Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ποιοί φεύγουν, ποιοί μένουν και πως θα χτιστεί ο νέος ΠΑΣ


Έναν εντελώς διαφορετικό ΠΑΣ θα δούμε τη νέα αγωνιστική σεζόν

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σημαντικές ανακατατάξεις θα υπάρξουν στο ρόστερ του ΠΑΣ ενόψει της νέας σεζόν. Θα υπάρξει φρεσκάρισμα στο ρόστερ με νέους παίκτες, για να γίνει η ομάδα περισσότερο ποιοτική στο νέο πρωτάθλημα και να έχει καλύτερη πορεία.
Ήδη ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, ξεκινώντας αρχικά η διοίκηση με τις ανανεώσεις συμβολαίων και το ξεκαθάρισμα του υπάρχοντος ρόστερ, για να επεκταθεί στη συνέχεια στις μεταγραφικές προσθήκες που θα γίνουν.

Με τον Πετράκη, υπάρχουν θετικές εκτιμήσεις από την πλευρά της διοίκησης ότι θα τα βρουν και θα συνεχίσουν για 5η σεζόν τη συνεργασία. Έχει βέβαια ο Κρητικός τεχνικός κάποιους δισταγμούς, ζητώντας εγγυήσεις για ενίσχυση της ομάδας, αλλά στις συζητήσεις που είχε με τον Χριστοβασίλη το Σαββατοκύριακο που πέρασε, στο περιθώριο του αγώνα με τον Ολυμπιακό, υπήρξε ταύτιση απόψεων. Και ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να κάνει την υπέρβαση φέτος, πάντοτε στο μέτρο του δυνατού και χωρίς να ανατραπεί ο οικονομικός προγραμματισμός, για να είναι ο ΠΑΣ πιο ανταγωνιστικός στο νέο πρωτάθλημα και να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής, αν γίνουν αυτά που σχεδιάζονται για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας και μείωση των ομάδων. 

Επειδή μέχρι 18 Μαΐου θα συνεχιστούν οι προπονήσεις, στον ΠΑΣ πιστεύουν ότι μέχρι τότε θα έχει κλείσει το θέμα προπονητή, με πολύ μεγάλες πιθανότητες ανανέωσης της συνεργασίας. Όσον αφορά την αναδιάρθρωση του υπάρχοντος δυναμικού τα δεδομένα μέχρι τώρα είναι: Παραμένουν και τη νέα σεζόν οι Βελλίδης, Λίλα, Μπέριος, Γιάκος, Χαλκιαδάκης, Βιδάλ, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Νικολιάς, Ντόλοβατς και οι νεαροί Γώγος, Βενετικίδης, Παπαδόπουλος, Ζαχαρός, Ζώγκος, Λιάσος. Γίνονται συζητήσεις με στόχο να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους οι Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Γιαννίκογλου. Ο Μανθάτης επιστρέφει στον Ολυμπιακό, ενώ παρελθόν θα αποτελέσουν και οι Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Περιστερίδης, Σολτάνι, Μπετρά, Χέλκβιστ. 

Ο Κόντε έχει συμβόλαιο μέχρι 30/6/2019, αλλά επειδή υπάρχει η ρήτρα των 900.000 ευρώ, που όποια ομάδα την καταβάλει, ο παίκτης μπορεί να αποδεσμευτεί από το υπάρχον συμβόλαιο εφόσον ασφαλώς συναινέσει και ο ίδιος, είναι πολύ πιθανόν αυτό να συμβεί και να αποχαιρετήσει τον ΠΑΣ. Ο Ισπανός πέρσι και φέτος ήταν από τους κορυφαίους επιθετικούς της κατηγορίας, με ευχέρεια στο σκοράρισμα, έχει μπει στο κάδρο μεγαλύτερων ομάδων από Ελλάδα (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, λέγεται και ο Ολυμπιακός) και εξωτερικό, που φημολογείται ότι θα μπουν στο παιχνίδι της απόκτησής του. Και ο ίδιος πολλές φορές δήλωσε ότι θέλει να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα, οπότε ενδιαφερόμενες ομάδες θα βρεθούν για να αποκτήσουν έναν τόσο καλό επιθετικό και γκολτζή. 

Έτσι ο ΠΑΣ, με δεδομένες τις παραπάνω αποχωρήσεις παικτών, θα μπει πολύ γερά στο μεταγραφικό παζάρι, αναζητώντας έμπειρους αλλά και νέους παίκτες από Ελλάδα και εξωτερικό για την ενίσχυσή του. θα πάρει παίκτες για όλες τις θέσεις, από τερματοφύλακα μέχρι επιθετικούς, αφού όπως φαίνεται παραπάνω το ρόστερ έχει μικρύνει και θέλει εμπλουτισμό. Αυτή τη φορά θα πρέπει να κινηθεί και για «ενδεκαδάτους» παίκτες, δηλαδή να είναι έτοιμοι να προσφέρουν άμεσα στην ομάδα και να μη ρισκάρει μόνο με νέους παίκτες ή με άλλους από μικρότερες κατηγορίες που θα αποδώσουν μεσοπρόθεσμα μετά από κάποιο καιρό. Αυτό μπορεί να γίνονταν σε ευρύτερη έκταση, που υπήρχε μια σημαντική βάση παικτών που ήθελε απλώς κάποιες προσθήκες. Τώρα, επειδή φέτος η ομάδα έδειξε αδυναμίες και δεν είχε την ποιότητα προηγούμενων χρόνων, θα υπάρξει αναδιάρθρωση σε σημαντικό βαθμό, με νέα πρόσωπα και αρκετούς έτοιμους παίκτες να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα.

ΘΑ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Το γνωστό μοτίβο, για αναζήτηση ταλαντούχων παικτών από μικρότερες κατηγορίες, ασφαλώς θα συνεχιστεί για να βρεθούν και άλλοι παίκτες, όπως ο Μαυροπάνος και άλλοι που κατά καιρούς πήγαν σε μεγαλύτερες ομάδες, αλλά ειδικά για φέτος, δεν μπορεί η ομάδα να στηριχτεί μόνο σε αυτό το πλάνο. Θα χρειαστεί και τη βοήθεια έμπειρων παικτών. Στο κομμάτι αυτό, από το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας έχει γίνει από καιρό προεργασία και υπάρχει λίστα με παίκτες που ενδιαφέρουν. Βέβαια οργιάζει η μεταγραφολογία, πάνω από 20 ονόματα παικτών τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας ως μεταγραφικοί στόχοι του ΠΑΣ και άλλα τόσα μπορεί να προκύψουν τις επόμενες μέρες. Από τον ΠΑΣ λένε ότι δεν θα μπουν στη διαδικασία να διαψεύδουν ή να ασχολούνται για το τι λέγεται ή γράφεται, αλλά όλα θα γίνουν στην ώρα τους και στο κατάλληλο τάιμινγκ.