Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ποιοί μένουν και ποιοί φεύγουν το καλοκαίρι από τον ΠΑΣ


Αρκετές αλλαγές αναμένεται να γίνουν στο ρόστερ του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

«Καυτό» αναμένεται να είναι το καλοκαίρι στον ΠΑΣ, καθώς στις 30/6/2018 λήγουν τα συμβόλαια δώδεκα ποδοσφαιριστών, υπάρχει θέμα με τον Κόντε, που ήδη προκάλεσε το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ομάδων για να αποκτηθεί, και, παράλληλα, επειδή η ομάδα παρουσίασε μια πτωτική πορεία φέτος, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, θα υπάρξει μερική ανανέωσή της.


Συνεπώς, πέρα από το αγωνιστικό, θα έχουν ενδιαφέρον και τα μεταγραφικά ζητήματα μέχρι το καλοκαίρι. Η λογική λέει, ότι στους περισσότερους από τους παίκτες αυτούς θα κάνει πρόταση η ΠΑΕ για να συνεχιστεί η συνεργασία τους και σε άλλους όχι, είτε για αγωνιστικούς λόγους, είτε για προσωπικούς των παικτών. Το βέβαιο είναι ότι τη νέα σεζόν ο ΠΑΣ θα είναι ανανεωμένος και κάποιοι παίκτες θα αποτελέσουν παρελθόν. 

Η περίπτωση Κόντε είναι διαφορετική με αυτή των παικτών, που λήγουν τα συμβόλαιά τους, καθώς ο ισπανός φορ και πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ έχει συμβόλαιο μέχρι 30/6/2019. Υπάρχει το «παραθυράκι» για να μείνει ελεύθερος με το σπάσιμο της ρήτρας, που υπάρχει ως όρος στο συμβόλαιο, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κυμαίνεται στο ποσό των 900.000 ευρώ. Όποια ομάδα καταβάλει αυτά τα χρήματα, παίρνει τον παίκτη, χωρίς τη βούληση του ΠΑΣ. Αλλά και στον ΠΑΣ, δε θα κακόπεφτε ένα τόσο σημαντικό ποσό, για να παραχωρήσει ο ίδιος τον Κόντε, χωρίς να μπουν στη διαδικασία της ρήτρας. Επικρατέστερη ομάδα για να αποκτήσει τον Κόντε είναι ο ΠΑΟΚ, καθώς έδειξε ενδιαφέρον και τον Ιανουάριο και ήδη φήμες λένε ότι ο Ισπανός θα μετακομίσει στην Τούμπα.


Ας πάμε στους παίκτες, που είναι αυτό τον καιρό σε αναμονή, καθώς το πρωτάθλημα οδεύει στο τέλος του και θα πρέπει να βρουν επαγγελματική στέγη για τη νέα σεζόν. Είτε με ανανέωση της συμφωνίας με τον ΠΑΣ, είτε αναζητώντας άλλη ομάδα.


Ξεκινάμε από τον αρχηγό της ομάδας Αλέξη Μιχαήλ, που είναι γέννημα θρέμμα του ΠΑΣ και ο πιο παλιός ποδοσφαιριστής. Είναι βασικός στην ενδεκάδα τα τελευταία χρόνια, ο Πετράκης είναι ικανοποιημένος και είναι βέβαιο ότι θα μιλήσει με τη διοίκηση (λέγε με Χριστοβασίλη) για να ανανεώσει τη συνεργασία. Έχει ταυτιστεί με τη νεώτερη ιστορία της ομάδας, είναι από τους εμβληματικούς αρχηγούς και δικές του προθέσεις είναι να μείνει για τα επόμενα χρόνια.


Ο υπαρχηγός Θέμης Τζημόπουλος είναι στα Γιάννινα από το καλοκαίρι του 2010, έχοντας με τη φανέλα του «Άγιαξ» σε όλα τα επίσημα παιχνίδια 221 συμμετοχές. Βασικός τα περισσότερα χρόνια και άριστος χαρακτήρας, που δε δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Στις προθέσεις της ΠΑΕ είναι να μείνει, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποχωρήσει για δικούς του προσωπικούς λόγους. 


Ελεύθεροι μένουν και οι δύο αναπληρωματικοί τερματοφύλακες Κώστας Περιστερίδης, που είναι στον ΠΑΣ από το 2015, και ο Σεραφείμ Γιαννίκογλου, που αποκτήθηκε πέρσι. Ο Περιστερίδης έκανε φέτος μόνο τρεις συμμετοχές στο Κύπελλο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε βασικός για έξι μήνες, όταν είχε πάει ο Βελλίδης στον ΠΑΟΚ, και στη συνέχεια, λόγω τραυματισμού, έχασε τη θέση από τον Πασχαλάκη. Συνολικά έχει 30 συμμετοχές. Ο Γιαννίκογλου κάθισε για τέσσερις αγωνιστικές κάτω από τα δοκάρια, όταν ο Πετράκης είδε ότι δεν ήταν σε καλό φεγγάρι ο Βελλίδης, αλλά τελευταία δεν είναι ούτε καν στην αποστολή. Προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι ένας από τους δύο θα αποχωρήσει.


Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας είναι στον ΠΑΣ από το 2016 και έχει μέχρι τώρα 45 συμμετοχές, πότε στο δεξιό και πότε (κατ΄ανάγκη) στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Πετράκης τον εμπιστεύεται και λογικά θα γίνει πρόταση ανανέωσης. Επίσης, τελειώνει και το συμβόλαιο του Νίκου Καρανίκα, από τους αξιόλογους νέους παίκτες. Αποκτήθηκε από τη Λάρισα το 2015, έχοντας στην τριετία 68 συμμετοχές. Φέτος έπαιξε μέχρι τώρα σε 15 παιχνίδια ως δεξιός αμυντικός, από τα οποία στα δώδεκα ξεκίνησε με τη βασική ενδεκάδα. Ουσιαστικά ο Πετράκης τους μοίρασε τα παιχνίδια με τον Μπουκουβάλα. Απλά ο Μπουκουβάλας έχει περισσότερες συμμετοχές, γιατί αγωνίστηκε και ως αριστερός αμυντικός, όταν είχε υπάρξει κενό με την αποχώρηση του Ναδάλες. Επειδή υπάρχουν σενάρια για ενδιαφέρον άλλων ομάδων (κυρίως του Πανιώνιου), ίσως να θελήσει και ο ίδιος να πάει κάπου αλλού για να έχει περισσότερες συμμετοχές. Αν θελήσει να μείνει, μπορεί να τα βρει με την τοπική ΠΑΕ και να συνεχίσει. 


Πρόταση ανανέωσης αναμένεται να γίνει και στον Απόστολο Σκόνδρα, που αγωνίζεται ως στόπερ και έχει πέντε χρόνια στα Γιάννινα με 70 συμμετοχές. Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν στις βασικές επιλογές του κρητικού τεχνικού, αλλά βοήθησε την ομάδα, όταν τον χρειάστηκε, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει πρόβλημα. Δούλευε αγόγγυστα ως υποδειγματικός επαγγελματίας. Και ο ίδιος θέλει να μείνει στον ΠΑΣ.


Τέσσερα χρόνια στον ΠΑΣ κλείνει και ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς. Τώρα ολοκληρώνεται το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, που είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2014 με τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Έχει 63 συμμετοχές και φέτος ο Πετράκης τον καθιέρωσε στη βασική ενδεκάδα ως αμυντικό χαφ, αφήνοντας στον πάγκο τον διεθνή αλβανό μέσο Άντι Λίλα. Και γι’ αυτόν ακούγονται μεταγραφικές σειρήνες, οπότε το πιθανότερο είναι να αναζητήσει ο ίδιος μια καλύτερη ποδοσφαιρική τύχη σε ομάδα με μεγαλύτερες φιλοδοξίες.  Δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί τον φέρουν κοντά στον Ατρόμητο Περιστερίου.


Για ένα χρόνο αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος και διέρρευσε, χωρίς να διαψευστεί, ότι έκανε μια πρώτη κουβέντα με τον Χριστοβασίλη για να μείνει. Τη φετινή σεζόν έχει έντεκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα και πέντε στο Κύπελλο. Θεωρείται από τους παραμένοντες.


Αναμένεται να χωρίσουν οι δρόμοι με τον Καρίμ Σολτάνι, που παραμένει εκτός ομάδας και από τις 14 συμμετοχές που έχει στο πρωτάθλημα, μόνο στις τέσσερις από αυτές καταγράφεται βασικός. Οι συχνοί τραυματισμοί τον άφησαν πίσω και δεν του έδωσαν τη δυνατότητα για να δείξει την αξία του. Αν αναλογιστούμε ότι είναι 34 ετών και στη δύση της καριέρας του, το διαζύγιο με τον «Άγιαξ» φαντάζει ως πιθανότερη εκδοχή.


Οι δύο ξένοι ποδοσφαιριστές Μίτε Τσικάρσκι (αριστερός αμυντικός), Φίλιπ Χέλκβιστ (σέντερ φορ) δεν έδειξαν κάτι σπουδαίο, αλλά δεν πήραν και παιχνίδια στα πόδια τους για να μπουν καλύτερα στο πνεύμα της ομάδας. Ο Πετράκης είναι από τους προπονητές, που τηρούν μια ιεραρχία και σπάνια παίκτης πήρε φανέλα βασικού με το που ήρθε στην τοπική ομάδα. Για την παραμονή ή όχι των παραπάνω παικτών θα κρίνει ο έμπειρος τεχνικός.


Αυτά είναι τα δεδομένα με τους δώδεκα παίκτες, που λήγουν φέτος τα συμβόλαιά τους.

Υπάρχει και η περίπτωση Αλέξανδρου Νικολιά, που μένει ελεύθερος στις 31 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους. Στην ΠΑΕ θα προσπαθήσουν από το καλοκαίρι να ανανεώσουν το συμβόλαιό του, καθώς είναι παίκτης, που μπορεί να βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό την ομάδα, ασχέτως αν τα τελευταία δύο χρόνια είχε λίγες συμμετοχές λόγω τραυματισμών. 

Έτσι έχουν τα πράγματα με τους δώδεκα παίκτες, που λήγουν τα συμβόλαιά τους και θα αποτελέσουν προσεχώς θέμα συζήτησης. Το βέβαιο πάντως είναι ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ για να ανανεωθεί η ομάδα και να έχει καλύτερη αύρα τη νέα σεζόν.