Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ο ΠΑΣ δεν ήθελε διακοπή, αλλά δεν γίνεται και διαφορετικά


Τελευταίο ματς πριν τη διακοπή του ΠΑΣ ήταν στην Κέρκυρα. Για να δούμε πότε θα είναι το επόμενο παιχνίδι....

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η ομάδα ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη ένα διαφορετικό πρόγραμμα προετοιμασίας, καθώς δεν υπάρχει αγωνιστική δράση για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, ώστε, όταν επιστρέψει πάλι στην αγωνιστική δράση, να είναι έτοιμη από κάθε άποψη. Το αγωνιστικό κενό τα Σαββατοκύριακα προσωρινά θα καλυφθεί με οικογενειακά διτέρματα, αφού οι ομάδες νέων λείπουν στην Ιταλία για διεθνές τουρνουά, ενώ υπάρχει αγωνιστική δράση σε μικρότερες κατηγορίες και δεν υπάρχουν διαθέσιμοι αντίπαλοι. Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΣ δεν ήθελε διακοπή του πρωταθλήματος, γιατί δεν είχε τραυματισμούς και τον τελευταίο καιρό ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, με ανεβασμένο το ηθικό και με την πίστη ότι μπορεί να διεκδικήσει την 5η θέση. 

Ανεβασμένη ήταν και η διάθεση των φιλάθλων, καθώς όλοι στα Γιάννινα πιστεύουν ότι η ομάδα τους θα πρέπει να κάνει το παν στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές για το όνειρο της Ευρώπης. Αν γίνονταν προχθές το ματς με τον Απόλλωνα, θα είχε περισσότερο κόσμο το γήπεδο σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, αφού είχαν προπωληθεί και εισιτήρια. Όμως, το ματς δεν έγινε και όσοι είχαν αγοράσει εισιτήρια, έχουν τη δυνατότητα να τα επιστρέψουν στα γραφεία της ΠΑΕ και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. 

Στο διάστημα αυτό της προετοιμασίας που δε θα υπάρχει αγωνιστική δράση, εκτός από το τακτικό κομμάτι, το τεχνικό τιμ θα δώσει βαρύτητα και στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Γιατί, με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, αναγκαστικά θα γίνουν παιχνίδια σε εμβόλιμες Τετάρτες, για να βγει το αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος, αφού το καλοκαίρι υπάρχει το Μουντιάλ και δεν πρέπει να παραβιαστεί το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει. Συνεπώς, η ομάδα θα πρέπει να έχει δυνάμεις για να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις που θα προκύψουν. Στο διάστημα της διακοπής θα έχουν αποθεραπευτεί πλήρως οι Μπέριος, Τσικάρσκι, Τζημόπουλος και Σολτάνι, που ναι μεν είχαν επιστρέψει στην ενεργό δράση, αλλά δεν ήταν στην κατάσταση που θα ήθελε ο Πετράκης. Το ίδιο ισχύει και για τον Νικολιά, που από καιρό προπονείται κανονικά, αλλά είχε κενά στη φυσική του κατάσταση λόγω των τραυματισμών και των πολλών απουσιών από τις προπονήσεις, και έτσι δεν μπορούσε να βγάλει όλο το παιχνίδι, με συνέπεια ο Πετράκης αναγκαστικά να τον χρησιμοποιεί ως αλλαγή.

 Γίνεται ειδική αναφορά για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, γιατί είναι από τους λίγους τεχνίτες παίκτες στο χώρο του κέντρου, που μπορούν να παίξουν κάθετο ποδόσφαιρο και να βγάλουν μπαλιές στον κατάλληλο χρόνο για να αξιοποιηθεί και ο Κόντε. 

Τέλος, ένα άλλο αρνητικό για τον ΠΑΣ από τη διακοπή του πρωταθλήματος, είναι ότι δεν ξέρει σε ποια αγωνιστική θα ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα και ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλός του. Αν δεν υπήρχε η διακοπή, θα έπαιζε το Σάββατο με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ενώ τώρα είναι άγνωστο πότε θα αρθεί η απαγόρευση και από ποια αγωνιστική θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΣ, με προχθεσινή του ανακοίνωση, ζήτησε το αναβληθέν παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης να γίνει πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος και όχι σε εμβόλιμη αγωνιστική. Ή να γίνει στο τέλος του πρωταθλήματος. Για τα γεγονότα που συνέβησαν στο χώρο του ποδοσφαίρου, δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά σημείωσε ότι «ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι μία ομάδα που την αξία της τη δείχνει στα γήπεδα και μέσα από τους αγώνες και τις μάχες που δίνει τόσα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο».