Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Η άτιμη η μπάλα, δεν ήθελε πάλι να μπει στα δίχτυα

Άτυχος στάθηκε ο Καρίμ Σολτάνι που έχασε την ευκαιρία του αγώνα όταν κοντινό σουτ στο 88' το απέκρουσε ο Αθανασιάδης

Με λευκή ισοπαλία (0-0) σφραγίστηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Αστέρα Τρίπολης στη πρώτη αναμέτρηση του χρόνου και του β’ γύρου. Είναι δε η πρώτη ισοπαλία των δύο ομάδων στα Γιάννινα στα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος (9 Α’ Εθνικής + 1 Β’ Εθνικής) και σε 1 παιχνίδι Κυπέλλου.


Το παιχνίδι έγινε θρίλερ στο τελευταίο τέταρτο όπου ο ΠΑΣ έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πάει τη νίκη μετά από πολύ καιρό, αλλά λίγο έλειψε και να το χάσει, καθώς στις καθυστερήσεις ο Αστέρας είχε δοκάρι με κεφαλιά του Σελίν.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος σε σχέση με τις εμφανίσεις που έκανε στα παιχνίδια του α’ γύρου. Στο α’ μέρος είχε τον έλεγχο του αγώνα, ενώ στο β’ μέρος σε κάποια διαστήματα που πίεζε ο Αστέρας, υπήρξε καλή οργάνωση στην άμυνα και ένας γκολκίπερ (Γιαννίκογλου) με καλή παρουσία που κράτησαν ανέπαφη την εστία του. Παράλληλα ο ΠΑΣ δημιούργησε και αρκετές προϋποθέσεις για γκολ και στο τελευταίο 10λεπτο η εστία του Αστέρα διέτρεξε τρεις θανάσιμους κινδύνους. Όμως και αυτή τη φορά η άτιμη η μπάλα, δεν ήθελε με τίποτα να κάνει το χατίρι στους παίκτες του Γιάννη Πετράκη. Δύο φορές πέρασε άουτ σε κεφαλιά και σουτ του Κόντε και μία φορά στο σουτ του Σολτάνι έκανε καταπληκτική απόκρουση ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων Αθανασιάδης που ίσως είναι και η μορφή του αγώνα.

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, το αποτέλεσμα μάλλον είναι δίκαιο, καίτοι ο ΠΑΣ ήταν περισσότερο επικίνδυνος σε κάποιες καίριες φάσεις του παιχνιδιού. Και η μοιρασιά των βαθμών, δεν κακόπεσε στις δύο ομάδες. Νομίζουμε ότι θετικό είναι το αποτέλεσμα για τον ΠΑΣ, απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι ο Αστέρας. Αλλά και ο Αστέρας ασφαλώς αποχώρησε από το γήπεδο ικανοποιημένος.

Ο διαιτητής Σκουλάς ήταν καλός. Δεν έπρεπε να δείξει κίτρινη κάρτα στον Καρανίκα γιατί δεν έκανε θέατρο στο 30’ και έπρεπε από νωρίς να βγάλει κίτρινη κάρτα στον εριστικό Μουνάφο. Ο επόπτης Ποντίκης στο 82’ υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάϊντ τον Κόντε όταν βρέθηκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

90’+1’: Κεφαλιά του Σελίν βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιαννίκογλου.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

5': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σέντρα από αριστερά του Μανθάτη, ο Κόντε πιάνει ωραία κεφαλιά και ο Αθανασιάδης πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση.

15': Ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο Μανιάς φεύγει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ μετά από έξυπνη μπαλιά του Μουνάφο και χωρίς να είναι οφσάϊντ, εκτελεί από μέσα αριστερά και στέλνει τη μπάλα άουτ.

29': Δυνατό σουτ του Γιαννούλη εκτός περιοχής, άουτ η μπάλα.

40': Αδειάζει τον Πασαλίδη ο Κόντε μετά από μεταβίβαση του Γιάκου, αλλά τον σταματά ο Τριανταφυλλόπουλος παραχωρώντας κόρνερ. Ο Καρανίκας εκτελεί και είναι πολύ κακή και αυτή η εκτέλεση.

53’: Σουτ μέσα από την περιοχή του Μουνάφο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αστέρα.

61’: Καταπληκτική απόκρουση του Γιαννίκογλλου σε σουτ του Τσιλιαννίδη στη δεξιά γωνία.

69’: Κοντινή κεφαλιά του Μανιά πέρασε πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΣ.

71: Ο Γαννίκογλου με μπλονζόν στη γωνία απέκρουσε σουτ του Τσιλιανίδη.

72’: Μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ όταν σε αντεπίθεση ο Γιάκος έδωσε δεξιά τη μπάλα στον Μανθάτη αλλά το πλασέ πάνω στο σώμα του Αθανασιάδη που έκανε έξοδο.

75’: Ο Τσιλιανίδης βρέθηκε ακάλυπτος στα καρέ του ΠΑΣ αλλά πριν κάνει το σουτ απέκρουσε με καταπληκτικό τάκλιν ο Μπέριος.

82’: Στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα βγήκε ο Κόντε και λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον επόπτη Ποντίκη.

85’: τρομερή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε γέμισμα του Βιδάλ ο Κόντε έκανε το αριστερό σουτ που έφυγε άουτ.

88’: Νέα μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ όταν ο Αθανασιάδης έκανε καταπληκτική απόκρουση σε σουτ του Σολτάνι στη γωνία.

89’: Καταπληκτική ευκαιρία πάλι για τον ΠΑΣ όταν κεφαλιά του Κόντε παρά την πίεση του Πασσαλίδη έφυγε άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Σκουλάς (Θεσσαλίας) με βοηθούς τους Ποντίκη (Πρέβεζας), Μεϊντάνα (Αχαΐας). Τέταρτος διαιτητής ο Πουλημάς (Κέρκυρας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Μπουκουβάλας (27’), Καρανίκας (30’), Μπέριος (90’) – Πασσαλίδης (54’)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου, Σκόνδρας (62’ Τζημόπουλος), Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Καρανίκας, Λίλα, Γιάκος, Μανθάτης (78’ Σολτάνι), Χαλκιαδάκης (46’ Βιδάλ), Κόντε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Ισνάλντο (64’ Κυριακόπουλος), Τσιλιανίδης (89' Σελίν), Μανιάς (85’ Γκοντό).