο για να αντιμετωπίσει την πίεση των γηπεδούχων. Με σύστημα 3-5-2 αλλά με πολύ προσοχή στην άμυνα και μεταμόρφωσης της διάταξης σε 5-4-1 για να μη μπορούν εύκολα οι επικίνδυνοι παίκτες των γηπεδούχων να έχουν μέτωπο στην εστία. Σε γενικές γραμμές το σύστημα που ακολουθήθηκε, δηλαδή με καλή άμυνα και ξαφνικές αντεπιθέσεις, απέδωσε καρπούς, αφού βέβαια βρέθηκε σε καλή μέρα και ο Μάρκος Βελλίδης που μετά από καιρό κάθισε πάλι κάτω από τα γκολπόστ. Στις αντεπιθέσεις ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με τον Γιάκο και 2-3 ακόμα καλές προϋποθέσεις για γκολ, ασχέτως αν δεν τελείωσαν σωστά οι φάσεις.

Ο Πανιώνιος έδειξε την ποιότητα που διαθέτει, είχε πρώτος δοκάρι με τον Λάμπρου για να ανοίξει το σκορ, αλλά είχε πρόβλημα στο να ανοίξει την καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ. Και όταν οι παίκτες του βρέθηκαν σε θέση βολής και έκαναν σουτ, έπεσαν πάνω σε έναν πολύ καλό Βελλίδη που ήταν σταθερός κάτω από τα δοκάρια. Οι γηπεδούχοι είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχασαν ευκαιρίες και στο τέλος όχι μόνο δεν πήραν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά έχασαν και το παιχνίδι! Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Προφανώς η τύχη κάτι χρωστούσε στον ΠΑΣ και το έδωσε σήμερα στη Νέα Σμύρνη.

Πεντακάθαρη και παλικαρίσια η νίκη του «Άγιαξ» μέσα στη Νέα Σμύρνη όπου οι παίκτες του πεισμωμένοι από την ήττα από τη Λάρισα, έπαιξαν με πείσμα, πάθος, αποφασιστικότητα και τσαμπουκά για να εισπράξουν στο τέλος αυτό το πολύτιμο τρίποντο. Ποιότητα στο παιχνίδι του δεν είχε, αλλά τι σημασία έχει αυτό, από τη στιγμή που πήρε τη νίκη;

Ο διαιτητής Σέζος έπρεπε στο 76’ να αποβάλει τον Μπανανά ακόμα και με απευθείας κόκκινη γιατί όταν καταλογίστηκε φάουλ σε βάρος του κλότσησε στα πλευρά τον Κόντε. Αν ήθελε να αποφύγει την κόκκινη, θα μπορούσε να του δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα, γιατί οι χειρονομίες διαμαρτυρίας μπροστά στον διαιτητή ήταν απρεπείς. Τώρα στο σπρώξιμο που έγινε στον Μανθάτη, δεν ήταν πολύ ξεκάθαρη φάση, οπότε δεν εμμένουμε περισσότερο. Κατά τα άλλα ο Σέζος δεν έκανε άλλα χοντρά λάθη. Η μη αποβολή του Μπανανά ήταν λάθος του.

ΤΟ ΓΚΟΛ

91’: Ο Μανθάτης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, πρώτη κεφαλιά του Μπέριου προς τα πίσω που ήταν ο Τζημόπουλος που με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

34': Σέντρα-σουτ από τον Λάμπρου από μέσα αριστερά, στο οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

43’: Σε οργανωμένη επίθεση του ΠΑΣ ο Αποστολόπουλος έδωσε την πάσα στον Κόντε αυτός την έστρωσε για τον Μπετρά που με τακουνάκι τη σέρβιρε στον Γιάκο που έκανε το συρτό σουτ που βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Πανιώνιου.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

8': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Κόντε αδειάζει ωραία τον Σταυρόπουλο, κάνει δυνατό σουτ και στέλνει την μπάλα ψηλά.


27': Ο Μασούρας στρώνει στον Σιώπη, η μπάλα αλλάζει εντελώς πορεία και φεύγει κόρνερ.

54’: Κάθετη μπαλιά του Κόντε βγήκε ο Κότνικ και απέκρουσε προ του Μπετρά.

56’: Φοβερή απόκρουση του Βελλίδη σε σουτ του Λάμπρου μέσα από την περιοχή.

57’: Σουτ του Λάμπρου από καλή θέση έφυγε άουτ.

66’: Ο Βλάχος έσπρωξε τον Μανθάτη μέσα στην περιοχή όταν σηκώθηκε για κεφαλιά αλλά η φάση πέρασε απαρατήρητη.

76’: Σε μαρκάρισμα του Μπανανά στο χώρο του κέντρου επί του Κόντε ο διαιτητής έδωσε φάουλ υπέρ του ΠΑΣ. Ο Μπανανά εκνευρισμένος κλότσησε τον Κόντε και παράλληλα έκανε απρεπείς χειρονομίες στον διαιτητή χωρίς να αποβληθεί.

78: Πλασέ του Γεσίλ απέκρουσε ο Βελλίδης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σέζος (Κιλκίς).  Βοηθοί του οι Γρεβενης (Χαλκιδικής), Σίπκας (Σάμου) και τέταρτος ο Μιχαηλίδης (Βοιωτίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι: Μπανανά (43’), Κόρμπος (78’), - Καρανίκας (28’), Μπέριος (50’), Χαλκιαδάκης (89’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (74’ Σπιριντόνοβιτς), Σαββίδης (46’ Μπραχίμι), Λάμπρου, Ντουρμισάι (63’ Γιεσίλ).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπέριος, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Μπετρά (59’ Μανθάτης), Γιάκος (73’ Χαλκιαδάκης), Βιδάλ (87’ Σκόνδρας) Κόντε.