Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Καθησυχαστική ανακοίνωση της ΠΑΕ για τον "ευεργετηθέντα αχάριστο" Κριστιάν Τσάβεζ


Ο Κριστιάν Τσάβεζ που χαρακτηρίζεται από την ΠΑΕ ως "ευεργετηθείς αχάριστος"


Σχετικά με την σημερινή απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που υποχρεώνει τον ΠΑΣ να εξοφλήσει τον Κριστιάν Τσάβεζ, με ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει ότι η απόφαση είναι άδικη, καθότι ο Αργεντινός μέσος έχει εξοφληθεί και έχει πάρει περισσότερα χρήματα από τα οφειλόμενα. Η διαφορά που προέκυψε οφείλεται στον διαφορετικό υπολογισμό των τόκων από το νομικό τμήμα της Σούπερ Λίγκας και από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι παρόλα αυτά, πάλι ο ΠΑΣ θα εφαρμόσει την απόφαση, καίτοι είναι νομικά αστήρικτη, μόνο και μόνο για να μη έχει καμία επίπτωση στην ομάδα. Όσο για τον Τσάβεζ, η ανακοίνωση τον χαρακτηρίζει ως «ευεργετηθέντα αχάριστο».


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

Για άλλη μία φορά βλέπουμε να εξελίσσεται ένα θεάτρο στις πλάτες της ομάδας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Κανονισμοί βρίσκουν εφαρμογή με νέες ερμηνείες στην περίπτωση μας και αχάριστοι ευεργετιθέντες βρίσκουν το έδαφος να βγάλουν όλη τους την κακία απέναντι στην ομάδα και τον κόσμο της. Πιο συγκεκριμένα μετά από πεισματική εμμονή του Christian Chavez αποφασίσθηκε ότι θα πρέπει να γίνει αφαίρεση βαθμών για τη διαφορά επί των τόκων εάν δεν εξοφληθεί πλήρως το απαιτούμενο ποσό από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Πιο αναλυτικά η υπόθεση Chavez: 
Με την υπ’ αρ. 7/2016 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ επιδικάστηκε στον Cristian Gabriel Chavez (Κριστιάν Γκάμπριελ Τσάβες), έπειτα από προσφυγή που άσκησε εναντίον μας, ως αποζημίωση το συνολικό ποσό των 82.719 ευρώ νομιμοτόκως.

Με την υπ’ αρ. 10/2018, όπως αυτή διορθώθηκε με την υπ’ αρ. 13/2018 απόφαση του, από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ διατάχτηκε η επιβολή ποινών εναντίον της ΠΑΕ λόγω μη προσήκουσας εξόφλησης της προ
αναφερθείσας αποφάσεως.

Κατόπιν τούτου, προκειμένου να αποφύγουμε την τυχόν ενεργοποίηση της ποινής αφαίρεση βαθμών ,η ΠΑΕ προέβη στην πλήρη εξόφληση του επιδικασθέντος κεφαλαίου με τρεις τμηματικές καταβολές των 10.339,88 €, 8.000 € και 64.379,12 € στο λογαριασμό του ποδοσφαιριστή, οι οποίες έγιναν στις 4/4/2017, 12/12/2017 και 29/3/2018 αντιστοίχως.

Ωστόσο, την 2/4/2018, μετά την εξόφληση του επιδικασθέντος κεφαλαίου, συζητήθηκε, ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, η με αρ. πρωτ. ΕΠΟ 8544/2018 αίτηση του ποδοσφαιριστή περί ενεργοποίησης ποινών, εμμένοντας πεισματικά στην αφαίρεση βαθμών για το λόγο της μη καταβολής των τόκων επί του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

Η πλευρά του ποδοσφαιριστή μάλιστα αρνήθηκε επίμονα στο να δοθεί κάποια αναβολή στη συζήτηση της υπόθεσης, προκειμένου να βρεθεί από κοινού μία λύση, καθόσον η ΠΑΕ διαφωνούσε στον τρόπο υπολογισμού του αιτούμενου ποσού των τόκων.

Ως εκ τούτου, προκειμένου ακριβώς για να αποφύγουμε και πάλι την όποια ενεργοποίηση ποινών εναντίον μας, σε συνεννόηση με το νομικό τμήμα της διοργανώτριας του πρωταθλήματος SuperLeague, καταβάλαμε την 4/4/2018, επιπλέον στο λογαριασμό του ποδοσφαιριστή το ποσό των 8.664,95 ευρω σε εξόφληση των τόκων.

Παρά ταύτα το Διαιτητικό Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, την 5/4/2018 την υπ’ αρ. 36/2018 απόφαση του, με την οποία έκανε δεκτό, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς μας και παρά την προσκομισθείσα επιστολή του νομικού τμήματος της SuperLeague που αφορούσε στον υπολογισμό των τόκων, ότι οι επίδικοι τόκοι δεν έχουν πλήρως εξοφληθεί και ότι οφείλεται επιπλέον για την αιτία αυτή το ποσό 8.947,03 ευρώ και για το λόγο αυτό διέταξε την ενεργοποίηση της αφαίρεσης τριών βαθμών εναντίον μας.

Απόφαση που θεωρούμε ότι δεν είναι ορθή και σε κάθε περίπτωση καταχρηστική και άδικη για την ομάδα μας, δεδομένου ότι το αρχικό επιδικασθέν κεφάλαιο ήταν 82.719 ευρώ και έχουμε ήδη καταβάλει ποσό 91.383,96 ευρώ (ήτοι 82.719 € + 8.664,96 €), αλλά παρά ταύτα κρίθηκε ότι πρέπει να γίνει αφαίρεση βαθμών για τη διαφορά επί των τόκων, η οποία προέκυψε από την διαφορετική νομική άποψη για τον τρόπο υπολογισμού.

Όπως και να έχει το θέμα η ομάδα θα προχωρήσει στην εξόφληση των οφειλομένων προς την πλευρά του ποδοσφαιριστή χωρίς να δώσει τη χαρά της αφαίρεσης πόντων σε κανέναν που το αποζητά διακαώς..