Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Το γκολ του Σκόνδρα θύμισε Πελέ, Μαραντόνα, Μέσι και Δεληκάρη!


Ο Σκόνδρας πανηγυρίζει το καταπληκτικό γκολ με τακουνάκι στον αγώνα με την Κέρκυρα

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σε ένα μέτριο παιχνίδι με βροχή στο νησί των Φαιάκων ο ΑΟΚ και ο ΠΑΣ εξήλθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 σε ένα μέτριο παιχνίδι, που αν δεν είχε το καταπληκτικό γκολ του Σκόνδρα με το οποίο ισοφάρισε ο «Άγιαξ», δεν θα είχαν από αυτό τίποτα να θυμηθούν.
Το γκολ του Σκόνδρα με τακουνάκι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιδάλ ήταν όλα τα λεφτά. Αν αυτό το γκολ το έβαζε κάποιος άλλος παίκτης σε ευρωπαϊκά γήπεδα, θα έκανε τον γύρο του κόσμου. Ενώ εδώ, είναι αμφίβολο και αν ψηφιστεί το γκολ της αγωνιστικής! Ενώ δεν είναι μόνο το πιο ωραίο γκολ της αγωνιστικής, αλλά της σεζόν στη μέχρι τώρα διαδρομή της μέχρι την 24η αγωνιστική. Δεν ξέρουμε αν άλλος σέντερ μπακ στην Ελλάδα έχει βάλει τόσο ωραίο σε εκτέλεση γκολ, που θύμισε Μέσι, Πελέ, Μαραντόνα, Δεληκάρη!

Όσο για το παιχνίδι ήταν φτωχό σε θέαμα και φάσεις, που μερικές φορές κούραζε τον κόσμο που τον παρακολουθούσε είτε από το γήπεδο, είτε από την τηλεόραση. Λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, λιγοστές και οι καλές ενέργειες. Ωστόσο, αν υπήρχε μια ομάδα που θα μπορούσε να κερδίσει αυτή είναι ο ΠΑΣ, που στο 79’ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Νικολιά να κάνει το 2-1 και να γυρίσει στα Γιάννινα με το τρίποντο. Η Κέρκυρα εκτός από το γκολ που προήλθε από σπόντα στην κόντρα της μπάλας με το σώμα του Μιχαήλ, δεν απείλησε άλλη φορά την εστία του Βελλίδη εκτός από κάποιες τραβέρσες που έγιναν που εξουδετέρωναν πότε οι αμυντικοί και πότε ο Βελλίδης. Αντίθετα ο ΠΑΣ, εκτός από το γκολ του Σκόνδρα και τη μεγάλη ευκαιρία του Νικολιά, είχε κάποια σουτ από Κόντε και Χαλκιαδάκη που έφυγαν μόλις άουτ.

Το άγχος και το πάθος για τη νίκη που είχαν οι δύο ομάδες, δεν επέτρεψε να παιχτεί ποδόσφαιρο ουσίας και ποιότητας. Επικράτησαν οι σκληρές μονομαχίες και οι προσπάθειες από τα πλάγια που κατέληγαν σε ανούσιες σέντρες. Περίπου ίδιο στυλ παιχνιδιού είχαν και οι δύο μονομάχοι. Στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΣ ήταν περισσότερο πιεστικός και του δόθηκε η ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά δεν τελείωσε καλά κάποιες προσπάθειες που έγιναν. Ο βαθμός της ισοπαλίας δεν είναι καλός και για τις δύο ομάδες. Η Κέρκυρα δίνει μάχη παραμονής και ο ΠΑΣ για την 5η θέση. Σε αυτό το κυνήγι των στόχων, τα τρίποντα κάνουν τη διαφορά και όχι οι ισοπαλίες, αν και ο σοφός λαός λέει «σταλαγματιά, σταλαγματιά, γεμίζει η στάμνα η πλατιά». Τελικά, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ικανοποιημένοι είναι και οι γηπεδούχοι με τον Μαντζουράκη να σχολιάζει: «Αφού δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε, καλή είναι και η ισοπαλία». Ο ΠΑΣ πήρε μεν ένα βαθμό από εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά αν δεν πάει νίκες δεν μπορεί να κάνει την υπέρβαση για την Ευρώπη.


Από τον ΠΑΣ σταθερός ήταν ο Βελλίδης, καλοί οι Σκόνδρας. Μιχαήλ, ενώ οι Αποστολόπουλος και Καρανίκας βοήθησαν και την επίθεση. Οι παίκτες του κέντρου δεν φάνηκαν  σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο Κόντε ήταν μόνος του και δεν είχε στηρίγματα, αφού ο Μπετρά έκανε κακό παιχνίδι.

Από την Κέρκυρα ξεχώρισαν οι Αντέντζο, Παμλίδης, Σιόντης και Κρητικός.

Καλή η διαιτησία του Παπαπέτρου, δεν του ξέφυγε καμία φάση. Λάθη έκαναν οι επόπτες και ειδικά ο Βασιλόπουλος που στο 29’ ανέκοψε αδικαιολόγητα ως οφσάϊντ τον Κόντε.

ΤΑ ΓΚΟΛ

21’: Γκολ για την Κέρκυρα. Ο Παμλίδης μπήκε σφήνα από δεξιά στα καρέ του ΠΑΣ, έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε το πόδι του Μιχαήλ έκανε σηκώθηκε ψηλά και με τροχιά καμάρας κατέληξε στα δίχτυα του Βελλίδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

34’: Ο Βιδάλ εκτελεί το κόρνερ από αριστερά και ο Σκόνδρας με υπέροχο τακουνάκι στην κίνηση θα στείλει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα, 1-1. Είναι γκολ που σπάνια μπαίνει στα γήπεδα.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

62’: Σέντρα Ζορμπά από δεξιά βρήκε το πάνω μέρος του δοκαριού του ΠΑΣ και έφυγε στο πλάι.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

3': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόντε, κοντράρει η μπάλα και κόρνερ. Αυτό περνά ανεκμετάλλευτο.

12': Ωραίο δυνατό σουτ του Κρητικού εκτός περιοχής, άουτ.

25': Σέντρα-σουτ του Μπετρά από αριστερά, δεν μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας ο Κόντε, άουτ.

34': Σουτ του Χαλκιαδάκη, κοντράρει η μπάλα και κόρνερ.

79’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε αντεπίθεση του ΠΑΣ σε μπαλιά του Χαλκιαδάκη ο Νικολιάς βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας των Κερκυραίων χωρίς να είναι οφσάϊντ αλλά το πλασέ έφυγε άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παπαπέτρου (Αττικής) με βοηθούς τους Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας), Βασιλόπουλο (Έβρου). Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Αντέτζο (59’), Λέκοβιτς (60’) - Αποστολόπουλος (40’), Καρανίκας (78’)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Μπαλάφας (81’ Αρτυματάς), Σιόντης, Κρητικός, Ρόλε (92’Μενζά), Ζορμπάς (66’ Μυτίδης), Παμλίδης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Καρανίκας, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, ο Γαρουφαλιάς, Μανθάτης (74’ Νικολιάς), Βιντάλ, Χαλκιαδάκης (82’ Γιάκος), Κόντε, Μπετρά (71’ Χέλκβιστ).

Για να δείτε τις φάσεις του αγώνα ΚΛΙΚ ΕΔΩ