Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Όλα δείχνουν συμφωνία με Πετράκη, έρχονται και άλλες ανακοινώσεις


Όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει στον ΠΑΣ ο Γιάννης Πετράκης και οι συνεργάτες του

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Ήταν από τις λίγες ημέρες η χθεσινή, που πέρασε χωρίς να υπάρχει ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, είτε για ανανέωση συμβολαίων, είτε για μεταγραφές.
Ίσως να υπάρξουν σήμερα ή το Σαββατοκύριακο εξελίξεις με την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον αρχηγό της ομάδας Αλέξη Μιχαήλ, καθώς, όπως γράψαμε και χθες, υπάρχει προφορική συμφωνία για νέο συμβόλαιο 2 ετών. Επίσης, επειδή γράφτηκε πολλές φορές ότι τέλος Ιουνίου λήγει το συμβόλαιο του αριστερού αμυντικού Τσικάρσκι που είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο από ομάδα των Σκοπίων, από πηγές του ΠΑΣ έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχουν εξάμηνα συμβόλαια και ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει κλειστό συμβόλαιο μέχρι 30/6/2019 και είναι στους παραμένοντες παίκτες.

Μέχρι τώρα ο ΠΑΣ ανανέωσε τα συμβόλαια των Σκόνδρα, Τζημόπουλου, Περιστερίδη, Μπουκουβάλα, Αποστολόπουλου, συμφώνησε με τον Μιχαήλ και απέκτησε τους Στέφανο Σιόντη, Γιώργο Παμλίδη από τον ΑΟΚ Κέρκυρα και τον Γιάννη Λουκίνα από την Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας. Αποχώρησαν από την ομάδα οι Μπετρά, Σολτάνι, Χέλκβιστ, Γιαννίκογλου (μιλά με την ΑΕΚ), Μανθάτης (επιστρέφει στον Ολυμπιακό), Καρανίκας (υπέγραψε στην ΑΕΛ), Γαρουφαλιάς (κλείνει στον Ατρόμητο Περιστερίου). 

Στην πόρτα της εξόδου είναι και ο Πέδρο Κόντε, με τον ΠΑΟΚ να είναι ο επικρατέστερος νέος σταθμός της καριέρας του. Δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι έγινε συνάντηση Σαββίδη και Χριστοβασίλη για τη μεταγραφή του Ισπανού στράϊκερ. Μάλιστα η μεταγραφή θα γίνει σε συνεννόηση του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ και τον ποδοσφαιριστή, χωρίς να χρειαστεί να γίνει χρήση καταβολής του ποσού της ρήτρας για το σπάσιμο του συμβολαίου, που κανονικά λήγει 30/6/2019. Και αν ακόμα στραβώσει κάτι με τον ΠΑΟΚ, σίγουρα θα υπάρξουν ενδιαφερόμενες ομάδες για τον κανονιέρη του ΠΑΣ, ο οποίος θέλει και αυτός να φύγει, λέγοντας πολλές φορές, ότι θέλει να ζήσει μεγαλύτερες στιγμές με ομάδες που θα έχουν υψηλότερους στόχους και θα παίζουν στην Ευρώπη. 

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα στο ρόστερ της ομάδας είναι οι Βελλίδης, Περιστερίδης, Βενετικίδης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Λίλα, Γιάκος, Βιδάλ, Χαλκιαδάκης, Κόντε, Γιάκος, Σιόντης, Παμλίδης, Λουκίνας, Νικολιάς και οι νεαροί Ντόλοβατς, Ζώγκος, Γώγος, Λιάσος, Ζαχαρός, Κ. Παπαδόπουλος. Σίγουρα θα γίνουν πολλές ακόμα μεταγραφές, για να είναι η ομάδα περισσότερο ανταγωνιστική τη νέα σεζόν. 

Η ενίσχυση της ομάδας με αρκετούς ποιοτικούς παίκτες, είναι ένα από τα ζητούμενα που έθεσε για την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία ο Γιάννης Πετράκης. Φέτος θα γίνουν πολύ περισσότερες μεταγραφές, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, γιατί η ομάδα είχε κενά που πρέπει να καλυφθούν. Σαν μανιτάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας ονόματα ως μεταγραφικοί στόχοι του ΠΑΣ. Μετά τον Λεό του Κισσαμικού Χανίων, για τον οποίο είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον, χθες ακούστηκε το όνομα του 27χρονου Αλβανού αριστερού αμυντικού Γκλέντι Μίτσι από την Σκεντέρμπεου. Στον ΠΑΣ εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις παικτών από το εξωτερικό για να επιλέξουν τους καλύτερους. 

Τέλος εντός των ημερών αναμένεται να κλείσει και το θέμα Πετράκη, με πολλές πιθανότητες να παραμείνει στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ως ένας από τους κορυφαίους προπονητές της Σούπερ Λίγκας τα τελευταία χρόνια, είναι λογικό να έχει προτάσεις και από άλλες ομάδες, κυρίως από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Κρητικός τεχνικός το σκέφτεται και αναμένεται σύντομα να δώσει οριστική απάντηση στην πρόταση που του έκανε για συνέχιση της συνεργασίας ο Χριστοβασίλης. Οι παίκτες είναι από την Τρίτη ελεύθεροι να κάνουν διακοπές, από Δευτέρα θα ξεκινήσουν εργασίες στο ΠΕΑΚΙ για να επισκευαστεί ο χορτοτάπητας στο γήπεδο που κάνει προπόνηση η ομάδα. Τέλος Ιουνίου θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση στα Γιάννινα, ενώ η προετοιμασία θα γίνει και φέτος, για 6η συνεχόμενη χρονιά, στο Καρπενήσι.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΚΟΝΤΕ

Για τον Κόντε γράφουμε και παραπάνω τι ισχύει. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι γράφουν και οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Metrosport δημοσιεύτηκαν τα εξής: «Εξελίξεις θα υπάρχουν τις επόμενες μέρες στην υπόθεση του Ισπανού επιθετικού. Συνάντηση Χριστοβασίλη - Σαββίδη έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη και η μπάλα πάει στον Λουτσέσκου που θα κληθεί στη συνάντηση μεταγραφικού περιεχομένου που θα έχει με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να αποφασίσει. Ο ΠΑΟΚ εκδήλωσε εκ νέου το ενδιαφέρον του, ο παίκτης επιθυμεί τη συνεργασία του με την ομάδα του Δικεφάλου και οι εξελίξεις τρέχουν». 

Επίσης στην ιστοσελίδα sport24.gr δημοσιεύθηκαν τα εξής: «Ο Πέδρο Κόντε εντυπωσιάζει εδώ και δύο χρόνια με τις εμφανίσεις του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τη σεζόν 2016-2017 σημείωσε 14 γκολ σε 30 ματς και εφέτος είχε την εντυπωσιακή επίδοση των 20 γκολ σε 31 παιχνίδια. Στο σύνολο 61 συμμετοχές, 34 γκολ. Οι επιδόσεις του κίνησαν το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ εδώ και καιρό και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στο πιο κρίσιμο στάδιο αφού πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, την Τετάρτη υπήρξε επαφή του Ιβάν Σαββίδη με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, όπου συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες της περίπτωσης του 30χρονου Ισπανού φορ, ωστόσο, για να προχωρήσει η μεταγραφή του θα πρέπει να ανάψει "πράσινο φως" ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος προπονητής θα έχει σήμερα την Πέμπτη (17/5) με τον Λούμπος Μίχελ για να συζητηθεί τόσο η περίπτωση Κόντε, όσο και άλλα συγκεκριμένα ονόματα παικτών».