Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Στην τελική ευθεία οι νίκες θα κάνουν τη διαφορά


Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του ΠΑΣ στο νησί των Φαιάκων με τον ΑΟΚ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μπορεί ο ΠΑΣ με τις δυσκολίες που έχει να κερδίζει τα παιχνίδια ακόμα και στα Γιάννινα, να μη είναι από τα ακλόνητα φαβορί για τη διεκδίκηση της 5ης θέσης που δίνει εισιτήριο για την Ευρώπη, αλλά από τη στιγμή που απέχει μόνο 2 βαθμούς από αυτή, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια. Όπως λένε οι φίλαθλοι αλλά και οι άνθρωποι της ομάδας, θα δοθεί η μάχη μέχρι τέλος με αξιώσεις και ό,τι ήθελε προκύψει. Το πρόγραμμα είναι αρκετά βατό μέχρι το τέλος, με εξαίρεση το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα. Γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να πάρει βαθμούς, ακόμα και μακριά από την έδρα του και να διατηρήσει μέχρι το τέλος το δικαίωμα στην ελπίδα. 

Στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα φιλοξενήσει τους Απόλλωνα, ΑΕΛ, Ολυμπιακό και εκτός έδρας θα αγωνιστεί σε Λαμία, Παναιτωλικό, Ξάνθη. Για να κάνει την υπέρβαση θα χρειαστεί νίκες και καλύτερες εμφανίσεις σε σχέση με αυτές που έκανε τον τελευταίο καιρό, χάνοντας σημαντικούς βαθμούς μέσα στα Γιάννινα, κόντρα σε μικρομεσαίες ομάδες. Το σύνθημα αντεπίθεσης στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος έδωσε από την Κέρκυρα ο Γιάννης Πετράκης που σαφώς ανέφερε στις δηλώσεις του, ότι ο ΠΑΣ θα κυνηγήσει την 5η θέση με όλες τις δυνάμεις του, βλέποντας κάθε παιχνίδι χωριστά. 

Συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η προετοιμασία για τον αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Στόχος της τοπικής ομάδα είναι η νίκη που θα αναπτερώσει τις ελπίδες για τη διεκδίκηση της 5ης θέσης. Ο Γιάννης Πετράκης από την πρώτη προπόνηση μίλησε στους παίκτες για το παιχνίδι με την Κέρκυρα, στο οποίο αν υπήρχε σε κάποιες φάσεις καθαρότερη σκέψη, όπως με τη μεγάλη ευκαιρία στο 79’ του Νικολιά, θα μπορούσε να σφραγιστεί η νίκη. Ο έμπειρος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες να είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους, καθώς το πρωτάθλημα μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία και στις έξι αγωνιστικές που απέμειναν όλα μπορούν να συμβούν. Από τη στιγμή που η διαφορά από την 5η θέση είναι μόνο 2 βαθμοί, είναι λογικό να ανεβαίνει η αδρεναλίνη του κόσμου για το κυνήγι ενός νέου ευρωπαϊκού ταξιδιού, όπως είχε γίνει και το 2016. 

Στην παρούσα φάση, η προσοχή είναι επικεντρωμένη στο ματς με τον Απόλλωνα που είναι και αυτό δύσκολο, αφού η ομάδα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία και θα έρθει στα Γιάννινα αναζητώντας σανίδα σωτηρίας. Ο Πετράκης «κατασκόπευσε» τη Δευτέρα την αντίπαλη ομάδα στο νικηφόρο παιχνίδι της επί του Παναιτωλικού με σκορ 2-1 και ετοιμάζει τα δικά του πλάνα. Στις πρωινές προπονήσεις που θα γίνουν μέχρι την Κυριακή, κάνει τα πλάνα εντός γηπέδου για το πώς θα μπορέσει η ομάδα του να ξεπεράσει την κακοδαιμονία των ισοπαλιών και να πάρει τη νίκη. Επειδή έχουν λιγοστέψει τα παιχνίδια, οδεύοντας η κούρσα προς τον τερματισμό, για να έχει ελπίδες διεκδίκησης του διαβατηρίου για την Ευρώπη θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε το ματς με τον Απόλλωνα. 

Το ευχάριστο για τους γιαννιώτες είναι ότι η ομάδα τους θα πάει με όλα τα ατού στην αναμέτρηση της Δευτέρας, αφού Τζημόπουλος και Σολτάνι ξεκίνησαν προπονήσεις και είναι εντάξει. Το ίδιο και ο Τσικάρσκι που ήταν στην 19μελή αποστολή της Κέρκυρας, αλλά είχε αποκλειστεί πριν από το παιχνίδι γιατί είχε χτυπήσει στην προπόνηση της Παρασκευής και δεν ήταν απολύτως έτοιμος. Μοναδικός απόντας θα είναι ο Μπέριος που είχε δηλωθεί σε αυτό το παιχνίδι να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής λόγω καρτών. Παράλληλα θα του δοθεί ο χρόνος να ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα με την τενοντίτιδα που τον ταλαιπώρησε τον τελευταίο καιρό. Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε και ο Καρανίκας και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 26η αγωνιστική.