Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Νίκη με άρωμα πρόκρισης θα επιδιώξει ο ΠΑΣ

Γιάκος και Κόντε θα είναι σήμερα από τα βασικά ατού του "Άγιαξ"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Νίκη με καλό σκορ που θα βάλει τις βάσεις πρόκρισης θα επιδιώξει ο ΠΑΣ στη σημερινή αναμέτρηση με τη Λάρισα που θα γίνει στις 19.30 (μετάδοση COSMOTEsport 1) στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Η ρεβάνς στο γήπεδο της ΑΕΛ θα γίνει την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου. Συνεπώς στις προθέσεις του ΠΑΣ είναι βασικά να κερδίσει και αν είναι δυνατόν με καλό σκορ που θα κάνει ευκολότερη την αποστολή του στο επαναληπτικό παιχνίδι.

Οι κυανόλευκοι δίνουν μεγάλη σημασία στο παιχνίδι αυτό, θέλουν την πρόκριση για τη διάκριση στο Κύπελλο που θα λειάνει τις εντυπώσεις στον κόσμο για την μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό και ο Γιάννης Πετράκης πήρε όλους τους βασικούς παίκτες στην αποστολή, όπως και τον Σκοπιανό αμυντικό Μίτε Τσικάρσκι που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Εθνικό Άχνας. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν περιορισμένες αλλαγές και θα παρατάξει κανονικά την ομάδα με όλη την υπεροπλία της, με την ελπίδα να πετύχει σκορ που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις πρόκρισης. Αυτό βέβαια, όσο εύκολα δείχνει θεωρητικά, τόσο δύσκολο είναι στην πράξη, καθώς η ΑΕΛ είναι αξιόμαχη και σκληροτράχηλη ομάδα, που θα επιδιώξει θετικό αποτέλεσμα. 

Ο Πετράκης ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν με αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση, τονίζοντας ότι αν αποδώσουν αυτά που μπορούν, θα πετύχουν τον σκοπό τους. Σημαντική αναμένεται να είναι και η παρουσία των φίλων της τοπικής ομάδας στις εξέδρες του σταδίου «Ζωσιμάδες», για να ενισχύσουν με κόσμιο τρόπο τις προσπάθειες των παικτών του Πετράκη για να πετύχουν τον επιδιωκόμενο στόχο. Σήμερα τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του σταδίου με γενική είσοδο 10 ευρώ, ενώ ισχύουν και τα εισιτήρια διαρκείας. 

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χτες το πρωί, όπου ο Πετράκης πέρα από τις οδηγίες ανέλυσε και το πλάνο της ΑΕΛ, δείχνοντας στους παίκτες του τα σημεία που πρέπει να προσέξουν περισσότερο. Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 19 ποδοσφαιριστών που είναι στην αποστολή. Μεταξύ αυτών και ο αριστερός αμυντικός Μίτε Τσικάρσκι που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Εθνικό Άχνας και έχει εκδοθεί το δελτίο του. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Νικολιάς, Λίλα και Σολτάνι. Πιθανή ενδεκάδα: Περιστεριδης, Καρανίκας, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Γιάκος, Κόντε, Μπετρά. Στην αποστολή είναι και οι Γιαννίκογλου, Ζαχαρός, Ντόλοβατς, Μπέριος, Τσικάρσκι, Αποστολόπουλος, Χαλκιαδάκης, Βιδάλ.

ME 20 ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Η ΑΕΛ

Ο προπονητής της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης επέλεξε 20 παίκτες για την αποστολή που είναι από χτες το απόγευμα στα Γιάννινα με στόχο θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Επιστρέφει σε επίσημα παιχνίδια ο Αγκάνοβιτς μετά την τιμωρία του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ λείπει ο τραυματίας Ντέλετιτς που θα απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις υποχρεώσεις της ομάδας. Παράλληλα, για πρώτη φορά είναι στην αποστολή ο Γκοΐκοβιτς πλάι στα υπόλοιπα χειμερινά μεταγραφικά αποκτήματα. Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Σαφαρίκας, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ, Γκοΐκοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Γουάλας, Γκόλιας, Ρέντζας, Λυκούργος, Φατιόν, Λαγός, Μασούρας, Λεοζίνιο, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Κρίζμαν, Ναζλίδης, Περόνε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΟΜΙΝΗΣ

Διαιτητής του σημερινού αγώνα είναι ο διεθνής Γιώργος Κομίνης από το σύνδεσμο Θεσπρωτίας με βοηθούς τους Ιωάννη Σίπκα (Πέλλας), Βασίλειο Καμπούρη (Εύβοιας). Τέταρτος διαιτητής ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) και παρατηρητής ο Ιωάννης Σπυρόπουλος.

ΜΕ ΑΕΛ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΙΑ


Μετά από 11 χρόνια να συναντηθούν πάλι για το Κύπελλο ο ΠΑΣ με τη Λάρισα. Τώρα για την προημιτελική φάση, ενώ τη σεζόν 2006-07 είχαν παίξει στα ημιτελικά. Τότε ιδιοκτήτης του ΠΑΣ ήταν ο Αλέξης Κούγιας, σημερινός ιδιοκτήτης της ΑΕΛ. Εκείνη τη σεζόν η Λάρισα, αφού είχε αποκλείσει στα ημιτελικά τον ΠΑΣ, κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος νικώντας στον τελικό 2-1 τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο ματς έγινε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2007 στο Αλκαζάρ. Η ΑΕΛ με προπονητή τον Γιώργο Δώνη κέρδισε 2-0 με γκολ που σημείωσε ο Εντσουέ στο 36΄και 51’. Η ρεβάνς στα Γιάννινα έγινε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2007. Πάλι η ΑΕΛ που ήταν στην Α’ Εθνική κέρδισε 2-0 με γκολ που σημείωσε ο Στάθης Αλωνεύτης στο 4’ και 29’.