Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Ο καλός ΠΑΣ μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά

Στιγμιότυπο από τον περσινό αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Αποφασισμένος να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό, ταξιδεύει σήμερα για την Αθήνα ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπου αύριο στις 19.30 στο ΟΑΚΑ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 
Η μετάδοση θα γίνει από το κανάλι NOVAsports 1. Οι κυανόλευκοι, παρά τη δύσκολη αποστολή, κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα του διεκδικεί το πρωτάθλημα, είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους και ό,τι ήθελε προκύψει. Μπορεί με την κοινή λογική η «Ένωση» να είναι το φαβορί για τη νίκη έχοντας και το αβαντάζ της συμπαράστασης των φιλάθλων της, αλλά επειδή είναι ποδόσφαιρο και όλα μπορούν να γίνουν, οι παίκτες του Πετράκη θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τα προγνωστικά και να κάνουν την έκπληξη. Ή τέλος πάντων, να κάνουν μια καλή εμφάνιση, αντιμετωπίζοντας στα ίσα την ΑΕΚ και ότι βγει στην εξέλιξη του αγώνα.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» προέρχεται από τη σπουδαία νίκη – πρόκριση στο Κύπελλο επί του Λεβαδειακού με το εμφατικό σκορ 4-0, έδειξε ότι «ξεμπούκωσε» από τις ισοπαλίες και την δυστοκία στο γκολ που είχε, στοιχεία που θα τον βοηθήσουν ψυχολογικά στην αυριανή αναμέτρηση. Ο Πετράκης τόνισε στους παίκτες ότι δεν πρέπει να μείνουν στο ματς της Τετάρτης με τον Λεβαδειακό, αλλά να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο για να υπάρξει συνέχεια καλών αποτελεσμάτων. 

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια ο Γιάννης Πετράκης θα ανακοινώσει τους παίκτες που θα είναι στην αποστολή και θα ταξιδέψουν αεροπορικώς για Αθήνα. Εκτός θα είναι ο τραυματίας Νικολιάς και ο Χαλκιαδάκης που ένιωσε μετά το ματς με τον Λεβαδειακό τράβηγμα και δεν θα πάει στην Αθήνα. Πρόβλημα υπάρχει με τον Λίλα που έπαθε ψύξη πριν από το ματς Κυπέλλου και συνεχίζει να κάνει ατομικές προπονήσεις, ενώ χτες έκανε μόνο θεραπεία. Πιθανόν ως αμυντικό χαφ να ξεκινήσει ο Γαρουφαλιάς. 

Ο Κρητικός τεχνικός ανέλυσε το ματς με την ΑΕΚ και τι πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του για να αντιμετωπίσουν με αξιώσεις τον αντίπαλό τους. Την αποστολή θα υποδεχτεί ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και στο περιθώριο του αγώνα θα συζητηθούν τα μεταγραφικά ζητήματα με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη και τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Σε ένα σύστημα 3-5-2 ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα με τερματοφύλακα τον Γιαννίκογλου, στην άμυνα τους Σκόνδρα, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, στα άκρα τους Αποστολόπουλο ή Καρανίκα, αριστερά τον Μπουκουβάλα, αμυντικό χαφ τον Γαρουφαλιά, στο κέντρο τους Γιάκο, Μανθάτη και στην επίθεση Σολτάνι, Κόντε. Στην αποστολή θα είναι και οι Βιδάλ, Μπετρά,Λίλα,  Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Βελλίδης, Ζαχαρός.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Δημήτριος Στυλιαράς του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας. Βοηθοί του θα είναι η Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και ο Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Γεώργιος Μαρκαντωνάτος (Ηλείας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Απόστολος Κουρκούνας (Χανίων). Είναι το πρώτο ματς που θα διευθύνει φέτος ο Στυλιαράς του ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν ρέφερι το καλοκαίρι στο φιλικό που έγινε στην Κέρκυρα με τον ΑΟΚ. Στην περσινή σεζόν 2016-17 ήταν ρέφερι στο ματς ΠΑΣ – Ξάνθη 1-1.

ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΕ ΧΤΕΣ Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Κατά ένα όνομα μειώθηκε η λίστα των απόντων στην ΑΕΚ. Ο Τάσος Μπακασέτας ξεπέρασε το πρόβλημα στο γόνατο που είχε αποκομίσει στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και σήμερα προπονήθηκε κανονικά. Έτσι είναι στο χέρι του Μανόλο Χιμένεθ αν θα τον πάρει στην αποστολή για το αυριανό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.  Αντίθετα, συνεχίζει τη θεραπεία ο Ούρος Τσόσιτς, ενώ ο Αντρέ Σιμόες έκανε ατομικό πρόγραμμα. Αμφότεροι δεν υπολογίζονται για το προσεχές ματς και ο Ανδαλουσιανός προπονητής θα τους δώσει το χρόνο που χρειάζονται για να επανέλθουν πλήρως. Η προπόνηση του Σαββάτου (σήμερα) θα αρχίσει στις 18.30 και συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Σε 20 παιχνίδια που έγιναν με γηπεδούχο την ΑΕΚ στην Αθήνα καταγράφονται 17 νίκες της Ένωσης, 2 ισοπαλίας και 1 νίκη του ΠΑΣ τη σεζόν 1990-91. Το τελευταίο ματς που έγινε στο ΟΑΚΑ ήταν για την αγωνιστική σεζόν 2016-17 στις 19/12/2016 και έληξε με σκορ 1-1. Προηγήθηκε η ΑΕΚ στο 67’ με τον Πέκχαρτ και ισοφάρισε ο ΠΑΣ στο 90’ με τον Μαμπουλού. Στη φετινή σεζόν, το ματς του α’ γύρου έληξε ισόπαλο 0-0 στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΕΩΝ

Μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές αρχίζουν και οι αγώνες των ομάδων Νέων. Για το πρωτάθλημα Κ20 ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο Κυριακή στις 14.00 με την ΑΕΚ στο δημοτικό γήπεδο Γαλατσίου (άλσος Βέϊκου). Τον αγώνα θα διευθύνει ο Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος (Δυτικής Αττικής).
-Για το πρωτάθλημα νέων Κ17 ο ΠΑΣ θα ταξιδέψει στη Λάρισα όπου σήμερα στις 14.30 στο γήπεδο Χάλκης θα παίξει με την ΑΕΛ. Διαιτητής ο Χρήστος Αγγελούλης (Λάρισας).

-Για το πρωτάθλημα νέων Κ15 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στην Κέρκυρα με την τοπική ομάδα. Το ματς θα ξεκινήσει στις 13.45 στο αθλητικό κέντρο «Βλάσση». Διαιτητής ο Σπυρίδων Κολλυτάς (Κέρκυρας).