Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Όλα για όλα για ανατροπή και πρόκριση ο ΠΑΣ σήμερα στη Λάρισα

Στιγμιότυπο από τον πρώτο αγώνα ΠΑΣ - Λάρισα 1-2 (ΦΩΤΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)


Στη Λάρισα βρίσκεται από χτες  ο ΠΑΣ, καθώς σήμερα στις 17.15 θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ στο γήπεδό της, στη ρεβάνς του πρώτου αγώνα που έγινε στα Γιάννινα την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Τότε η ΑΕΛ κέρδισε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με σκορ 2-1 με τα γκολ που σημείωσε ο νεαρός Μασούρας, ενώ το γκολ του ΠΑΣ είχε σημειώσει με κεφαλιά ο Πέδρο Κόντε. Μάλιστα, στην αναμέτρηση αυτή είχε προηγηθεί 1-0 ο ΠΑΣ και η ΑΕΛ έκανε την ανατροπή σε 1-2 με τα γκολ του Μασούρα.


Είναι οπωσδήποτε δύσκολη η αποστολή για τον «Άγιαξ» καθώς η ΑΕΛ είναι σε καλό φεγγάρι και είναι μια μαχητική και σκληροτράχηλη ομάδα. Ωστόσο στο Κύπελλο όλα μπορούν να συμβούν. Είναι ματς φωτιά, κόντρα σε μια ισοδύναμη ομάδα που έχει στο πρωτάθλημα τους ίδιους βαθμούς με τον ΠΑΣ. Όπως κέρδισε στα Γιάννινα η Λάρισα γιατί να μη κερδίσει εκεί και ο ΠΑΣ; Η πρόκληση για πρόκριση στα ημιτελικά είναι μεγάλο κίνητρο, για να δώσει χαρά και στους φιλάθλους που περιμένουν μια διάκριση στο θεσμό του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΣ για να προκριθεί θέλει νίκη με 0-2 ή με 2-3, 3-4 κλπ. Βάσει του κανονισμού, όταν υπάρχει ίδιος αριθμός τερμάτων στα δύο παιχνίδια, τότε τα εκτός έδρας γκολ μετρούν διπλά. Για παράδειγμα αν το ματς σήμερα στη Λάρισα λήξει 2-3 υπέρ του ΠΑΣ, τότε η κάθε ομάδα θα έχει από 4 γκολ. Στην περίπτωση αυτή θα μετρήσουν διπλά τα 2 γκολ της ΑΕΛ στα Γιάννινα και τα 3 γκολ του ΠΑΣ στη Λάρισα και θα έχουμε 7 γκολ ο ΠΑΣ (3Χ2+1) και 6 γκολ η ΑΕΛ (2Χ2+2).


Επίσης βάσει της προκήρυξης οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας είναι υποχρεωμένες να έχουν στην 18άδα δύο ποδοσφαιριστές κάτω των 18 ετών, δηλαδή γεννημένους από 1-1-1998 και εντεύθεν. Ο ΠΑΣ καλύπτεται με τους Ντόλοβατς, Βενετικίδη και Ζαχαρό που είναι στην αποστολή.


Χτες το πρωί έγινε κανονικά προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια η αποστολή αναχώρησε με το πούλμαν της ομάδας για τη Λάρισα. Ο Γιάννης Πετράκης πήρε όλους τους διαθέσιμους παίκτες στην αποστολή, καθώς ο ΠΑΣ δεν σηκώνει λευκή πετσέτα και θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις του να κάνει την ανατροπή και να εξασφαλίσει το εισιτήριο εισόδου στα ημιτελικά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ

Τον σημερινό αγώνα Κυπέλλου στη Λάρισα θα διευθύνει ο Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας) με βοηθούς τη Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και τον Αλέξανδρο Γρεβένη (Χαλκιδικής). Τέταρτος διαιτητής ο Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας) και παρατηρητής ο Γεώργιος Μητροφάνης (Αθηνών). Ο Καραντώνης φέτος ήταν ρέφερι και στον αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΣ – Ξάνθη 1-1 που έγινε στις 25/11/2017 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». 
Στα υπόλοιπα παιχνίδια οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι: Λαμία – Πανιώνιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ΑΕΚ – Ολυμπιακός Κομίνης (Θεσπρωτίας), Ατρόμητος – ΠΑΟΚ Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας).


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου
17.15 Λάρισα – ΠΑΣ (2-1)
19.30 ΑΕΚ – Ολυμπιακός (0-0)
21.45 Λαμία – Πανιώνιος (0-1)
Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου
19.30 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (0-2)


 Όλα τα ματς Κυπέλλου θα καλυφθούν από τα κανάλια COSMOTEsport