Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Με αντιποδόσφαιρο ο Λεβαδειακός πήρε ισοπαλία 0-0 στα Γιάννινα

ΠΑΣ - Λεβαδειακός 0-0 σε ένα μέτριο παιχνίδι στο στάδιο "Ζωσιμάδες"


Με αντιποδόσφαιρο που θύμιζε παλιές δεκαετίες, ο Λεβαδειακός κατάφερε να πάρει λευκή ισοπαλία 0-0 στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ, ο οποίος μπορεί να μη ήταν τόσο καλός όσο σε προηγούμενα παιχνίδια, αλλά είχε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ από τον αντίπαλό του.
Η ομάδα της Λιβαδειάς από το πρώτο ημίχρονο άρχισε να κάνει καθυστερήσεις με αποκορύφωμα να πέφτουν συνέχεια οι παίκτες στο έδαφος τραυματίες και να ζητούν ιατρική βοήθεια. Είχαμε πάνω από δέκα τέτοιες διακοπές. Ποτέ άλλοτε σε παιχνίδι Σούπερ Λίγκας στα Γιάννινα και σε άλλα γήπεδα, δεν υπήρξαν τόσο πολλές διακοπές για τραυματισμούς παικτών της αντίπαλης ομάδας. Και στα παιχνίδια των μικρών ερασιτεχνικών κατηγοριών, που γίνονται σε γήπεδα νταμάρια, δεν σημειώθηκαν τόσοι τραυματισμοί και διακοπές από φιλοξενούμενη ομάδα.

Ακόμη και ο πάντοτε ψύχραιμος και ιδιαίτερα προσεκτικός στις δηλώσεις του Πετράκης, δεν κρατήθηκε και στη συνέντευξη Τύπου ξέσπασε, αναφέροντας ότι ο Λεβαδειακός γύρισε πολύ πίσω το ποδόσφαιρο. Αντίθετα, ο Ροντρίγκεζ (βοηθός του Ανιγκό) στις δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν ήταν καλό το γήπεδο και γι’ αυτό υπήρξαν τραυματισμοί!

Αυτά ως προς το ένα σκέλος του αγώνα. Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΣ μπορεί να μη ήταν ιδιαίτερα καλός και να μη είχε την ποιότητα των προηγούμενων αγώνων με Πανιώνιο, Παναθηναϊκό, Πλατανιά, αλλά ήταν καλύτερος από τον Λεβαδειακό και άξιζε να πάρει τη νίκη. Ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο, υπήρξε ένας βομβαρδισμός στην εστία του Σωτηρίου, αλλά χάθηκαν 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, όπου η φιλοξενούμενη ομάδα είχε την τύχη με το μέρος της. Οι πανηγυρισμοί που έγιναν στο τέλος του αγώνα στον πάγκο των Βοιωτών, σαν να πήραν κάποιο τρόπαιο, δείχνει ότι αναγνώρισαν την πίεση που δέχτηκαν και θα μπορούσαν να φύγουν και ηττημένοι από τα Γιάννινα.

Ο ΠΑΣ άφησε πολύς χρόνος να περάσει άσκοπα. Όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες που κλείνονται πίσω και πετάνε τη μπάλα στα περιστέρια, πρώτιστος στόχος είναι να τις βάλεις γκολ, για να αναγκαστούν να ανοιχτούν. Ο ΠΑΣ επί μεγάλο διάστημα δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, έπαιζε από τα πλάγια με γιόμες και άστοχες σέντρες, με συνέπεια να περνά ο χρόνος ανεκμετάλλευτος. Δεν βγήκε ούτε μία σωστή κάθετη μπαλιά για να την εκμεταλλευτεί ο Κόντε, που ήταν σε ένα στενό κλοιό αμυντικών του Λεβαδειακού. Περισσότερο ζωντάνεψε ο ΠΑΣ με την είσοδο του Νικολιά, που ανέλαβε πρωτοβουλίες και έβγαλε σέντρες και μπαλιές για γκολ. Ο παίκτης αυτός θα βοηθήσει πολύ την ομάδα, αρκεί να είναι γερός και να μη έχει άλλες ατυχίες. Ντεμπούτο έκανε και ο Σουηδός Χέλκβιστ, αλλά είχε τέτοια εξέλιξη το παιχνίδι που δεν του άφησε περιθώρια να φανεί.

Ο διαιτητής Κουμπαράκης άφηνε τις φάσεις ακόμα και σε σκληρά μαρκαρίσματα, προσπάθησε να κόψει στη μέση το καρπούζι και νομίζουμε ότι τα κατάφερε.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

6': Δοκιμάζει το πόδι του ο Μανθάτης, κάνει το συρτό σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

23': Σουτάρει ο Χαλκιαδάκης, μπλοκάρει ο Σωτηρίου.

24’: Δυνατό σουτ του Τσαμπούρη με φάλτσο απέκρουσε ο Βελλίδης.

46': Δοκάρι για τον Λεβαδειακό! Ο Τσαμπούρης βγάζει τη σέντρα, ο Μαρκόφσκι παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα χτυπά στην εξωτερική πλευρά της δεξιάς δοκού.

74': Σέντρα στο δεύτερο δοκάρι από τον Τσαμπούρη, ο Γιακουμάκης δεν κάνει το πλασέ όπως θα ήθελε και αστοχεί.

79': Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Σέντρα του Καρανίκα, προβολή του Κόντε που δεν έφτασε στην μπάλα και μπλόκαρε ο Σωτηρίου.

87': Σουτ του Νικολιά, μπλόκαρε ο Σωτηρίου.

90': Πολύ καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Έπειτα από συνεργασία Χέλκβιστ-Μανθάτη, ο Σουηδός βρέθηκε σε θέση βολή, αλλά έβαλε την ύστατη στιγμή στοπ η αντίπαλη άμυνα.

90+5': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Κεφαλιά του Κόντε μετά από σέντρα του Αποστολόπουλου, μπλόκαρε ο Σωτηρίου.

90' +6': Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ με τον Νικολιά, που κέρδισε μόνο το κόρνερ έπειτα από σουτ με καλές προϋποθέσεις.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στέφανος Κουμπαράκης του συνδέσμου Θράκης. Βοηθοί του οι Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γεώργιος Χατζηνάκος (Δράμας). Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Πουλημάς (Κέρκυρας) και παρατηρητής ο Γεώργιος Μητροφάνης (Αθηνών). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Γαρουφαλιάς (83’ ), Μπέριος85’) - Μαρκόφσκι (37’), Ομπιόρα (39’), Ζαραδούκας (80’), Καραχάλιος (90’), Σωτηρίου (94’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Καρανίκας, Μπέριος, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Βιδάλ (77’ Γιάκος), Χαλκιαδάκης (71’ Νικολιάς), Μπετρά (61’ Χέλκβιστ), Κόντε.


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σωτηρίου, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Φαβάρο, Λεονάρντο (67’ Τριποτσέρης), Ζαραδούκας (88’ Καραχάλιος), Νουάνκο, Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (76’ Νίκας), Μαρκόφσκι