Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Δεν ήταν ο ΠΑΣ, όπως θα τον ήθελε ο κόσμος του


Σε άσχημη μέρα ο ΠΑΣ έχασε στα Γιάννινα από τον Απόλλωνα Σμύρνης


Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΣ και έχασε 1-0 στα Γιάννινα από τον Απόλλωνα Σμύρνης σε ένα παιχνίδι που δεν ξεπέρασε τη μετριότητα. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημειώθηκε στο 32΄με προβολή του Ναδάλες σε μια κακή στιγμή για την άμυνα του ΠΑΣ που δεν μπόρεσε να κλείσει τους χώρους.
Τα πράγματα θα ήταν ασφαλώς καλύτερα για την τοπική ομάδα, αν ο Κόντε ευστοχούσε στην εκτέλεση του πέναλτι στο 30’.

Ο «Άγιαξ» δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και μπήκε κακόκεφος στο παιχνίδι. Στο α’ μέρος δεν ήταν καλός, του έλειπε η φρεσκάδα, η ζωντάνια, το καλό παιχνίδι. Παρόλα αυτά του δόθηκε η ευκαιρία με το πέναλτι να βάλει το νερό στο αυλάκι. Ο Απόλλωνας ήταν περισσότερο αποφασιστικός στο α’ μέρος και επειδή παλεύει για την παραμονή, είχε φλόγα, πάθος, δύναμη και οι παίκτες του έμπαιναν στη φωτιά. 

Ο ΠΑΣ βελτιώθηκε αισθητά στην επανάληψη, είχε κάποιες προϋποθέσεις για γκολ, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, απέναντι στον Απόλλωνα που είχε αμυντικές βλέψεις για να διασφαλίσει το αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΣ δεν ήταν αυτός που θα ήθελε ο κόσμος του και έδειξε τις αδυναμίες που είχε και σε άλλα προηγούμενα παιχνίδια. 


Ο διαιτητής Παπαδόπουλος ελέγχεται γιατί ακύρωσε το γκολ του Μανθάτη, καταλογίζοντας φάουλ στον Χαλκιαδάκη και ο επόπτης Κελάζογλου στο 52’ άφησε να κάνει κεφαλιά από θέση οφσάιντ ο Κύργιος και απέκρουσε ο Βελλίδης, ενδεχομένως και μέσα από τη γραμμή, σε μια οριακή φάση αν είναι ή όχι γκολ για τον Απόλλωνα.

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

30’: Ο Κόντε εκτέλεσε πέναλτι αλλά απέκρουσε στην αριστερή γωνία ο Χουάντερσον. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε όταν σε κόρνερ του Βιδάλ από αριστερά, ο Κύργιας ανέτρεψε τον Χαλκιαδάκη.

ΤΟ ΓΚΟΛ

32’: Γκολ για τον Απόλλωνα με τον Ναδάλες. Ο Στάθης εκτέλεσε πλάγιο άουτ σαν κόρνερ και ο Ναδάλες με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

39’: Ο Ελμπάζ έσπρωξε τον Μιχαήλ που έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής του έδειξε την κίτρινη κάρτα.

44’: Μακρινό σουτ του Τζημόπουλου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Χουάντερσον.

46’: Σκαφτή μπαλιά του Χαλκιαδάκη στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, αλλά απέκρουσε προ του Νικολιά ο Χουάντερσον.

50’: Κόντε και Μανθάτης άλλαξαν τη μπάλα στην περιοχή του Απόλλωνα, το σουτ του δεύτερου στην κλειστή γωνία βρήκε το πόδι του Χουάντερσον και έφυγε κόρνερ.

52’: Κοντινή κεφαλιά του Κύργια μπλόκαρε ο Βελλίδης οριακά πάνω στη γραμμή με τον παίκτη του Απόλλωνα να φωνάζει ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Ωστόσο ο Κύργιας έκανε την κεφαλιά από θέση οφσάιντ.

60’: Μακρινό σουτ του Κόντε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Απόλλωνα.

65’: Ο Αλμπάνης μπήκε από αριστερά στην περιοχή του ΠΑΣ, έφτασε κοντά στον Βελλίδη, αλλά πρόλαβαν και έδιωξαν οι αμυντικοί.

67’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν κοντινή κεφαλιά του Μιχαήλο σε σέντρα του Κόντε βρήκε το σώμα του Παπάζογλου.

72’: Ακυρώθηκε γκολ με κεφαλιά του Μανθάτη. Πριν γίνει η κεφαλιά είχε ακουστεί το σφύριγμα από τον ρέφερι για φάουλ του Χαλκιαδάκη.

78’:  Δυνατό σουτ Λίλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Γ. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Δημητριάδη (Μακεδονίας), Κελάζογλου (Χαλκιδικής). Τέταρτος διαιτητής ο Κουτσιαύτης (Άρτας) και παρατηρητής ο Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας). Για τη διαιτσία τα είπαμε παραπάνω. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Βιδάλ (31’) – Κύργιας (29’), Ελμπάζ (39’), Χουάρες (77’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας (78’ Τσικάρσκι), Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Μανθάτης, Χαλκιαδάκης, Βιδάλ (46’ Νικολιάς), Γιάκος (74’ Χέλκβιστ), Κόντε.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Παράσχος): Χουάντερσον, Κύργιας, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Αλπάνης (83’ Στόουκς), Ελμπάζ (75’ Κούρος), Παπάζογλου, Στάθης, Χουάρες (79’ Μενδρινός).