Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Η προετοιμασία για ΠΑΟΚ, οι μεταγραφές και οι αερολογίες για Κόντε!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα με ΠΑΟΚ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Θέμης Τζημόπουλος που ήταν το πρόσωπο του αγώνα στη Νέα Σμύρνη με το γκολ που σημείωσε με κεφαλιά στο 91’ χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του, εξακολουθεί να είναι εκτός αγωνιστικής δράσης και γίνονται προσπάθειες, να μπορέσει να αγωνιστεί την Κυριακή, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα. Προχτές, προς το τέλος της προπόνησης ένιωσε μικροενοχλήσεις στον προσαγωγό και δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα. Χθες ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και σήμερα εκτιμάται ότι θα κάνει συντηρητικά προπόνηση για θα μπορεί να τον υπολογίζει ο Πετράκης στη μάχη με τον Δικέφαλο. Επειδή ο έμπειρος τεχνικός θέλει να έχει και δεύτερο πλάνο, στο δίτερμα έβαλε στο κέντρο της άμυνας, εκεί που παίζει ο Τζημόπουλος, τον Απόστολο Σκόνδρα. 

Πλην της περίπτωσης Τζημόπουλου, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να απασχολεί τους κυανόλευκους. Ο Χαλκιαδάκης δηλώθηκε για το ματς με τον ΠΑΟΚ, με τη σκέψη να είναι έτοιμος και χωρίς πίεση καρτών στα υπόλοιπα παιχνίδια. Οι Σολτάνι, Λίλα, Νικολιάς που ήταν τραυματίες, μπήκαν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και οι δύο πρώτοι είναι στα πλάνα του Πετράκη. Σε αντίθεση με τον Νικολιά που θέλει ακόμα λίγο χρόνο για να καλύψει το χαμένο έδαφος, αφού λόγω τραυματισμών έμεινε πίσω. 

Όπως φαίνεται ο Γιάννης Πετράκης δεν θα κάνει αλλαγές στην ομάδα και όπως αντιμετώπισε τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη θα αντιμετωπίσει και τον ΠΑΟΚ, δηλαδή με σύστημα 3-5-2, που σε φάση άμυνας θα γίνεται και 5-4-1. Επειδή δεν είχε τον Λίλα με τον Πανιώνιο, είναι πιθανό να τον χρησιμοποιήσει με τον ΠΑΟΚ ως δεύτερο αμυντικό χαφ με τον Γαρουφαλιά για να κλείσει καλύτερα τους χώρους και να μη επιτρέπει στον Δικέφαλο να φτάνει στην περιοχή του Βελλίδη. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί ουσιαστικά σήμερα και στο δίτερμα που θα γίνει στο ΠΕΑΚΙ ο Πετράκης θα δοκιμάσει το σχήμα αλλά και θα δώσει ειδικές οδηγίες στους παίκτες του για τον ρόλο που θα έχει ο καθένας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Προγραμματισμένη προπόνηση είναι προγραμματισμένη και για αύριο το πρωί, αλλά με χαμηλότερους ρυθμούς. 

Οι κυανόλευκοι είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να πάρουν ακόμα και τη νίκη στο ματς της Κυριακής, έχοντας και τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους. Τα εισιτήρια φεύγουν με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να έχει περισσότερο κόσμο από κάθε άλλο προηγούμενο παιχνίδι της σεζόν.


ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΘΥΡΑ 7 ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με χτεσινή της ανακοίνωση και με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα «περί κατάληψης του σταδίου από ΠΑΟΚτζήδες», αναφέρει ότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα καθίσουν στο πέταλο της θύρας 7 και σε κανένα άλλο σημείο του γηπέδου. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Λόγω των έντονων δημοσιευμάτων που έχουν κατακλύσει τα μέσα ενημέρωσης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους της ομάδας μας, ότι για τον αγώνα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα φιλοξενηθούν στη θύρα 7 και μόνο. Προτρέπουμε τους φιλάθλους μας να προσέλθουν έγκαιρα για την προμήθεια των εισιτηρίων τους, για την αποφυγή ταλαιπωρίας την ημέρα του αγώνα, την Κυριακή».

ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΤΖΑΛΜΑ ΚΑΜΠΟΣ

Ο Τζάλμα Κάμπος προπονήθηκε κανονικά δίχως να αισθανθεί ενοχλήσεις στο γόνατο και είναι στη διάθεση του Λουτσέσκου για την αναμέτρηση των Ιωαννίνων. Στην χτεσινή προπόνηση, μετά το ζέσταμα που αφορούσε τη φυσική κατάσταση με μπάλα, οι παίκτες έκαναν ασκήσεις για την αμυντική λειτουργία και την ομαδική ανάπτυξη χωρισμένοι σε δύο γκρουπ ανάλογα με τη θέση στην οποία αγωνίζονται. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιελάμβανε δίτερμα στο μισό γήπεδο με τους παίκτες να καλούνται να εφαρμόσουν τις  τακτικές οδηγίες που τους έδωσε ο Λουτσέσκου. Σήμερα Παρασκευή οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα προπονηθούν στις 11:00 στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ και του ΠΑΟΚ Νίκος Κοροβέσης, που τώρα αγωνίζεται στον Πλατανιά, σε δηλώσεις για το που θα κριθεί το ματς της Κυριακής στα Γιάννινα τόνισε: «Είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν. Χρειάζεται πολλή προσοχή. Τα Γιάννινα είναι επικίνδυνη ομάδα. Έχει αντιμετωπίσει προβλήματα εκεί ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Στο γκολ θα κριθεί το παιχνίδι. Ο ΠΑΣ παίζει πολύ με αντεπιθέσεις, ο ΠΑΟΚ, πρέπει να προσέξει τις δικές του αντεπιθέσεις για να μην εκτεθεί. Υπάρχουν ικανοί παίκτες για όλα στον ΠΑΣ».

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Προχτές το βράδυ τελείωσε η κανονική μεταγραφική περίοδος του χειμώνα. Όμως χτες η ΕΠΟ έδωσε παράταση μέχρι 9 Φεβρουαρίου για τους παίκτες που είναι ελεύθεροι, είτε με προσφυγή, είτε με λύση συμβολαίου. Για το θέμα αυτό από την ΕΠΟ ανακοινώθηκαν τα εξής: «Παρατείνεται η μεταγραφική περίοδος ελευθέρων/ανέργων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών έως τις 09 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 15.30. Ως ελεύθεροι/άνεργοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές λογίζονται όσοι το συμβόλαιό τους έχει λήξει πριν από το τέλος μιας μεταγραφικής περιόδου. Ως "λήξη" εννοείται η λύση του συμβολαίου είτε μέσω προσφυγής, που έχει τελεσιδικήσει, είτε κοινή συναινέσει, είτε η απλή λήξη ενός συμβολαίου (Κ.Ι.Μ.Π. FIFA, άρθρο 6)».

Ο ΤΣΙΚΑΡΣΚΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Ο ΠΑΣ στην κανονική περίοδο της μεταγραφικής περιόδου έμεινε μόνο στην απόκτηση του αριστερού αμυντικού Μίτε Τσικάρσκι από τον Εθνικό Άχνας. Είχε ανακοινώσει και την απόκτηση του 23χρονου Αφρικανού Εντελίνο Μιγκέλ Ιέ από την ομάδα Μπράγκα Β’ αλλά η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε για προσωπικούς λόγους του ποδοσφαιριστή. Βέβαια υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία, μέχρι 9 Φεβρουαρίου με τους ελεύθερους παίκτες, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι στους ορίζοντες, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους υπάρχοντες παίκτες. Πλην της μεταγραφής του Τσικάρσι έγιναν επαγγελματίες από την ομάδα Νέων οι Κώστας Παπαδόπουλος και Άγγελος Λιάσος. Στο διάστημα του Ιανουαρίου μεταγράφηκε στην Άρσεναλ ο Ντίνος Μαυροπάνος και αποχώρησαν από τον ΠΑΣ οι Ναδάλες (πήγε στον Απόλλωνα) και Κοζορώνης (πήγε στη Σκωτία).

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΓΙΑ ΚΟΝΤΕ


Κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου υπήρχε ένας «βομβαρδισμός» δημοσιευμάτων σε εφημερίδες και διαδίκτυο, ότι ο ΠΑΟΚ θα καταβάλει το ποσό των 800.000 ευρώ που είναι η ρήτρα στο συμβόλαιο του Πέδρο Κόντε για να μείνει ελεύθερος και να τον αποκτήσει. Ακόμα και προχτές, που ήταν η τελευταία μέρα των μεταγραφών, μέχρι αργά το απόγευμα μετέδιδαν ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης ότι «παίζεται» η μεταγραφή του Κόντε, κρατώντας σε μεγάλη αγωνία τους φίλους του ΠΑΣ. Τελικά άνθρακες ο θησαυρός και τα δημοσιεύματα αποδείχθηκαν αέρας κοπανιστός. Όπως και άλλα παλιότερα δημοσιεύματα ότι θα τον πάρει ο Παναθηναϊκός ή τον καλοβλέπει η ΑΕΚ. Τελικά έμεινε στον ΠΑΣ και αυτό ανακούφισε τους φίλους της ομάδας.