Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Έτοιμοι στον ΠΑΣ για τη μεγάλη μάχη της Κρήτης

Έτοιμοι στον ΠΑΣ για τη μάχη της Κρήτης με στόχο τη νίκη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μεγάλη βαρύτητα δίνουν στον ΠΑΣ Γιάννινα το ματς με τον Πλατανιά στα Περιβόλια, καθώς αν περάσουν με νίκη, τότε με το βατό πρόγραμμα που έχουν στη συνέχεια μπορούν να τρέφουν ελπίδες διεκδίκησης της 5ης θέσης.
Το ματς αυτό το θεωρούν «κλειδί», αφού μόνο με τρίποντο θα μπορούν να ελπίζουν για κάτι καλύτερο. Για το λόγο αυτό οι Γιαννιώτες θα πάνε αποφασισμένοι στην Κρήτη και με όλες τις δυνάμεις τους για να πετύχουν όλα αυτά που σκέφτονται, έχοντας και σύμμαχο την παράδοση, καθώς στα Περιβόλια δεν έχασαν ποτέ σε αγώνες πρωταθλήματος. Μάλιστα εκτιμούν ότι έχουν δύσκολη αποστολή, αφού ο Πλατανιάς παίζει τα τελευταία του χαρτιά για να παραμείνει στην κατηγορία και απόδειξη ότι έβαλε 5 ευρώ γενική είσοδο για να έχει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Συνεπώς είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα όλες τις δυσκολίες αυτής της αναμέτρησης για να πετύχουν τη νίκη που είναι ο στόχος τους.

Η προετοιμασία μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία και σήμερα ουσιαστικά θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αφού πρωί Σαββάτου θα γίνει ελαφρά προπόνηση και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει αεροπορικώς για Αθήνα και στη συνέχεια θα «πετάξει» για τα Χανιά. Ο Γιάννης Πετράκης όλες αυτές τις μέρες έβαλε τους παίκτες στο πνεύμα του κυριακάτικου αγώνα, δείχνοντας βίντεο από αγώνες του Πλατανιά, αλλά και βίντεο από το ματς με τον Παναθηναϊκό, επισημαίνοντας τα θετικά και αρνητικά σημεία τους. 

Όπως φάνηκε με την ίδια τακτική και ενδεκάδα που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό, θα αντιμετωπίσει και τον Πλατανιά, με την προσθήκη του Αποστολόπουλου στη θέση του Μπουκουβάλα που είναι τιμωρημένος. Εκτός πλάνων είναι και ο τραυματίας Σολτάνι. Είναι πολύ πιθανόν μετά από καιρό να είναι στην αποστολή ο Νικολιάς που αποθεραπεύτηκε και προπονήθηκε κανονικά αυτές τις μέρες. 

Ο Σουηδός επιθετικός Φίλιπ Χέλκβιτς έχει καλά εργομετρικά, αλλά επειδή το πρωτάθλημα Σουηδίας στο οποίο αγωνίζονταν με την Κάλμαρ τελείωσε τον Νοέμβριο, κάνει ειδικό πρόγραμμα για να καλύψει την αγωνιστική απραξία του τελευταίου διμήνου. Στον ΠΑΣ είναι ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα παρουσία του και πιστεύουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει στη συνέχεια.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1500 ΕΥΡΩ

Με χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τον πυρσό που άναψαν οι φίλαθλοί του στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, στη μικρή σκεπαστή. Ευτυχώς δεν το πέταξαν μέσα, γιατί αν υπήρχε προσωρινή διακοπή αγώνα, τότε η ποινή θα ήταν τιμωρία και του γηπέδου. Αν θέλουν να διαφυλάξουν την ομάδα και τα συμφέροντά της θα πρέπει να αποφεύγουν όλα αυτά. Στο διατακτικό της υπόθεσης του ΠΑΣ από τον αθλητικό δικαστή αναφέρονται: «Βάσει των αναφερομένων στο από 10/02/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 10/02/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ.  6777/18/301431 από 12/02/2018 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Επιβάλλει τη χρηματική ποινή των χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ».  Με πρόστιμο 10.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στο γήπεδο Περιστερίου στο ματς με τον Ατρόμητο.

ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Πιο σοβαρός ήταν τελικά ο τραυματισμός του Νίκου Κοροβέση με τον αμυντικό του Πλατανιά να έχει υποστεί θλάση. Ο αριστερός μέσος του συλλόγου των Χανίων υπέστη θλάση στο δικέφαλο και θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Ο Νίκος Κοροβέσης θα χάσει σίγουρα τα ματς του Πλατανιά με ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΛ και Λαμία. Τιμωρημένος είναι ο Δημούτσος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ντικαμονά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ


Στο γνωστό διεθνές τουρνουά της Ιταλίας Viareggio Cup που θα γίνει από 12 έως 28 Μαρτίου θα λάβει και φέτος μέρος η ομάδα Νέων Κ20 του ΠΑΣ. Στον ίδιο όμιλος με τον ΠΑΣ κληρώθηκαν οι αντίστοιχες ομάδες Άσκολι, Φιορεντίνας, Ποντεντέρα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα του τουρνουά, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης ομάδες από χώρες όπως Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Κίνα, Κολομβία, Κροατία, Λετονία, Σερβία, Νιγηρία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Παραγουάη και Γκάνα.

H ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Χτες το μεσημέρι στο αθλητικό Κέντρο EPIRUS SPORT τα τμήματα υποδομών του ΠΑΣ Γιάννινα την βασιλόπιτα. Την πίτα έκοψε ο υπεύθυνος των τμημάτων από πλευράς ΠΑΕ Γιώργος Ιωάννου. Η ομάδα νέων Κ-20 σήμερα στις 8 το πρωί θα αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη και το μεσημέρι θα «πετάξει» για Χανιά, αφού αύριο θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα του Πλατανιά για το πρωτάθλημα νέων Σούπερ Λίγκας.