Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Καυτά ζητήματα προσεχώς στην ατζέντα του "Άγιαξ"


Οκτώ συμβόλαια παικτών λήγουν το καλοκαίρι ενώ στην ατζέντα υπάρχει και πρόταση ανανέωσης για τον Πετράκη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ Γιάννινα περιμένουν υπομονετικά να μάθουν πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα για να δώσουν τη μάχη για την 5η θέση, καθώς αυτός ο μαραθώνιος μπαίνει στην τελική ευθεία, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα θα είναι και η συνέχεια.
Το δε καλοκαίρι θα είναι «καυτό», καθώς λήγουν τα συμβόλαια 8 ποδοσφαιριστών, όπως και το συμβόλαιο του Πετράκη, ενώ θα γίνει και μια προσπάθεια να ανανεωθεί η ομάδα με περαιτέρω ενίσχυση του δυναμικού της, γιατί φέτος έδειξε αδυναμίες και δεν είχε τη δυναμικότητα προηγούμενων περιόδων. Στις 30 Ιουνίου λήγουν τα συμβόλαια των Μιχαήλ, Τζημόπουλου, Περιστερίδη, Μπουκουβάλα, Καρανίκα, Σκόνδρα, Γαρουφαλιά, Γιαννίκογλου.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν βασικοί παίκτες με πολλές συμμετοχές και θα τους γίνει πρότασης ανανέωσης των συμβολαίων τους. Αν όχι όλων, των περισσότερων. Επί του παρόντος, με κανέναν από αυτούς δεν έγινε κάποια επαφή από την πλευρά του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη που χειρίζεται τα ζητήματα αυτά. Προφανώς ο ηγέτης του «Άγιαξ» δεν θέλει από τώρα να μπει σε αυτή τη διαδικασία, εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων και μάλιστα σε μια περίοδο που η ομάδα είναι σε θέση να διεκδικήσει την 5η θέση. 

Τα θέματα με τις ανανεώσεις θα μπουν στην «ατζέντα» μετά το Πάσχα και όταν τελειώσει η αγωνιστική σεζόν. Με τον Πετράκη οι συζητήσεις θα γίνουν μετά το τέλος της σεζόν. Όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια, αφού είναι στην τεχνική ηγεσία από 1/2/2014. Και όλες οι προηγούμενες συμφωνίες που είχαν γίνει ήταν για χρονικό διάστημα ενός έτους. Τελείωναν τα πρωταθλήματα, κάθονταν στο ίδιο τραπέζι Χριστοβασίλης και Πετράκης και έκαναν τις συμφωνίες. Το ίδιο θα κάνουν και φέτος. Ο πρόεδρος είναι βέβαιο ότι θα του κάνει πρόταση ανανέωσης, καθώς είναι πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία και όλα θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις του προπονητή. Ο έμπειρος τεχνικός έγινε από τον Φεβρουάριο και μετά ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΣ, ενώ και στη Σούπερ Λίγκα είναι τον περισσότερο καιρό στον πάγκο της ίδιας ομάδας, σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους. Γίνεται αντιληπτό, ότι υπάρχει ατζέντα καυτών θεμάτων που θα απασχολήσουν τον ΠΑΣ μετά το τέλος του πρωταθλήματος. 

Επί του παρόντος, προέχει το αγωνιστικό κομμάτι και οι όποιες ελπίδες υπάρχουν για την κατάληψη της 5ης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Σε ατομικό επίπεδο, ο Πέδρο Κόντε θα προσπαθήσει να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, καθώς έχει 13 γκολ, όσα και ο Ανσαριφάρντ του Ολυμπιακού. Προηγείται ο Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ με 14 γκολ. Σημειωτέον, ότι ο ΠΑΣ έχει αγώνα λιγότερο σε σχέση με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, γιατί λόγω της γνωστής απαγόρευσης, δεν έγινε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 25η αγωνιστική και ο Κόντε θα δώσει ένα ματς παραπάνω από τους ανταγωνιστές του. 

ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΥ;

Και ακόμα, ο Ισπανός φορ είναι πολύ κοντά στο να σπάσει το ρεκόρ που έχει για τον ΠΑΣ ο Θαλής Τσιριμώκος, που την αγωνιστική σεζόν 1979-80 είχε σημειώσει 16 γκολ. Ο Κόντε δεν προπονήθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες, λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό και από σήμερα θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα. Αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει πάλι από 31 Μαρτίου, όπως συγκλίνουν οι περισσότερες εκτιμήσεις, ο ΠΑΣ θα παίξει στην Ξάνθη, σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι όσον αφορά τον στόχο της 5ης θέσης. Προς αυτή την κατεύθυνση θα ετοιμάσει την ομάδα ο Γιάννης Πετράκης.

ΚΛΗΣΗ ΜΑΝΘΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΩΝ

Εικοσιένα ποδοσφαιριστές κλήθηκαν χθες στην Εθνική Ελπίδων για τους αγώνες με το Σαν Μαρίνο (22/3, 17:00) και την Τσεχία (27/3, 16:00) στο Ξάνθη Arena, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μεταξύ των παικτών που κάλεσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Αντώνης Νικοπολίδης είναι και οι Γιώργος Μανθάτης του ΠΑΣ και Ντίνος Μαυροπάνος της Άρσεναλ.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ

Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα με ανάρτησή του στο διαδίκτυο συγχαίρει την ομάδα νέων του ΠΑΣ που τίμησε τη μνήμη του Αστόρι (αρχηγού της Φιορεντίνα) στο παιχνίδι με την ιταλική ομάδα νέων για το τουρνουά Viarregio Cup. Η ανακοίνωση: «Τέτοιες εικόνες δίνουν και πρέπει να δίνουν τροφή για σκέψη σε όλους αυτούς που βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν πόλεμο και αμαυρώνουν με την πρώτη ευκαιρία κάθε έννοια αθλητικού πνεύματος. Επειδή για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ' όλα ευχόμαστε ο 31χρονος αρχηγός της Fiorentina να είναι ο τελευταίος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που φεύγει τόσο πρόωρα από τη ζωή. Καλό παράδεισο και συγχαρητήρια στον Πανηπειρωτικό μας που τίμησε τη μνήμη μιας τόσο μεγάλης εμβληματικής φυσιογνωμίας...».

ΙΣΟΠΑΛΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ

Το δεύτερο παιχνίδι έδωσε χθες στην Ιταλία για το διεθνές τουρνουά Viarregio Cup η ομάδα νέων του ΠΑΣ. Έφερε ισοπαλία 1-1 με την Ποντεντέρα. Το γκολ του ΠΑΣ σημείωσε ο Μελιγγιώτης. Η σύνθεση του ΠΑΣ: Παπαϊωάννου, Μελιγγιώτης, Πήλιος (Τάτσης), Ζώγκος, Βασιλάκης, Γώγος, Νικολόπουλος, Λιάσος, Ζαχαρός, Παπαδόπουλος Κ., Ντόλοβατς.

ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σήμερα είναι η μέρα των αθλητικών δικαστηρίων και των δικηγόρων. Θα εκδικαστεί η υπόθεση του διακοπέντος αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ ως το κυρίως πιάτο στο πινάκιο της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, ενώ θα εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό και η υπόθεση για τα γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα ΠΑΣ – ΠΑΟΚ από τους οπαδούς του Δικέφαλου. Για την περίπτωση των Ιωαννίνων υπήρξε πειθαρχική δίωξη από τον αθλητικό εισαγγελέα σε βάρος του ΠΑΟΚ, αλλά με κατηγορίες που επισύρουν μόνο χρηματικό πρόστιμο. Έγινε παρέμβαση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός που ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη και για παράβαση των άρθρων που προβλέπεται αφαίρεση βαθμών αλλά το αίτημα απορρίφθηκε. Η υπόθεση των γεγονότων στο στάδιο «Ζωσιμάδες» εισάγεται για εκδίκαση σήμερα μετά από αναβολή. Τον ΠΑΟΚ καίει η υπόθεση με την ΑΕΚ, καθώς το κατηγορητήριο είναι πολύ βαρύ, αφού συνδέεται και με την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο του Ιβάν Σαββίδη που οπλοφορούσε. Η υπόθεση των Ιωαννίνων που μπορεί να αποφέρει τιμωρία με χρηματικό πρόστιμο έρχεται σε δεύτερη μοίρα.